לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-07-2025, 00:41
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
הגנה מטילים בליסטיים באמצעות לייזר

במאמר שפרסם ד"ר עודד עמיחי, שהיה בעבר אחראי על פיתוח מערכת הנאוטילוס ליירוט רקטות והוא מבכירי המומחים ללייזר בארץ, הוא טוען שהדרך היחידה לעצור את הטילים האיראניים אם ישוגרו בהיקף גדול במלחמה עתידית היא בעזרת לייזר רב עוצמה. בפרסומים אחרים הוא מתאר שילוב בין לייזר קרקעי רב עוצמה (כ-1MW - פי עשרה ממערכת מגן אור שמתוכננת להגן מפני רקטות קצרות טווח) לבין לייזר מוטס. הוא סבור גם שהחץ לא יוכל להגן מפני רש"קים מתפצלים ומתמרנים, והלייזר כן. כיוון שד"ר עמיחי הוא אדם רציני, מעניין אותי לשמוע מה דעת החברים כאן על האפשרות הזו מבחינה טכנולוגית ומבצעית.

לי הקונספט לא כל כך ברור. יתרון אחד גדול של מערכת החץ הוא שהיירוט מתבצע בגובה רב, ולכן השברים מתפזרים על שטח גדול וניתן ליירט אותם, וגם אם לא - סיכויי הפגיעה שלהם לא גדולים. לעומת זאת, הלייזר הקרקעי, לפחות, פועל בטווח מוגבל; גם אם הוא יירט טיל, למשל, מעל גוש דן אז גם אם הטיל לא יפגע בקריה הרי השברים שלו יפגעו כמעט בהכרח במבנים רבים. שנית, לא לגמרי ברור לי מה הטווח היעיל של הלייזר אפילו בתנאי אטמוספירה אידיאליים, ומכאן - האם יהיה לו די זמן להשמיד רש"ק שיורד כלפי מטה במהירות של 5 מאך פלוס (וכמובן, בתנאים לא אידיאליים המצב גרוע יותר). שלישית, כנגזרת מכך - מה היכולת של הלייזר להעסיק מספר מטרות שהמתקרבות פחות או יותר במקביל. רביעית - שוב, בגלל הטווח המוגבל יחסית לחץ שסוללות בודדות שלו יכולות לכסות את כל המדינה - כמה מערכות הגנה תהיינה נחוצות כדי להגן על כל עיר גדולה וכל מטרה אסטרטגית (בסיסי חה"א, דימונה, תחנות כח, מתקני התפלה, נתב"ג) מאפשרות של מטחים שיכוונו אליהן? זה לא מסתדר לי. המערכת המוטסת יכולה, אולי, לפתור חלק מהבעיות האלה, אבל נראה לי שהיא באה עם סט בעיות משלה שלא כאן המקום והזמן לתאר אותו. אז מה דעתכם?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:01

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר