22-11-2025, 19:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
ראשית סליחה, אני מפרש את הדברים מהמיקום והדעות והחוויות שלי, אז סליחה.
אני כן מאמין שצריך לתכנן היטב איך להעסיק לוחמים קרביים מיוחדים ומחודדים בתור יחידות סבב שיתגברו ויסייעו בהגנת
בסיסים,
הייתי עושה מזה משימת סבב שבה פוגשים ועובדים בשת"פ עם מג"ב (סמכויות שוטר מלאות) ועם סגל מצומצם
שמוצב בבסיס בתקיד אבטחה והגנה שנה וחצי לפחות, ולכן מבחינתו הוא בהיכרות שטח ושגרה מצוינות,
מרגיש במגרש הביתי, מכיר שטח ושגרות ודמויות מפתח (למשל בעלי משקים, רבש"צים, קציני משטרה, בעלי
עסקים מרכזיים), ויכול לקבל צוותי סבב ולחפוף אותם ולצאת עמם למשימות אבטחה והגנה, ותרגולי תקיפת מחנה
וקרב הגנה,
וכמובן תכנון וביצוע פעולות התקפיות של סיור יוזם לאיתור משימות איסוף מודיעין של האויב, ריגול וחבלה.
נכון שסבב כזה יהיה בהגדרה פעילות בתוך שטחנו, ללא ירי ועם חיכוך באוכלוסיה, למשל מטיילים שחלקם ערסים
עם רייזרים ואולי גם עבריינים שמנצלים שטחים נסתרים או ריקים.
אבל גם מזה יש מה ללמוד, וכמובן שצווי יחידות כאלו שעושים כזה סבב יוכלו לתכנן איך לנצל אותו להעלאת
כושר גופני, כשירות במיומנויות טכניות, שת"פ עם כוחות אחרים, ניווט, תנועה מהיר, הסתתרות, תצפית ומארב,
ועוד כיד הדמיון.
בסוף יש יתרון לזה שיחידות ברמת לחימה וכשירות גבוהה תתחככנה עם יחידות אחרות, ואולי גם נגלה שכך יהיו כוחות
בעלי מסוגלות גבוהה דרך קבע מגנים על בסיסים, אשר יכולים להיות מוחלפים בידי כוחות מילואים אם יש זמן לכך.
זה ככה בתור משהו לחשוב עליו.
אני משוכנע שבסיסים של צה"ל, גם סדנת חימוש מנומנמת, צריכים תשומת לב אבטחתית טובה.
לו אני באגף המבצעים, הייתי מייצר אבחון של בסיסים מהותיים לרציפות תפקודית לחימתית לצבא, ומדרג את בסיסי
צה"ל כדי להבין פריסה גיאוגרפית, ואח"כ ניתוח של מצב כל בסיס ודירוג רגישות אבטחתית.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|