לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-01-2013, 17:07
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ולך יתכן ואין כלים לומר ההפך, אז למה להמשיך בפולמוס? :) [כי שבת, וזה נחמד כמו תשבץ]
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "ועל התשובה הזו אין לך כלים..."

אבל בכל זאת בוא ונמשיך לפי מה שניתן לדלות מהעיתונות: אינטל דרשה בעבר הקלות קיצוניות במס החברות. בפעם הקודמת זה היה 5%. אינטל גם קיבלה ומן הסתם ביקשה מענקים והטבות שהוערכו במיליארד שקלים מול השקעה של 5 מיליארדים.

5% של מס [גם אם לא ממומשים מידית] זה עדין טוב יותר מהעדר רווחים והעדר מיסים אם המפעל לא כאן. מאות אנשים שעוברים הכשרה וזוכים בעבודה למספר שנים, רוכשים ידע מקצועי ומשלמים מס במקום להפלט ממעגל העבודה [או חלילה מהמדינה] יחד עם השכלתם - זהו בודאי יתרון למדינה. עוד כמה מאות שיקימו את המפעל, יספקו ארוחות והסעות לעובדיו וכו' יתרמו וייתרמו אף הם.

לי זה נשמע הגיוני להקל על משקיעים זרים כדי שיספקו מקומות עבודה לישראלים.

אם יש לך נתונים שמראים שדרישות אינטל למענקים עולות על הרווחיות שתהיה למשק הישראלי מעצם השקעת החברה כאן - אשמח ללמוד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2013, 09:05
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
למה שלא תעבור לארה"ב? באמת.. אתה נראה לי סובל פה..
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא, ברור שלא. אבל לו היה פה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לא, ברור שלא. אבל לו היה פה מס חברות של 12.5 אחוז, ולולא המעסיק היה מחויב בתשלומי עתק לביטוח לאומי, ולולא התשלומים לרשויות המקומיות, ולולא המע,מ הגבוה, אינטל היה באה לפה בלי קשר למענקים..

מה זה, "ללא תשלומים לרשויות המקומיות"..? ממה בדיוק אמורה לתפקד רשות מקומית?

ישן 29-01-2013, 09:17
צלמית המשתמש של רועי AZ

מגעיל עדיף תאמין לי.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה יודע שזה בדיוק מה שקורה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אתה יודע שזה בדיוק מה שקורה עם אנשים כמו שרוקי בסופו של דבר... הסוציאליזם החזירי מבריח אותם, ואז פתאום אין כסף ואז כל בכייני האיגודים לא מבינים לאן נעלמו המיליונים שהם עשקו

לפחות אם יש גניבה אז היא מתחלקת בין רבים ולא בודדים.

ישן 29-01-2013, 10:50
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
אני חושב שבזכות הכלכלה שמייצרת את ההון במדינה
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "בבל"ת.. איומי אשה פולניה כלפי בעלה וילדיה (הנה אני עוזבת את הבית.. עזבתי..)"

יש כסף לשלם לאיגודים החזקים או מטרת ציבוריות שמצריכות תקציב. לגבי הראשון זה אומר שגוף מונופולי נהנה מפירות הצמיחה שנובעות מהשוק החופשי. יכול להיות שאני טועה אבל כך אני סבור.

דבר שני אם באמת נקשה על המשקיעים אבל ממש, הם באמת יילכו מפה. נכון שאפשר לטעון שהפרודקטיביות של המפעלים בישראל טובה יותר מאשר באירלנד ( הנחה אישית שלי ) , אך יש גבול למה שהם מוכנים להתפשר.

מטרת חברה היא רווחיות (זה אפילו מנוסח בחוק). אם לא יתאפשר לה להרוויח, היא לא תשקיע. כמה להרוויח, זו כבר שאלה אחרת שקשורה להשקפת עולם חברתית.

ישן 29-01-2013, 11:15
צלמית המשתמש של רועי AZ

אף אחד פה לא מקשה על משקיעים ועל העשירים..
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אני חושב שבזכות הכלכלה שמייצרת את ההון במדינה"

הבעיה היא בשרוקי והנגררים אחריו - שהם קפיטליסטיים פנאטיים ושהפנאטיות של שלי, עמיר, ואנכי הקטן - הם תגובה ראויה ומתונה. . אתה לא באמת מבין את המשמעות של מה שכתב האדון הנכבד בתגובתו האחרונה, שהנגררים אחריו, אפילו לא היו מסוגלים לענות לי בצורה מכובדת מרוב שהם מבינים את האיוולת ומתפדחים...

אני עוד יכול איכשהו להבין ולקבל את האיוולת בדבר הצורך בביטולו של מוסד הביטוח הלאומי - כי העובדים הם שקופים בשביל אנשים מסוגו.. אבל בכל מה שקשור למקור ההכנסה העיקרי של רשויות מקומיות. נו.. מה אומר לך.

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 29-01-2013 בשעה 11:18.
ישן 29-01-2013, 20:45
צלמית המשתמש של רועי AZ

ביטוח לאומי, זה מוסד שצורך כסף? יעני לשימוש עצמי וכאלה?
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מה הקשר בין ביטול ביטוח לאומי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
מה הקשר בין ביטול ביטוח לאומי ליחס שלי לעובדים? אתה באמת רוצה שנשאיר מוסדות ומשרדים פועלים וצורכים כסף רק כדי לא לפטר אנשים? אז אתה בעצם מתנגד לרפורמה בשוק הסלולר כי היא הביאה לפיטורי אלפי אנשים?

או שזה למטרת סיוע לנצרכים? (או ששוב לא הבנתיהוך.. )

ישן 29-01-2013, 21:06
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "ביטוח לאומי, זה מוסד שצורך כסף? יעני לשימוש עצמי וכאלה?"

ביטוח לאומי צורך המון כסף, כדי להפעיל את המנגנון עם העובדים הרבים שבו.
הרוב המוחלט של תפקידיו- מיותר. קצבאות ילדים יש לבטל. קצבאות זקנה- מתייתרות לאור קיומה של פנסיה חובה. הבטחת הכנסה ודמי אבטלה- מעודדים בטלה (לא נראה לי שיש אחד לא מכיר מישהו שאמר "אז פיטרו אותי, לא נורא, נשב קצת בבית, נחתום אבטלה, ואז נחפש"). קצבאות לנפגעי תאונות עבודה- הביטוח של המעסיק אמור לשלם.
קצבאות לנפגעי פעולות איבה- פה אני לא נחרץ. אפשר להפריט את התחום הזה ולבטח את כל האזרחים/תושבים בחברות פרטיות, כשהמדינה משלמת את הפרמיה (ומדוע שהיא תשלם? כי נפגע פעולות איבה נפגע בגלל שהוא תושב/אזרח המדינה, כמו שמעסיק מפצה עובד שנפגע בעבודה), או להשאיר את הבט"ל במתכונת מצומצמת.

הרי גם ככה המוסד הזה שנוא על ידי רבים, ואני ממש לא חושב שהוא טוב יותר או שעובדיו מעניקים יחס טוב יותר מאשר עובדי חברת ביטוח רגילה. אז למה לא להעביר לביטוח פרטי מה שאפשר ולבטל את השאר?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:35

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר