לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-04-2013, 20:29
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ח"כ ענת קול מ"יש עתיד" מפרסמת בפייסבוק סטטוס מעורר מחלוקת

אזהרה! הפוסט הזה יהיה ארוך, מעורר מחלוקת וללא תמונות צבע. וזאת למרות שתמונות יש לי בשפע. הקפדתי לצלם לאורך כל היום מתוך כוונה להעלות את התמונות לפייסבוק ולהראות את מה שכולנו מעדיפים לשכוח. אבל עכשיו זה מרגיש לי חסר טעם. הרי אף תמונה לא תוכל לתאר את מה שעברתי. וגם אם תצליח, הרי שלא יהיה בה דבר, מלבד להשתיק את מצפונם של הצופים. הנה, ראינו, עכשיו אנחנו יודעים מה הם עוברים, אנחנו לא באמת צריכים לעשות שום דבר עם זה.

ובכן, אין לכם מושג!

הרי גם אם אעלה תמונה של המכלאה הקפואה והמזוהמת במחסום קלנדיה בה עברתי אתמול בשובי מרמאללה, לא תוכלו לראות ובטח שלא להרגיש את ההשפלה והעלבון שחשתי ושחשים פלשתינאים בעלי אישורים הנאלצים לעבור בה יום אחרי יום. לא תוכלו גם לשמוע את קולה של החיילת שנבחה עלינו ("חברת כנסת? איזה כנסת בדיוק") מבעד לזכוכית האטומה ודרשה שנלך ונחזור קדימה ואחורה שוב שוב בלי שום סיבה. ואין תמונה וגם לא סרט שיוכלו להסביר את חוסר ההגיון המשווע שהוביל לכך ששכונת קלנדיה השייכת מוניציפאלית לירושלים (ותושביה משלמים ארנונה), לא מקבלת שירותים בסיסיים מישראל, כיוון שהיא נמצאת מעבר למחסום, אך גם לא מקבלת שירותים מהרשות הפלשתינית כי היא לא בשטחי אחריותם. שכונה שהיא שטח הפקר.

ויותר מכך, תמונה יכולה להטעות. אם זו תמונה של המוקטעה המשופצת והבוהקת המבקשת לשדר יציבות שלטונית בלא הצלחה, או של העיר רוואבי – מפגע אריכטקטוני מלאכותי המבקש למכור לפלשתינים את החלום הבורגני המערבי – דירת חמישה חדרים עם 3 כיווני אוויר - ובכך להשתיק את זעקתם.

ושום תמונה. אבל ממש שום תמונה לא תצליח לספר את הסיפור של אמג'ד חברי היקר. איש עסקים, שנולד בשכם ומתגורר ברמאללה, נשוי בשנית ואבא לשלושה ילדים, תינוקת ושני בנים בני 12 ו-10 (מעמד ביניים קלאסי), שחי תחת איספור הגבלות אבל מתעקש שלא חסר לו דבר מלבד בטחון לילדיו. בשבוע שעבר שני הבנים חזרו הביתה וסיפרו לו שבמהלך משחק כדורגל בשכונה הם שמעו "את הדבר הזה שחיילים משתמשים בו" (מכשיר קשר). הם החליטו לעקוב אחרי הקול יחד עם כמה מחבריהם לשכונה עד "שגילו" את החיילים, ואז כולם יחד זרקו עליהם אבנים.

אמג'ד, ששלח את ילדיו לבית ספר פרטי נוצרי כדי שיזכו לחינוך הולם ולא לשטיפת מוח, הגיב מיד בכעס רב ואסר על ילדיו לזרוק אבנים או להיות במגע עם חיילים. משספרו לו שכך כל חבריהם נוהגים, החליט לאסור עליהם לשחק בחוץ. מאז הוא לא ישן בלילה. הוא יודע שילדים בני 12 לא באמת מקשיבים להוריהם, וכמה לחץ מופעל עליהם בשכונה. הוא גם יודע שלא יוכל לשמור עליהם בבית לתמיד, וכמה בקלות משחק ילדים יכול להפוך לתגרה אלימה של כוח לא מאוזן, שתסתיים במרחץ דמים. והוא מפחד.

ואני מפחדת. מפחדת שנמשיך לחיות ככה. ומפחדת מהפחד.

יכולתי להעלות תמונות. אבל לא תמונה של אמג'ד. כי אם מישהו בסיבבתו ידע שיש לו חברה בכנסת ישראל, יהיה זה הסוף לעסקיו ואולי גם לחייו.

יכולתי להעלות תמונות, אבל אני לא רוצה. תמונות היו משוות למצב ניחוח של נורמאליות. אין שום דבר נורמאלי בחיים ברמאללה ושום דבר נורמאלי בכך שאנחנו מאפשרים לו לקרות!

לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן.

מרבית התגובות זועמות. דווקא אני לא מתייחס לפוסט הזה בצורה כל כך שלילית
רצ"ב תגובתי :

ציטוט:
נסכם את דברייך :
בתי הספר הפלסטינים עושים שטיפת מוח לתלמידיהם
.
כתוצאה מכך התלמידים פועלים באלימות כלפי יהודים, לרבות חיילים.

למעשה, הם שונאים יהודים עד כדי כך שאם רק ידעו שלאחד מהם יש חברה יהודייה - ירצחו אותו!

לכן אנו נאלצים לשים מחסומים במקומות לא הגיוניים, לרבות בירושלים,היכן שגם ערבים משלמים ארנונה,(כמה?)

מחסומים זה לא כיף גדול ואף אחד ואחת לא נהנה שם, אפילו אם היא חברת כנסת. לפעמים חיילים חורגים מנהלים ואז, ניתן להתלונן עליהם. אם התלונה אמינה, צה"ל יודע לטפל בכך.

כל הסיטואציה ממש לא נורמלית ואת מפחדת ממנה. לא כתבת מה את מתכוונת לעשות בנדון ולכן אני משער שבכוונתך להגיש לפלסטינים מחאה חריפה על התנהגותם ולדרוש מהם להפסיק לשנוא אותנו, לחדול מהטרור ולהתחיל לחנך את ילדיהם בדרכים אחרות.

בהצלחה עם זה. עד שכל זה יקרה, אנחנו בכל זאת נמשיך לסמוך על צבא הגנה לישראל, לרבות חייליו, מפקדיו, בסיסיו ומחסומיו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-04-2013, 23:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ח"כ ענת קול מ"יש עתיד" מפרסמת בפייסבוק סטטוס מעורר מחלוקת"

אותי דווקא היה מעניין לקרוא מה אמרה הגברת לחיילת שגרם לה להגיב ב"חברת כנסת? איזה כנסת בדיוק?"), שכן אני מניח שבדומה לי ולעוד כמה מליונים, גם החיילת לא אמורה לזהות את חברת הכנסת עדי קול, ואני די משוכנע שרובנו לא ממש נזהה אותה נתקל בה בלכתנו ברחוב...
אם אני צריך להמר, אזי חברת הכנסת כנראה הציגה עצמה ככזו בגאווה גדולה, והחיילת (שעובדת תחת לחץ גדול במחסום שנחשב ליעד סופר-אטרקטיבי לאנשים מוזרים שאוהבים להתפוצץ במטרה להרוג אנשים אחרים), כנראה הגיבה בחוסר עניין לפריט המידע חסר המשמעות הזה.

תכלס, הפוסט ברובו משעמם עד אימה. אפקט כתב בצדק שיש כאן בסה"כ צבר עצום של סיסמאות עבשות מבית המדרש השלומיסטי הרגיל. אם יוצא לך לדבר איתה, עשה טובה ושאל אותה מה יגיד אמג'ד אם יתברר לו שלאחותו יש חבר יהודי...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:47

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר