06-12-2012, 17:27
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
1. יכולתי פשוט לכתוב לך ״מה אתה רוצה ממני, אני לא המצאתי את התירוץ האפגני״ אבל האמת היא שגם אני תהיתי על זה כי אפילו בסטנדרטים הסובלניים מאוד של הטמטום המוסלמי זה חריג מוזר. מעבר לזה שהאמריקאים סייעו לאפגנים להפטר מהסובייטים (נכון, לא מאהבת מרדכי אבל ככה זה ביחב״ל) זה אפילו לא מדוייק שהם ״נטשו״ אותם אחרי המלחמה.
2. זה הסעיף האמיתי בכל הסיפור. כשסדאם חוסיין פלש לכווית ואיים על ערב הסעודית אב״ל הציע לסעודים את תמיכת הלוחמים שלו. הסעודים, בחכמה, העדיפו את האמריקאים והקונפליקט המשיך להתגלגל כל הדרך למגדלי התאומים.
3. וזה סעיף הבולשיט הג׳נרי. קצת כמו שנוצרי יוסיף בסוף ויכוח ״כן, והיהודים גם רצחו את ישו״. בסדר, הבנו, יש לכם אישיו, מאמינים לכם, זה על אמת. אבל אל תספרו לנו שזה המניע לכל מה שעשיתם לנו ב2000 השנים האחרונות כי שנינו יודעים שזה בולשיט.
אתה מזכיר את חומייני והאירנים, דוגמה מצויינת כי אני בטוח שהיחסים בין ארה״ב ואירן היו מחורבנים ב-ד-י-ו-ק באותה המידה לו לא היתה ישראל. שורש הסכסוך האירני אמריקאי הוא לא הציונים ולא מוסאדק אלא ההתנגשות הבלתי נמנעת בין האספירציות האירניות להיות מעצמה אזורית (ואפילו עולמית) לבין האינטרסים של האמריקאים באזור. תוסיף לזה את הפחד הערבי מהפרסים שגורם להם להיצמד לאמריקאים וגם לדחוף אותם לפעולה צבאית נגד טהרן (ותודה לוויקיליק בזכותו אנחנו יודעים מי ב-א-מ-ת דוחף את האמריקאים להרפתקאות צבאיות נגד מדינות מוסלמיות) והנה לך סכסוך למהדרין גם בלי שאנחנו נדחף.
ואחרון אחרון חביב; נכון, אובמה לא יישב שבעה אם ישראל תעלם, אני בספק אם ניקסון למשל היה יושב והוא הציל את התחת שלנו ב73. האנשים הללו הם מנהיגים של מעצמה זרה, ידידותית, אבל זרה. הם לא חברי ילדות שעוזרים לעבור דירה, הם אנשים קרים ומחושבים שהאינטרסים שעומדים לנגד עיניהם הם של המדינה שלהם וכך גם צריך להיות.
ע״מ לשרוד ישראל צריכה, בסדר הזה;
1. להיות חזקה
2. יחסים ידידותיים עם מדינות זרות.
למרות שהסעיף השני לא יתקיים בלי הראשון אנחנו צריכים את שניהם ומכאן שחשוב לא לעשות שטויות ואחרי זה להתבכיין שה״מוסלמי״ בבית הלבן שונא אותנו.