16-07-2005, 01:33
|
 |
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
|
תגובה לשניכם:
דבר ראשון, עמידה כן תורמת לשברי מאמץ! אתה במקרה הטוב רץ 45 דקות ביום. אתה עומד הרבה יותר. הנטיה הטבעית של האדם היא להשען על רגל אחת יותר מהשניה, עמידה כזו מבטלת את השיכוך של הברך ויוצרת לחץ ישיר כלפי מטה על הברך, כמעט ללא סיוע של השרירים, מכיוון שהם כמעט כולם מתוחים. בריצה זה לא קורה, גם בגלל שהרגליים מגיעות בזווית לקרקע ואינן נמצאות בזווית ישרה לקרקע, כך שהעומס מוטל גם על השריר. נסה פעם לעמוד במקום במשך זמן ממושך, בדום (כמו במסדרים), אתה תרגיש אי נוחות במהירות רבה מאוד. לעומת זאת, ללכת אפשר במשך שעות בלי להרגיש אותה (חוץ מעייפות שריר).
אגב, אני אזקוף לזכותי, שבמחלקה שלי היו רק שלושה מקרים של שברי מאמץ במהלך המסלול, שאחד מהם היה של מ"כ, ואחד נוסף התגייס עם שבר מאמץ דרגה 4 בכפות הרגליים!
אחת הסיבות לכך היתה, בפירוש, שאף חייל לא עמד במקום יותר מ-5 דקות רצוף ללא תנועה או ישיבה. מחלקה שכנה, שעמדה שעות לפעמים, סבלה מכמות קטסטרופלית של שברים. זוהי לא הסיבה היחידה, אבל היא חשובה.
עכשיו מה לעשות? תפסיק לרוץ על אספלט. אין מה לעשות. תעשה זאת כאשר שרירי הרגליים שלך יתפתחו יותר. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל מגרש חימר של מסלול ריצה או משטח עשב, או שבילי עפר הם הפתרון בשבילך.
תבצע תרגילי חיזוק שרירים. תרכב על אפניים (אחלה שיטה,אגב), תשחה. כל אלה ישפרו לך את סיבולת לב-ריאה, יחזקו לך את השרירים (וגם שרירים בפלג גוף עליון בשחייה) ויקטינו את הסיכוי לשברי מאמץ.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 16-07-2005 בשעה 01:36.
|