לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-05-2026, 04:07
צלמית המשתמש של big1981
  big1981 big1981 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.11.04
מיניגאן, רחפנים, ושאר ירקות

כמה דברים שעלו לי בראש, חיפשתי בפורום ולא הצלחתי למצוא תשובה ברורה, אז אני פותח שרשור חדש. תסלחו לי.
המיניגאן יחסית נפוץ בארהב עם תחמושת יחסית מצוייה בקלות ויחסית קלה להשיג. מה שגרם לי למספר שאלות:

א. מדוע אין מיניגאן בצהל? על פניו, נראה כמו כלי שאפשר להלביש על מספר פלטפורמות צהליות בקלות, אפילו על האמר, ויכולים לתת סיוע דיי טוב, במיוחד בשטח בנוי. אני בטוח שאפשר לרכוש מצבא ארהב בקלות ולהכשיר בקלות.

ב. נוכח איום הרחפנים, האם לא נכון לבדוק שימוש עם תחמושת נפיצה/מתפזרת בשילוב עם מצלמה תרמית איכותית ומערכת שמסוגלת לסרוק את השמיים על בסיס חזותי ולתת למערכת מגבלות ירי והפעלה כך שתוכל בצורה אוטומטית להנעל על רחפן ולפגוע בו בקלות? נראה לי כמו פתרון יחסית קל עם ציוד שקיים בשוק, צריך אנשי תוכנה וקוד לשדך את כל הדבר הזה ביחד. ואז לשים על פלטפורמה ניידת שתשמש מעיין כיפת ברזל מתגלגלת לכוחות בשטח.

ג. אני זוכר עוד בחומת מגן על דיבורים על שימוש במחבט לירי בקומות גבוהים בלשב עקב בעיות הגבהה. שוב, נראה כמו פתרון יחסית קל וטוב ברמת הפלוגה.

בקיצור, אם תוכלו להאיר את עיני, אני אשמח, אולי יש דברים שאני מפספס ואשמח להחכים.
תודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-05-2026, 16:21
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "מיניגאן, רחפנים, ושאר ירקות"

אם מסתכלים על התמודדות עם רחפנים באוקראינה (משני הצדדים), נראה ששם יש תלאי על תלאי של פתרונות חלקיים, מאיתור אקוסטי, דרך הסוואה והסתרת כוחות, דרך מחסומים פיזיים (רשתות), דרך מאמצי הטעיה ומטרות דמה, ועד אמצעים לכוחות כמו רובי ציד, כוונות מיוחדות, אמצעי שיבוש וכמובן תקיפה מנגד של מפעילים ושרשרת אספקה של האמל"ח

אין כרגע אמצעי אחד שאפשר להצביע עליו כרגע ולהגיד "זה הפתרון לרחפנים"

חיזבאללה לדעתי עדיין לא במצב שהוא יכול להרוות את השטח ברחפנים וליצור איזור הרג שעוצר אוגדה משוריינת צה"לית, אבל אם לא נפעל ייתכן שהוא יגיע לכך, וגם בגזרות אחרות

מצד שני, אם הצבא עומד במקום, נוח לאויב להתבסס ולשגר רחפנים ואמל"ח אחר, אז תמרון ותנועה לעומק דרום לבנון הוא גם סוג של פתרון (בניגוד לאוקראינה שהכל סטטי לרוב) שיכריח את האויב להגיע למקומות שאולי פחות ידידותיים לו, גם אם הרחפן טכנית יכול לטוס 50 ק"מ, על הקרקע לא בטוח שלחיזבאללה יהיה קל למצוא מרחבי שיגור נוחים כמו שיש לו בדרום, כי אולי יש שם גורמים שעוינים לו או שהשליטה המודיעינית שלנו יותר חזקה שם

מבחינה מדינית צריך למצוא פתרון ל"טריק" הקבוע הזה שאנחנו מותקפים ממדינה או יישות, אבל זה תמיד "ארגון סורר" והממשלה הלגיטימית "מתקשה להשתלט עליו" וכוחות בינלאומיים "נייטרליים" מהווים מסך לפעילות הסורר, אז אסור לפעול כמו במלחמה וצריך לצוד בפינצטה רק את החמוש עם המדים הנכונים של הארגון הסורר שבאותו רגע הוא מופלל. ההפרדה הזאת היא חלק גדול מהבעיות שלנו בכל הגזרות.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 21-05-2026 בשעה 16:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:56

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר