17-07-2013, 21:10
|
|
|
חבר מתאריך: 17.07.13
|
|
דיון| מה זה שלום ועם מי עושים אותו?
שלום לכל חברי הקהילה,
אחרי דיונים רבים שהיו לי בחודשים האחרונים עם אנשים שונים, בעלי דעות שונות ותפישות עולם שונות.
ואחרי מספר ויכוחים לא קטנים שהיו לי היום עם כמה מחבריי, הגעתי היום הביתה, התיישבתי מול המחשב ורשמתי את הרהוריי בנושא השלום.
פרסמתי לכם כאן את ההרהורים האלה, בדרך מעט הומוריסטית, על מנת להעלות את הנושא לדיון גם עם אנשים שאיני מכיר.
מעניין אותי ללמוד עוד על תפישות פוליטיות שונות משלי.
בעודי יושב מול המחשב בתהייה על הפוליטיקה של היום, ואומדן המרחק הרוחני בינינו לבין השלום, אני מוצא עצמי חושב לעצמי:
"מה הוא בעצם שלום? עם מי עושים שלום? שלום עושים עם מי שמוכיח כי פניו לשלום", אני עונה לעצמי.
"שלום לא עושים עם אויבים. מה תוצאות השלום שחתמנו עם אויבינו דאז, המצרים?" אני שואל את עצמי,
מתמהמה זמן מה, ואז עונה. "תוצאת השלום עם מצרים אחת היא וברורה. התוצאה היא מלחמה קרה.
המצרים מחמשים את עזה, המצרים מדברים בנו לרעה, ואני בטוח כי אם רק הייתה להם הזדמנות היו
המצרים גם נוקמים את נקמתם, ואין אחד שיכול להתכחש לעובדות אלו!" אני מטיח בעצמי, בטוח בצדקתי.
"מה שקיבלת לפני החתימה, תקבל גם אחריה. אם קיבלת יצר נקמנות, רוע ואלימות- תקבל זאת גם אחרי
החתימה על ההסכם, אך בתנאיו. גם זאת רק במידה ויש מאחורי האמון שנתת", אני מרגיש שהראתי
לעצמי מה זה.
"מי שרוצה בשלום, מוכיח כי פניו לשלום", פשש. מבסוט על עצמי. משפט לחיים. "ישראל רוצה בשלום!"
אני מצהיר. "ישראל לא הורגת את הקמים לשלום, ישראל משכימה את הקמים להורגה", איזה משחק
מילים מתוחכם, יש לי פה מתחרה רציני.
"שלום היא דרך בירוקרטית, ואילו מלחמה וטרור הן דרכים אלימות. הרוצה בשלום לא פועל בדרכי טרור.
הרוצה בשלום פועל בדרכי בירוקרטיה" נכון מאוד! וואלה אני צודק!
"אל לנו לשכוח- השלום שאנחנו שואפים אליו בארץ הזאת הוא שלום בין עמים! הוא אינו שלום בין מדינות!"
רגע רגע... אני משתהה... "אבל מה זה בעצם שלום בין עמים? ממתי שני עמים חותמים על שלום
ביניהם?" בעצם.. כדי לחתום הסכם שלום דרוש נציג. ומי הם נציגי הפלסטינאים בימינו..? נפל לי האסימון!
"שלום עם הפלסטינאים משמעו- שלום עם ארגוני הטרור. על כן רבים בארץ עשו טעות איומה כשקשרו
שלוש מילים יחד: שלום, אויבים ושטחים. אין כל קשר בין מילים אלו. יחד עם זאת העם הפלסטינאי אינו
בשום פנים ואופן עם טרוריסטי. העם הפלסטינאי נשלט על ידי ארגוני טרור ביד רמה, ובניגוד מוחלט
לרצונו", אז אם לא עושים שלום עם ארגוני טרור.. עם מי כן? האם יש צורך בהסכם שלום? בחתימות?
"אנחנו לא רוצים בשלום עם העם הפלסטינאי כשם שאיננו רוצים שלום עם ארגוני טרור. אנחנו רוצים
בדו-קיום. אותו דו-קיום הקיים בינינו לבין הבדואים, הנוצרים והדרוזים החיים במדינת ישראל. באותו
דו-קיום אנו רוצים עם הפלסטינאים", אני עונה לעצמי, וחש מסופק. לפתע תוקפת אותי תובנה נוספת.
"לעם הפלסטינאי לא תהיה אוטונומיה כל עוד יחיה תחת ארגוני טרור פשוט כי אין בימינו אדם שפוי שייתן
אוטונומיה לטרור, בנוסף על כך, איזו היא האוטונומיה הנשלטת על ידי טרור?", אני שואל ועל כן תוהה
לעצמי "זו האוטונומיה שהם רוצים?", אולי הם לא מבינים את השפעת הטרור על האינטרסים שלהם..
"עם פלסטינאי יקר!" אני מצהיר בדמיוני בפני המון, "אם הרצון האמיתי שלכם הוא באוטונומיה מלאה-
הילחמו כנגד הטרור ולא איתו".
עכשיו אני מחכה בקוצר רוח למחשבות שהעלתי בכם, ולא פחות גם להרהורים שיש לכם בנושא.
נערך לאחרונה ע"י IamWhoIam בתאריך 17-07-2013 בשעה 21:37.
|