לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-08-2005, 22:13
  Dynamite Dynamite אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.06.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "שאלה לגבי השנים שיש אחרי קורס טייס (9 שנות קבעי)"

שאלה לגיטימית מאוד.
רובד קצת שונה לרדוף אחרי תפקיד בגללו עצמו ולא בגלל ההכשרה היוקרתית וההילה המונפצת מסביב.
מה שקורה זה ככה:
מיד בסיום 3 השנים מתחילה עוד סדרת הכשרות, בהתאם למגמה בה סיימת ולכלי הספציפי שאתה מיועד לעבוד עליו. משך- שנה עד שנתיים ונקראת(ות): קא"מ וקא"ממ (קורס אימון מבצעי/מבצעי מתקדם).
מיד אחר כך-איש צ"א הצעיר מגיע לטייסת הבית ו.... "טוחן צעירות!". זה מתבטא בתפיסת יותר כוננויות וקבלת תפקידי משנה "בלאי" בטייסת (קצין גינה היא הדוגמא הנפוצה). משך-שנתיים שלוש.
אחר כך האופציות כבר פתוחות ואינדיווידואליות יותר כשהתנאי ההכרחי הוא לשמור על כשירות מבצעית (יום בשבוע לעזוב הכל ולבוא לטיסות אימון בטייסת הבית). זה יכול להיות להשאר בטייסת כבעל תפקיד בכיר יותר, זה יכול להיות לצאת להדרכה וזה יכול להיות לעבור למטה (קרייה) לעבודה עם גוון קצת יותר "ניירי".
הדרישה בסוף הקבע כמילואימניק תהיה כמובן תמיד לשמור על כשירות מבצעית, למקרה ש... ככה שחובת ה-להגיע לטוס פעם בשבוע, נשארת יציבה. לפחות עד הגיל החדש שנקבע לא מזמן כגבול עליון כהיתר לטוס בח"א (היה בחדשות לא מזמן.. אני לא זוכר את הגיל המדוייק אבל אני חושב ש51).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-08-2005, 18:49
  SKYHAWK102 SKYHAWK102 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.04
תגובה...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "אוקי קודם כל שוב תודה לעונים,..."

שאתה מגיע לטייסת אחרי קורס הטייס וכל הקא"מים למיניהם, אתה הטייס הכי צעיר בטייסת...
כמו בכל מקום בצבא, גם כאן "מנצלים" את הצעירים. אם זה במספר רב יותר של כוננויות, וזה שאתה לא משתתף בתקיפות מבצעיות מתוכננות (אם יש) בגלל הביקוש הרב שיש לזה מצד הטייסים היותר בכירים...
לטייס, מעבר להיותו טייס, יש תפקיד נוסף. כמה דוגמאות: קצין הדרכה של הטייסת, קצין מבצעים/ מודיעין וכל מיני תפקידים. בגלל שאתה צעיר אתה מקבל תפקיד פחות משמעותי כמו קצין גינה, ובזמן שאתה בתפקידים כאלו ("תפקידי טייסת" נקרא לזה) אתה טס מידי יום.
נ.ב- שלא תבין אותי לא נכון ממה שרשמתי, אני מורעל טייס בטירוף!

נערך לאחרונה ע"י SKYHAWK102 בתאריך 06-08-2005 בשעה 18:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:01

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר