לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-08-2005, 11:04
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
תנועת שובי בקמפיין חדש: "אל תרימו יד על הבן שלי"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

על רקע החשש מאלימות של מתנחלים נגד כוחות הביטחון במהלך ההתנתקות החלה בסוף השבוע תנועת "שובי" בקמפיין חדש המיועד לציבור הדתי-לאומי תחת הכותרת "אל תרימו יד על הבן שלי".

מטרתו של הקמפיין החדש היא להשפיע על המתנחלים הקיצונים שככל הנראה חושבים על נקיטת אלימות נגד הכוחות המפנים, אך גם על הציבור המתון שיפנה אל סביבתו וינסה להוקיע כל גילוי של אלימות – פיזית ומילולית. "אנחנו לא לגמרי נאיביות, אך אנחנו מקוות שדברים לא יתדרדרו ולא יהיו פעילות אלימות. אנחנו חושבות שברמה מסוימת הקמפיין יכול להשפיע", הסבירה דוברת "שובי".

בתנועה אמרו כי הקמפיין החל בגלל חרדה אמיתית של האמהות. עד כה החשש מאלימות היה רחוק והאמהות גם לא ידעו אם ילדיהן אכן יישלחו למשימה, אך כעת, גם לאור אירועי כפר מימון, ברור שיש סיר לחץ שעלול להתפרץ ויש חשש אמיתי כי הבנים והבנות יעמדו בפני קיצונים שינקטו באלימות נגדם.

nrg

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-08-2005, 12:32

הסתה נגד מי?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "עזוב. בוא תקבל תשובה רצינית-"

אני מצטט (בהדגשות):
"מטרתו של הקמפיין החדש היא להשפיע על המתנחלים הקיצונים שככל הנראה חושבים על נקיטת אלימות נגד הכוחות המפנים, אך גם על הציבור המתון שיפנה אל סביבתו וינסה להוקיע כל גילוי של אלימות".

כלומר, ההתייחסות היא במפורש לגורמים הקיצוניים, ואין כאן הטחת האשמה או חשד כלפי כלל מתנגדי ההתנתקות.
אילו לא היו קורים עד היום מקרים של פגיעה בחיילים ושוטרים, הייתי יכול להבין את הטענות שלך. אבל כבר היו דברים מעולם: מתנחל חשוד שניסה לדרוס קצין, אחרים גרמו לשבר ברגלו של קצין משטרה, במואסי זרקו אבן על ראשו של קצין הנדסה. רק אתמול איים אורי אריאל בנקיטת "יד קשה" נגד חיילים ושוטרים.
לא לגיטימי בעיניך לעשות הכל על מנת שקיצונים לא יפגעו בשוטרים וחיילים?

ישן 01-08-2005, 13:16

הבנתי זאת. והתייחסתי גם למסר במקרה הזה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קופדנוטס שמתחילה ב "שם התואר שהצמדתי להודעה מתייחס להודעה המקורית של הדס שטייף"

לדעתי בדוגמה הזו אין מסר או ניסיון ל"דה לגיטימציה" או השחרת פנים. כמו שהסברתי לדנרוז, בכל אירוע המוני, אם זה במות יום העצמאות ואם זה חוף ים, לונה פארק, שבוע הספר וכדומה, תשמע את ההודעה ברמקול: ההורים של... הילד שלכם מחכה לכם (או להיפך). על אחת כמה וכמה, שבאירוע ההתנתקות, שבו קשה יהיה לסמן נ.צ. נוסח סוכת המציל או עמדת המשטרה, יהיה פתרון מן המוכן למקרים שהם ילדים "יתנתקו" מהוריהם, ובמקרה הזה - אין הכוונה לפתרון נוסח "משפחות אומנות".

ישן 01-08-2005, 17:03
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
אה. אז אם זה לא פונה לימין אז זה בסדר.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "גם אין על הכרזה שום פנייה לימין בכלל"

הנושא הוא על סדר היום בלאו הכי ולא הקמפיין העלה אותו, אלא הקיצוניים שבימין. הקמפיין הוא לגיטימי כמובן, אבל הוא לא יוצר אווירה נטולת אלימות אלא רק מעמיק את התהליך שדוחק את המתנחלים עוד ועוד אל שולי החברה. זה תהליך שלא רק שאינו מדכא אלימות אלא מלבה אותה.

שוב, אני לא חושב שמי שעומד מאחורי הקמפיין הוא נאיבי וחשב שאיש תנועת כך יעמוד מול כרזה כזו ויחשוב "איך (למען השם) לא חשבתי על זה בעצמי ומהיום אנהג בדרך ארץ". גם המתנחל המתון לא ירתם להורדת האלימות כתוצאה מהקמפיין, מכיוון שהקמפיין לא פונה אליו בבקשה כזו אלא דורש "אל תרימו יד על הבן שלי". זה לא מסר פוזיטיבי זה מסר משפיל עבור אדם שומר חוק. המסר הזה נועד לכלל החברה ומטרתו לבודד את המתנחלים ולסמן אותם. זה טוב לממשלה וטוב להתנתקות וזה גם אפקטיבי מאד אבל לחברה שלנו זה הרסני.
ישן 01-08-2005, 17:26

בהחלט משפיל
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "למה משפיל?"

נניח שבסופרמרקט השכונתי היתה מכת גנבות והיה ידוע כי הגנב משופם. נניח שכעכבר משופם היית ניגש לקופה לאחר שהצטיידת באמנטל משובחת לשבת ואז הכרוז היה מודיע קבל עם "אל תנסה לפלח". מבטי הקונים היו מופנים אליך ובעיניהם יותר מצל של חשד (כי הרי אתה עכבר ולפיכך חשוד מראש בגזל). אבל אתה עכבר שומר חוק ולא התכוונת אלא לשלם במיטב כספך. אם אתה חזק אופי תתייחס בביטול וגם תספר בדיחה על חשבון עצמך, אבל אם אתה פגיע (נגיד כי כל הלילה רדף אחריך החתול מופז וניסה להניס אותך מהמחילה שלך), אולי תושפל. אולי פעם הבאה תזמין את הגבינה בטלפון ותדיר רגליך מהסופרמרקט.

המתנחלים עוברים חוויה קשה ברמה האישית, בזירה הפוליטית הם שק חבטות והם מסומנים כאוייב העם כיוון שזה צורך השעה של הממשלה. הקמפיין הזה לא משנה את האווירה הקיימת אלא רק מוסיף לה. הוא מיותר בייחוד כשהוא בא מארגון שמטרתו יציאה מעזה ולא אי אלימות או מטרה פילנטרופית אחרת.
ישן 01-08-2005, 17:58

אבל אנחנו לא מדברים פה על להעלב סתם
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "עם כל הכבוד לרגישות של "חסרי הבטחון העצמי"..."

יש פה צבור גדול שנדחק לשוליים ומרגיש מנודה. רב האנשים שומרי חוק אבל לכל אחד סף אחר של שבירה. כל מה שאני טוען הוא שנוסח הקמפיין בהקשר הנוכחי, כשהוא בא מיוזמיו (שלהם אינטרס פוליטי מוצהר) אינו פועל להגברת המודעות אלא הוא מעמיק את תהליך ההשפלה והנידוי. רב האנשים יחשקו שפתיים, ומעוט יחוש שאם כבר שמו אותו במשבצת עם האלימים, אז כבר אולי אפשר באמת להצטרף אליהם. זה לא יקרה לאנשים היציבים יותר נפשית, אבל זה בהחלט עלול לקרות למי שבאופן טבעי הולך על הקו שבין אלה לאלה. הקמפיין הזה בצורתו הנוכחית, לעניות דעתי, יכול להשיג רק ההפך מהכוונה שאתה מייחס לו.
ישן 01-08-2005, 19:51

אבל אי אפשר לנתק את הכרזה מהקשרה
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "נסה בטובך להסביר מה בדיוק בנוסח הכרזה בעייתי בעיניך"

היא מוגשת על ידי ארגון שמטרתו יציאה מעזה ולא ארגון שנלחם בגילויי אלימות. היא יוצאת לאור זמן קצר לאחר שנוכחנו בכפר מימון שגם כשהמתח באוויר גבוה מאד עדיין גילויי האלימות הם שוליים. והיא יוצאת כאשר האווירה הצבורית עויינת מאד את המתנחלים.

הנוסח הספציפי פחות משנה אבל אם אתה רוצה להתמקד בו, אז פרט לבנאליות הגרפית (המראה התמים של החייל) והטקסטואלית (יצירת הזדהות עם החייל בעל ההומור והלב הרחב, שרק מקבל משימות מצה"ל שמקבל את ההוראות ממי?), אין פה נסיון לצור שיתוף. אין פה מסר של "בואו נעבור את זה ביחד בשלום". אין פה אמפתיה למפונה, והרי אם הכרזה פונה אליו היא צריכה להתייחס אליו. אין פה מסר של "בואו לא ניתן לקיצונים להרוס". יש פה התרסה כנגד קבוצה (חסרת פנים) באימרה "אל תרימו יד על הבן שלי". ראשית, הבן הזה הוא חייל ולא ילד חסר אונים, האימרה הזאת לקוחה מסיטואציה "שכונתית" שבה האמא מזהירה/מאיימת על הילדים שמטרידים את בנה במגרש המשחקים. שנית, זה לא דיאלוג, זה לא קריאה לגישה אחראית זו אזהרה כלפי איזה "אתם".

אני לא מתנחל ואני לא כתום (או כחול) אבל אני בכל זאת לא מבין איך הכרזה הזאת מתיימרת להעביר את המסר הראוי כשלעצמו של אין אלימות כנגד חיילים שוטרים (ורצוי גם אזרחים לא?).
ישן 01-08-2005, 17:16
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.03
בכל קמפיין חינוכי יש מידה של נאיביות
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אה. אז אם זה לא פונה לימין אז זה בסדר."

הרי האזהרות על קופסאות הסיגריות לא באמת מונעות מאנשים לעשן, והשלט "סע לאט" הוא שקוף עבור חלק גדול מהנהגים. אבל בכל אופן כנראה שיש ערך כלשהו לקמפיינים כאלה, או שלפחות מספיק אנשים סבורים שיש ערך כדי להרים קמפיינים כאלה.

אתה יכול להיות בטוח שמי ששם את האזהרה על הסיגריות לא התכוון להשפיל את המעשנים ולזלזל באינטלקט שלהם, וששלטי ההכוונה בדרך אין מטרתם ללעוג לחוסר ההתמצאות שלך, או להיכרות המועטה שלך עם תואי הדרך.

וגם במקרה הזה, קשה לי להאמין שהכוונה היא להשפיל או להסית. בסה"כ יש כאן כמה אימהות היסטריות שמפחדות שירביצו לילד שלהן, ויש להן סיבה לחשוש, והן מבקשות ממי שמתכוון לעשות זאת להימנע מכך (ומי שבסביבתו יש כאלו שימנע מבעדם וכו') . בקשה נאיבית, נכון, אבל זה כנראה מה שמרגיע אותן חלקית. לא חושב שיש כאן כוונה לפגוע - הרי הקמפיין מוצג בעיתונים ימניים, לא ב"הארץ".

ישן 02-08-2005, 09:35
  relove relove אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.02
קמפיין מגעיל- שוב שימוש במוטיב האימהות כדי להעביר מסר פוליטי ברור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "תנועת שובי בקמפיין חדש: "אל תרימו יד על הבן שלי""

ובאותה הזדמנות להכפיש את המתנחלים. וכל זאת תחת מעטה צבוע של היתממות שרבים נופלים לתוכו, גם מקרב חברי פורום זה.
אז ככה: אף אחת ממתלהמות ושונאות שובי (יש בהן שונאות מתנחלים ברמות הסטריות- ידע אישי) לא באמת חוששת שיש סכנת חיים לילדים שלה (אם בכלל יש לה ילדים בגיל המתאים) , אבל למה לא להשתמש שוב באותם מסרים של 4 אימהות שעבדו כל כך טוב? למה לא להפוך את המתנחלים לאוייבי האומה שמסכנים את חיילי צה"ל?
ולעכבר! יכול להיות שאי שם באותיות הקטנות מסבירות מתחסדות שובי כי המודעה מופנית לקיצוניים דווקא, אבל אתה כאיש שמבין קצת בפירסום יודע שהמסר העיקרי שנקלט בציבור הוא המסר המופיע בכותרות בסיסמאות ובתמונה ולא בפרשנות כיסוי התחת של האותיות הקטנות. אשר על כן זהו קמפיין נבזי , מגעיל ומתחסד כמיטב המסורת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר