לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-04-2013, 11:13
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
אל על, במקום ה-12 ביעילות חברות התעופה...

http://www.forbes.co.il/news/new.as...VQ=K&0r9VQ=IFJH

חברים נא לא לשמוח, זהו מקום אחרון...

נ.ב.
ואני הקטן כבר הזמנתי כרטיסים ואמשיך לטוס בחברה הזאת, אפילו אם יש שביתות וחוסר יעילות.
מה לעשות זה הבית שלי, הוא לא הכי, הכי אבל זה בדומה לבית שלי...שגם הוא לא הכי, הכי...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-04-2013, 11:45
צלמית המשתמש של האזרח

אני לא עובד אלעל...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "מה הופך אותה לבית שלך?"

אך בטוח לי יותר (כך לפחות אני מרגיש). טס איתה אפילו אם חברות אחרות זולות יותר. משתדל לא להחליף מטוסים בדרך. הדיילות יודעות עברית...והן הכי יפות

נ.ב.
שוב פעם אין לי מניות בחברה ולא עובד שם.
מאוד עצוב לי על הלב מה קורה שם, חושב שזה הסימפטום גם לתחלואי כל החברה שלנו (תספורות,תסרוקות,בנקים,חב.חשמל, יש עוד הרבה... )

ישן 24-04-2013, 18:20
צלמית המשתמש של האזרח

מאיפה בדיוק כבודו כ"כ בטוח...תביא נתונים בבקשה.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "אל על היא ללא ספק לא החברה הכי יעילה"

פעם שמעתי שבשוויץ כמות התושבים היא דומה לכמות התושבים בישראל (לא בדקתי את הנתון)
אך שם ישנם כ-5000 פקידים ס"ה בכל השירותים. נדמה לי כי אצלנו יש פי 10....
האם משהו ניסה פעם להתקשר לביטוח הלאומי, או עיריה ואיזה תשובות קיבל ומתי.

ישן 25-04-2013, 07:33
צלמית המשתמש של האזרח

כתבת, יעילות לא נמדדת עובדים מול מטוסים....
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "מאיפה אני בטוח במה? או יותר..."

אז אולי תביא נוסחא אחרת לבדיקת יעילות החברה. סתם לכתוב שזה לא נוסחא מבלי להסביר רק בשביל הויכוח, זה בסדר לדעתך?
אם שוללים דיעה של משהו רצוי לנמק....

ישן 25-04-2013, 07:53
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.02
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "כתבת, יעילות לא נמדדת עובדים מול מטוסים...."

המדד הזה יוצא מתוך הנחה שדרוש מספר קבוע של עובדים כדי לתפעל מטוס ושלל השירותים מסביב(מטכנאים עד דיילות)
כך שאם אני אוסיף מטוס 1 למצבה אני אצטרך להוסיף כמות קבועה של עובדים

כאשר בפועל העלייה היא לא ליניארית וכנראה שיש כמות מינימלית (יחסית גבוהה)של עובדים שצריך כדי לקיים חברת תעופה
כך שככל שהחברה קטנה יותר היא מוצגת כפחות יעילה

*כל זה עדיין לא אומר שהחברה יעילה, אלא שצורת המדידה כוללת פחות מדי מידע כדי לקבוע את זה

לצורך הדוגמא מדדים נוספים שצריך לבדוק:
כמות מנהלים
ממוצע מנהלים לעובד
כמות טייסים
כמות הטייסים מול שעות טיסה
חלוקת תפקידי העובדים(מערך טכני, מערך תפעולי, דיילים, טייסים וכו')
הוצאות על עובדים מול הוצאות תפעול
כמות תקלות במטוסים
זמן בין תקלות

יש כמובן עוד מדדים אפשריים

It's Never Lupus

נערך לאחרונה ע"י ilane בתאריך 25-04-2013 בשעה 08:06.
ישן 25-04-2013, 19:34
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.12
האמת, חשבתי שזה מובן מאליו...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "כתבת, יעילות לא נמדדת עובדים מול מטוסים...."

בכל אופן, אני אסביר לך בדוגמא פשוטה...

נניח שבחברת איירביבי יש 100 עובדים ו3 מטוסים.
מתוך 100 העובדים, יש 30 מנהלים שעלות משכורתם היא 50,000 שקל כל אחד, 20 טכנאים / טייסים שעלות משכורתם היא 30,000 ש"ח ושאר העובדים הם עובדים זוטרים שעלות משכורתם היא 10,000 ש"ח כל אחד.

בפועל, עלות השכר הכללית של איירביבי היא 2.6 מיליון ש"ח.
באיירביבי המטוסים טסים פעם ביום כל יום במהלך החודש בתפוסה מלאה ולכן, עלות התחזוקה החודשית היא 0.5 מיליון ש"ח (כל ההוצאות מלבד עלות השכר).

הכנסות החברה - 4 מיליון ש"ח בחודש.

בחברת איירציפי יש רק 70 עובדים ו-5 מטוסים ועל מנת לחסוך בכוח האדם, הם יצרו מודל שבו יש פחות מנהלים, והטכנאים מועסקים בחלקם כעובדים זוטרים. אבל, כשמסתכלים פנימה מגלים שיש 20 מנהלים שעלות משכורתם 70,000 ש"ח, 40 טכנאים / טייסים שמשכורתם 50,000 ש"ח ו10 עובדים זוטרים שעלות משכורתם 20,000 ש"ח בחודש כ"א.

בפועל עלות השכר הכוללת היא 3.6 מיליון ש"ח.
באיירציפי המטוסים טסים רק פעם ביומיים בתפוסה מלאה ולכן עלות התחזורה החודשית היא 0.4 מיליון ש"ח (יש יותר מטוסים)

הכנסות החברה - 3.8 מיליון ש"ח בחודש.

סיכום: באיירציפי יש פחות עובדים מאיירביבי ויותר מטוסים. לפי שיטת העובדים למטוס - הרי שאיירציפי יעילה יותר. אבל האמת היא שעלות השכר שהיא משלמת גבוה פי 1.4 בערך מעלות השכר של איירביבי והיא טסה פחות בתפוסה מלאה ממנה. בפועל יוצא שאיירציפי מפסידה כסף ואיירביבי מרוויחה כסף וכל זה למרות שביחס עובדים למטוס - איירציפי יעילה יותר.

מסקנות: לא ניתן לקבוע על סמך יחס עובדים למטוס - יעילות של חברת תעופה.

מ.ש.ל
ישן 25-04-2013, 19:57
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.13
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "האמת, חשבתי שזה מובן מאליו..."

זה שזרקת דוגמא מופרכת לא הופכת את כל הטענה ללא נכונה. יכולת באותה מידה לטעון שבחברה אחת עובד סופרמן אבל הוא מרוויח 5 מיליון לחודש. לא יודע למה אתה מנסה בכל מאודך להגן על אל על, ולא רק פה, אבל אין לי ספק שאל על לא חברה יעילה, מספיק לראות את עלויות השכר האסטרונומיות של ההנהלה שלה, התנהגות המניה, והעובדה שיש לה ועד מיליטנטי, וכמובן העובדה שהיא חברת ישראלית שנהנתה מהיותה מונופול בחסות הממשלה (סימן היכר לחוסר יעילות). ואם אתה לא מאמין, אתה תמיד יכול לקרוא את הכתבה עד הסוף, שם היית רואה שקרן השקעות שביצעה תחקיר מעמיק לפני רכישת גרעין שליטה (ולא פקיד ממשלתי סתמי) והגיע למסקנה המופלאה שאיש לא חשב עליה- צריך לצמצם מהותית את כוח האדם בחברה. מעניין מדוע הם חושבים כך. אולי כי הם לא בחרו את שביל הזהב שהצבעת עליו.
ישן 25-04-2013, 23:27
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "אני אומר שמדד של עובדים פר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי meac
אני אומר שמדד של עובדים פר יחידה הוא מדד יעילות, גם אם יש בו בעיות, כמו בכל מדד אחר. אני מגדיר יעילות כמהי כמות הגורמים שנדרשים עבור התוצאה הרצויה.

מבין הגולשים פה, שים לב מי זה שהכניס את עלויות השכר, למרות שדיברנו על יעילות ולא על רווחיות. ואתה עוד מדבר על חוסר הבנה.

אם אל על היתה חברה יצרנית של מטוסים אז בוודאי שמדד של עובדים פר יחידה הוא מדד יעילות.
אל על היא חברת תעופה, לכן המדד הזה הוא כמעט רק קוריוז. איפה בדיוק במדד הזה נכנס כמות הטיסות שמטוס כזה עושה ליחידת זמן? וכמות האנשים שמטוס כזה סוחב בכל זמן נתון? אולי העוד 100 אנשים פר מטוס בתחומי השיווק והגפים הטכניים והטייסים גורמים לכך שהמטוסים הללו יהיו כל היום באוויר וכל הזמן מלאים בנוסעים משלמים.
אין לי עניין באל על, אני טס לרוב בחברות אחרות ואין לי שום מושג כמה היא יעילה ביחס לאחרות. אני כן יודע שכלעצמו הנתון הזה שהביאו הוא כמעט חסר חשיבות ואינו מעיד על חוסר יעילות.
בסוף אלו חברות כלכליות ויש המון משתנים, מי שמרוויחה באופן קבוע ככנראה יותר יעילה מהאחרות. (לא שזאת אל על ...כאמור ההערות שלי מנותקות מהדיון אם היא באמת יעילה או לא)

ישן 25-04-2013, 23:37

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=meac]אני אומר שמדד של..."

אולי, אבל אולי זה נכון גם לחברות אחרות? מצד שני, זה נשמע לא ממש הגיוני לאור התוצאות העסקיות של החברה..
בכל זאת, גם בחברות שירותים כמו אלעל המדד הזה לא רע (כפי שאמרתי, בכל מדד יש בעיות, אבל לא הייתי כותב שהמדד לא רלוונטי בכלל). זה יכול להיות מוקד טלפוני, ואז תמדוד מספר עובדי מוקד שירות פר מספר לקוחות, זה יכול להיות מוסך, ואז תמדוד מספר מכונאים פר מכוניות, וכך הלאה. אז כן, יכול להיות שבחברה אחד יש לקוחות טרדנים יותר ולכן יש צורך ביותר טלפנים, ויכול להיות שמוסך אחד מטפל ברכב צרפתי ולכן צריך יותר מכונאים (כי הצרפתים מייצרים חרא של רכב מבחינת אמינות). אבל מצב העולם הוא שהחברות הללו בסופו של דבר מפעילות פחות או יותר את אותם המטוסים, וזה לא שחברת תעופה אחת המציאה את הגלגל מחדש ועובדת בצורה שונה לחלוטין מהחברות האחרות. לכן, כדי לטעון שהמדד לא רלוונטי כפי שהוא טען, למעשה הוא זה שצריך לבדוק האם יש אנקדוטות כמו שהוא כתב.
ישן 26-04-2013, 07:51

אתה רואה שאתה לא מבין כלום?
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "אני אומר שמדד של עובדים פר..."

הגדרת יעילות כלכלית:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99...%9C%D7%99%D7%AA

יעילות כלכלית הוא מונח המתאר את אופי השימוש הנעשה במשאבים, במטרה להביא למקסימום את רמת התפוקה של מוצרים או שירותים. מערכת כלכלית מסוימת מוגדרת כיעילה יותר לעומת אחרת כאשר ברמה נתונה של מקורות היא מספקת כמות גבוהה יותר של מוצרים או שירותים.

הגדרת יעילות:

http://www.safa-ivrit.org/synonyms/yail.php

משתמש במינימום של משאבים בכדי להשיג תוצאה רצויה.
  • "המנוע הזה מאד יעיל: הוא צורך מעט מאד דלק לכל ק"מ".
  • יעילות נמדדת לרוב במונחים של כסף, זמן או דלק.
כסף הוא משאב. אם אתה רק מקטין את כמות העובדים - עדיין לא אומר שאתה יעיל. יעילות לא נמדדת במינימום כמות עובדים - אלא במינימום כמות עובדים ו/או משאבים נוספים כדי להשיג את התוצאה הרצויה.
ישן 26-04-2013, 12:16

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "חחחחחחח כל עוד אני לא מוכיח..."

לא, כל עוד אתה לא מוכיח שיש איזושהי שונות מיוחדת באלעל כמו בדוגמת ביבי ציפי שלך, המדד הוא מדד טוב ליעילות. הרי גם את המדד הכספי שדיברת עליו אפשר לשבש על ידי שטויות. למשל- בחברה אחת יש יותר הוצאות ביטחון כי היא מטרה לטרור (למשל סיווג גבוה יותר לטכנאים). אז לפי שיטתך עלות השכר הגבוהה יותר מצביעה על חוסר יעילות, למרות שלמעשה בניטרול הוצאות הביטחון, לחברה עולה פחות לטפל באותה כמות מטוסים. זאת דוגמא כיצד שונות כזאת המיוחדת לחברה כלשהי גורמת לבעיה. שונויות כאלו יש מן הסתם למספר חברות, השוואה מיטבית תהיה נטרול שלהן. אם אין לך יכולת למצוא אותן, אז לטעון טענה ריקה כאילו רק לחברה אחת יש שונות כזאת זה מה שאמור לזכות אותך בלחיצה ארוכה על מקש ה-ח'.
ישן 26-04-2013, 17:07

אתה מדבר ברצינות?
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "אתה כותב לי ברצינות או שאתה..."

אתה מדבר על אלעל כאילו זו חברה בשוק הצעצועים בישראל.

יש כל כך הרבה שונויות בעולם התעופה, שגם אם תשתמש באצבעות של הרגליים עדיין לא תוכל למנות אותם. כמות המטוסים היא רק אחת מהם. הנה כמה במיוחד בשבילך:

1. רמת האבטחה - משפיע על הוצאות אבטחה וכמות עובדים
2. יעדי הטיסה - משפיע על כמות הלקוחות הפוטנציאלים האפשריים ועל כמות העובדים שיש להציב בכל דלפק
3. המרחקים ליעדי הטיסה - למשל, טיסה של אלעל לתאילנד צריכה לעקוף את מדינות ערב שלישראל אין יחסי ידידות עימם. לעומת זאת אם תטוס עם חברה אחרת, הדרך תהיה קצרה יותר כי יהיה אפשר לחצות את כל המפרץ הפרסי בלי בעיה.
4. סוגי המטוסים וכמות המושבים בכל מטוס - יכול להיות 747, 787 וכו' - כל מטוס והקיבולת שלו, רמת התחזוקה שלו וזה משפיע גם על כמות העובדים שיש לשים בכל טיסה, גם על כמות צוות הטכנאים וכו' וכו'
5. מגבלות עסקיים בתוך מדינת האם - ההגבלות העסקיות של ישראל שונות ממגבלות עסקיות במדינות אחרות
6. תדירות הטיסות - למשל, חברה שטסה בתדירות גבוה, תצטרך יותר אנשי צוות ויותר טייסים, משום שכשהטיסה הבאה תצא - אנשי הצוות והטייסים הקודמים עוד יהיו בדרכם ליעד וכו'.

ויש עוד מלא...
ישן 26-04-2013, 21:50

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "לא. מה שכתבת למעלה זה שאין..."

מוזר, כי אני זוכר שכתבתי "אני אומר שמדד של עובדים פר יחידה הוא מדד יעילות, גם אם יש בו בעיות, כמו בכל מדד אחר". איפה הטעות בדיוק? אם קשה לך לעקוב- אסכם. אתה טענת שזה לא מדד ליעילות, אני טענתי שכן (בניגוד למה שכתבת, לא טענתי שזה המדד היחיד לכך). עכשיו אתה נופל בכשל איש הקש- מכניס לי מילים לפה וטוען שטעיתי. זה כבר הכשל הלוגי השני שלך.

"מה שכתבת למעלה זה שאין שונויות לאל על ולכן המדד של עובדים מול מטוסים הוא המדד היחידי הקובע יעילות". זה כמובן שקר בוטה. אבל היי, העיקר שניסיתי להראות שטעיתי, גם אם על ידי שקרים.

אם אתה רוצה ללמוד מגולש אחר איך להעלות טענה הגיונית, תיקח את אילני-

"לצורך הדוגמא מדדים נוספים שצריך לבדוק:
כמות מנהלים
ממוצע מנהלים לעובד
כמות טייסים
כמות הטייסים מול שעות טיסה
חלוקת תפקידי העובדים(מערך טכני, מערך תפעולי, דיילים, טייסים וכו')
הוצאות על עובדים מול הוצאות תפעול
כמות תקלות במטוסים
זמן בין תקלות

יש כמובן עוד מדדים אפשריים"

אלו מדדים הגיוניים למדידה, הם נכנסים לרזולוציה גבוהה יותר מהבדיקה שבוצעה בפורבס, וזה בסדר. ייתכן שפימי למשל ביצעה אותם לפני הרכישה. אתה יודע מה, ייתכן (לא באמת, כי כולנו מכירים מונופולים ממשלתיים) שהבדיקה שלהם תוכיח ההפך, אבל את זה אתה צריך לספק. אם אתה לא מספק את זה, או לא מוצא מקור עיתונאי לזה, אתה נשאר עם המדד שפורסם.
ישן 25-04-2013, 20:24
צלמית המשתמש של האזרח

הדוגמה היא לא דוגמה...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "האמת, חשבתי שזה מובן מאליו..."

אם נחזור התחלה, כאן היה מדובר יעילות החברה ולא ריווחיות.
קיימות כל מני בדיקות ליעילות החברה. לא משנה כמה מרוויחים המנהלים/טייסים וצוותי קרקע.
כאן הבדיקה היא רק עובדים לעונת מטוסים. כפי שכתבתי מקודם, ראה דוגמה של שוויץ.
תסכים איתי שבשוויץ יש מנהל די תקין לעומת אתה כבר יודע איפה....

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:15

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר