22-08-2013, 23:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
נכון מאוד, אבל בשביל שהנפוטיזם יהיה מינימאלי אתה צריך שבנאדם שהוא נפוטיסט ישלם על כך מכיסו, כסאו ומכולתו. לא כל המרוקאים הם קרובי משפחה אבל כל המרוקאים הם בני אדם, וכבני אדם הם תמיד יעדיפו את המקורבים אליהם.
|
"אדם קרוב אצל עצמו" - המשפט שלך תופס גם עבור אתיופים , רוסים, ערבים, דרוזים וחרדים.
אז דווקא אשכנזים צריכים לבדוק את עצמם? אני לא מקבל את זה.
גם בפאב שהיה בקיבוץ שלי, מנהלי המקום הכניסו את החברים ה"ערסים" שלהם מבחוץ ולי עשו סלקציות בכניסה, נפוטיזם כבר אמרנו?
1. ה"מערכת" שהתייחסת אליה לא קיימת בעולם העסקים כבר הרבה מאוד שנים. אין "ספר אדום". בכלל במדינה כבר הרבה זמן אין "מערכת" שמחלקת פקודות - אנחנו אנשים חופשיים ובעלי עסקים מקבלים החלטות לפי ראות עיניהם. דווקא ב"מערכת" יש אפליה מתקנת (למשל במכרזים ציבוריים).
2. מנכ"ל מניאק אחד (או כמה) שלא קיבל אדם עם שם מזרחי לעבודה הוא גזען? נכון! אז מה? למה שאני כאינדיבידואל נפרד מהם ארגיש איזושהי אחריות או אשמה בגלל המעשים שלהם? אני לא גזען ולא מפלה, ולא חייב התנצלות לאיש.
3. אני מקרה פרטי אמנם, אבל עבדתי בהרבה עבודות עם רוסים, אתיופים, בדווים, דרוזים, מרוקאים ועיראקים ונשבע לך שלא נתקלתי באפליה גזענית או עדתית בקבלה לעבודה.
ראיתי נפוטיזם שלא התבסס על מוצא אלא על קשרי משפחה, היכרות מהצבא, היכרות מהשכונה וכו'
המכשולים הכי גדולים לקבלה לעבודה שראיתי - קשיי שפה, בעייה לאמץ קוד לבוש/התנהגות של המקום, בעיות אמינות, בעיות רצינות (איחורים קבועים). הנ"ל נכון גם בחברות אבטחה, גם במוקדי שירות וגם במשרדי רו"ח, כמובן שלפי הנסיון האישי שלי ואולי לאחרים יש נסיון שונה.