01-12-2016, 23:50
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.06.10
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ענקנמן
בכל מצב צריך להשתמש בכלי היעיל ביותר.
|
לטעמי, זה משפט שלא אומר כלום ולא ניתן לגזור ממנו לקח.
כמו להגיד: "הכי חשוב זה לעשות את הדבר הנכון ביותר" .
נו, אז?
ומה זה "הכלי היעיל ביותר" במצב שלפנינו? פגז טנק? פצצה ממטוס? פגז ארטילרי? טיל מונחה נישא?
הפגז הארטילרי מכסה יותר שטח, אבל לוקח המון זמן להכווין אותו במדויק.
למטוס קל יותר להגיע למטרה, אבל צריך לחכות שיגיע ולהסביר לו איפה המטרה.
הטיל "סוגר את הפינה" מהר ויעיל, אבל החיילים צריכים לסחוב אותו.
וכן הלאה...
אז מי הכי יעיל?
אל תשכח שלשיטתך צריך לענות על השאלה הזו מראש כי לא יודעים מראש מה יהיה תרחיש ההתקלות והתגובה.
אני טוען שכשכוח חי"ר יוצא למשימת מארב/תצפית בגזרה הזו, כפי שאני מבין אותה ואת המשימה, אזי
עליו צריך לצאת עם אמצעי כמו "זאטוט" ואם זה לא מספיק או שאי אפשר להשתמש בו - אז שיזמינו
מטוס, או טנק או מה-שלא-יהיה, משום שאי-אפשר לדעת מה יהיה התרחיש שמולו יצטרכו לפעול.
מצד שני, אני מבין שלשיטתך אתה קובע מראש שאין צורך לקחת "זאטוט" כי אתה מניח ש"הכלי היעיל ביותר" יהיה מטוס או טנק או ארטילריה, בלי שאתה יודע בכלל מה יהיה תרחיש ההתקלה.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ענקנמן
אם מארב חי"ר מתחיל לחטוף אש ממק"כ, עליו לתפוס מחסות ולהוריד ארטילריה על אותו טנדר.
|
ממש לא. זה נכון רק אם לכוח החי"ר אין ברירה או אין אמצעי יעיל מול אותו מק"כ כמו... "זאטוט" נניח.
(שוב, גם ירי מטנק יכול לעבוד יופי, בתנאי שהוא בקו ירי למטרה ומזהה אותה)
אני לא יודע כמה ניסיון יש לך אבל "להוריד ארטילריה על אותו הטנדר" נשמע אולי קל בתאוריה
אבל כדי שזה יתבצע במציאות כוח החי"ר צריך לשלוף מפה ומצפן כדי להוציא נ"צ מדוייק של המטרה, אח"כ
לעלות בקשר מול גורם האש, אח"כ להעביר פקודת אש, אח"כ לחכות שמי שצריך לאשר את הירי
אכן יאשר אותו, אח"כ לחכות שירו פגז ראשון, אח"כ לזהות נפילה שלו ולחשב תיקון ולהעבירו לגורם
האש וחוזר חלילה, כשאתה מקווה שבמשך כל הזמן הזה הטנדר ממשיך לעמוד במקום כמו טמבל עד שיפגעו בו...
כשכל זה בזמן שהטנדר עומד ודופק בהם יריה אחרי יריה, פשוט דרך הכוונות שלו!
אני מקווה שבזמן שהחיילים ישכבו מכווצים מפחד מאחורי איזו תלולית עפר ועשב, מרותקים למקומם
תחת אש, כשסביבם פוגעים צרורות מקלע בקוטר גדול, רסיסים ניתזים לכל עבר והם מתפללים
שמקלען האויב לא ידייק ושלא יתחילו לטווח אותם גם במרגמה - יקום אחד החיילים ובקול תרועה
מלווה בחיוך יזכיר לחבריו: "אבל, הי חבר'ה, לפחות לא סחבנו את הטיל ההוא ששוקל 13 קילו! לא יצאנו פראיירים!"
וכל חבריו, בין שריקת קליע ונפץ רסיס, ישיבו לו בצחוק מתגלגל מאחורי תלולית העפר הרדודה ונפשם תעלוז.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ענקנמן
לא צריך לצאת לכל משימה עם כל הנשקיה על הגב. עם קו המחשבה הזה מהר מאוד תגלה שאתה צריך לסחוב מכשיר קשר ורוב"ץ גם לטורנות מטבח.
|
בלוגיקה הטיעונים הללו מכונים "טיעוני איש-קש" או "טיעוני דחליל", במובן של הגזמה והגחכה של טיעוני היריב, כדי לנסות ולבטל אותם, במידה וקשה להפריכם.
קצת כמו לטעון "מי שלוקח מטריה בבוקר כי יש עננים אפורים בחוץ וכי שמע בתחזית שירד בערב גשם, מהר מאוד ימצא את עצמו מתקלח עם מעיל".
Watch your habits, for they become your character.
And watch your character, for it becomes your destiny.
What we think, we become."
מרגרט ת'אצ'ר
כל האמור בפוסט לעיל הינו הבעת דעה בלבד ואין לייחס לדברים משמעות אחרת.
אנא הקפידו על ביטחון מידע והימנעו מכתיבת פוסטים המכילים מידע האסור בפרסום.
בשום אופן אין לראות בפוסט הכתוב לעיל בקשה, המלצה, השראה או עידוד לפרסום מידע האסור בפרסום ו/או לביצוע עבירה על חוקי המדינה, על הנחיות רשות שלטונית או רשות ממונה, על הנחיות גוף ציבורי או פרטי, על הנחיות המייצגים גופים אלה כאמור או על הוראת כל דין.
נערך לאחרונה ע"י שבריר שניה בתאריך 02-12-2016 בשעה 00:16.
|