13-12-2025, 21:58
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי tby
זה תפקידו של קו הגנה - לבלום , לספוג האנרגיה של המתקפה שעד שמגיע תיגבור מחוץ לגיזרה.
|
זה ממש לא נכון לפי כל תו"ל צבאי.
יש קווי הגנה שמשימתם בלימה, ויש קווי הגנה שמשימתם היא נסיגה והשהייה.
ברמה ביום כיפור אגב, ביצעו את השני.
ציטוט:
המסר הוא - קו הגבול שעמד בפני הסתערות סורית מפתיעה ועוד שודרג ושופר ב- 50 שנים שחלפו
|
אין לי יותר איך להגיד "זה פשוט לא נכון".
לא דומה התקפה סדורה ושבלונית, לא משנה כמה עוצמתית, של צבא סדיר לנהירה של עשרות אלפי מחבלים.
כמה (יש יותר מדי מכדי לספור) מהסיבות שכשלנו בבלימה ב7 באוקטובר זה הקושי לזהות מאמצי אויב, הקושי לבצע זע"ט והיבלעות האויב בתוך המרחב האזרחי הישראלי מהר מדי.
ציטוט:
|
באשר לאיו"ש - אפשר להתווכח מה עצר את הפיגועים התוך ישראל, אך העובדה שבנו חומת הפרדה
|
אנחנו משתמשים במונח "עובדה" בליברליות מדי.
גם בלבנון בנו חומה. גם בעזה.
מכשול הוא מכשול, הוא מרכיב חיוני כשכבה אחת מני רבות במערך הגנה בהינתן שהוא נשלט באש ובתצפית. לכשעצמו הוא בזבוז משאבים.
ציטוט:
אך אם נניח ירדן הייתה שולטת באיו"ש והגבול היה מוגן כמו שצריך - היו אוטובוסים מתפוצצים בתל אביב?
|
בוודאי שכן. כלומר בהינתן שירדן הייתה מעוניינת בכך.
אני מניח שאתה מכיר את ארץ המרדפים?
ציטוט:
אתה מבלבל בין סיבה למסובב - "ההגנה הקידמית באיו"ש" יצרה טרור תמידי ורצוף שהורג את צה"ל -
|
זה פשוט לא נכון. אין להשוות את הסכנה ללוחמי צה"ל ביו"ש בשנות ה80 וה90 המוקדמות (שיא הנוכחות) לזאת של סוף ה90-תחילת ה2000 (אחרי הדילול המאסיבי), כשם שאי אפשר להשוות את הסכנה ב5 שנים של לפני המלחמה לעכשיו.
ציטוט:
ראינו זאת בלבנון השניה ושןב ב- 7/10 שהסד"כ של צה"ל מבצע "הגנה קידמית"
|
לא יודע איך לבשר לך את זה, אבל לבנון השנייה פרצה 6 שנים אחרי שויתרנו על ההגנה הקדמית ואחרי שחטפנו הרבה מאוד גולים (וכמה שניצלנו מהם בנס) ואני לא יכול אפילו לנחש למה התכוונת ב7 באוקטובר.
ציטוט:
על הקו הירוק (שעליו אפשר להגן מהקו הירוק )
|
לא. על הקו הירוק, האדום, הסגול, הצהוב, השחור וורוד פוקסיה לא ניתן להגן מהקו.
ציטוט:
|
התוצאה הסופית - ההגנה הקידמית באיו"ש אינה מגינה על כלום - אזרחים נהרגים בכבישים , בבתים וגם בתוך גבול ישראל , השאלה רק העצימות של הפיגועים. אם זו הגנה קידמית - היא כשלה כישלון חרוץ!
|
מעולם לא נתקלתי בתהליך הסקת מסקנות כושל מזה. ברכותיי.

ותודה לדורון
|