לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-11-2026, 11:21
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.08.11
הודעות: 7,438
שאלה למה חל גידול בדיווחים על אי-סדרים וזיופים בבחירות במגזר הערבי

למה חל גידול בדיווחים על אי-סדרים וזיופים בבחירות במגזר הערבי?

​כדי להבין את התופעה, יש להתבונן בשני ערוצים מקבילים: הנורמות הפוליטיות האזוריות והשינוי הדמוגרפי שהגיע לפרקו.

​1. ההשפעה של הנורמות האזוריות

​התהליך הדמוקרטי אינו פועל בחלל ריק. במדינות הערביות הסובבות את ישראל, תרבות הבחירות והמוסדות הפוליטיים מתנהלים על פי דפוסים שונים מאלו של הדמוקרטיה המערבית. דפוסים אלו, הכוללים לעיתים קרובות התערבות בתהליכי ההצבעה וזיופים בהיקפים משתנים, מחלחלים באופן טבעי גם למרחב המקומי. אין סיבה להניח שהתרבות הפוליטית והנורמות הנהוגות במרחב האזורי ייעצרו בגבול.

​2. תזמון השינוי: אפקט ההשהיה הדמוגרפי (18 שנים מאוחר יותר)

​השאלה המרכזית היא למה התופעה מורגשת בעוצמה דווקא עכשיו?
התשובה טמונה בפער שבין שיעורי הילודה לבין הגיל המזכה בהצבעה:

​* אמנם בשנים האחרונות חלה בלימה בגידול האוכלוסייה הערבית בהשוואה לאוכלוסייה היהודית (בעיקר בזכות שיעורי הריבוי הגבוהים בחברה החרדית), אך בעלי זכות ההצבעה כיום אינם התינוקות שנולדו לאחרונה, אלא אלו שנולדו לפני 18 שנים ויותר.

​* בתחילת שנות ה-2000 עמד הריבוי הטבעי בחברה הערבית על שיא של כ-3.5% בשנה (עם פריון של כ-4.3 ילדים לאישה ערבית, ומעל 4.7 לאישה מוסלמית), לעומת ריבוי טבעי של כ-1.4% בלבד ופריון של כ-2.66 ילדים לאישה באוכלוסייה היהודית. כיום, שנתונים רחבים אלו הגיעו לגיל 18 ונכנסו לספר הבוחרים. המשקע הדמוגרפי של העבר משפיע על המציאות הפוליטית של ההווה.

​3. נקודת הרוויה: כשהכמות הופכת לאיכותית

​כל עוד חלקה של האוכלוסייה הערבית בתוך החברה היה נמוך יחסית, האפקט של תופעות אלו היה שולי ולא הורגש במערכת הכללית. כעת, כשהיקף הבוחרים הגיע למסה קריטית, ההשפעה הופכת למורגשת ומשמעותית.

​ניתן להמשיל זאת לשתי תופעות פיזיקליות מוכרות:

​¹.לחות ואדים באוויר: האוויר מכיל תמיד אדי מים בלתי נראים. כל עוד האחוז נמוך, לא מרגישים בקיומם והמערכת מכילה אותם בקלות. אך ברגע שהלחות עוברת את נקודת הרוויה, האדים משנים צורה וראות המערכת נפגעת - הם הופכים לערפל ולגשם.

​².מלח במים: כאשר ממיסים כמות קטנה של מלח במים, התמיסה נשארת מים לכל דבר ועניין. אך ככל שמוסיפים מלח והריכוז עולה מעבר לסף מסוים, המלח מתחיל לשקוע ולהיפרד מהמים. המים מאבדים את תכונותיהם המקוריות והופכים למשהו אחר.

​סיכום

​כפי שהמשקע הדמוגרפי של העבר מאתגר את ההווה, כך גם המגמות ההפוכות הפועלות כיום יתרמו לעתיד: הגידול והחוסן הדמוגרפי של האוכלוסייה החרדית והדתית בישראל הם הגורם המרכזי השומר על המאזן הדמוגרפי, ומבטיח שבעזרת ה' מדינת ישראל תמשיך לשמור על צביונה כמדינה יהודית.
_____________________________________
לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר (ישעיהו סב א)
חצי האי ערב - לערבים, ארץ ישראל - לעם ישראל.
מכה של המוסלמים, ירושלים של היהודים.


https://sites.google.com/site/hamedinai/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר