20-08-2005, 10:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
|
|
|
בוקר טוב
בניגוד לכל מה שנאמר כאן - אני רוצה להעניק פרספקטיבה שונה על חיל הלוגיסטיקה שכן אני משתייכת אליו .
מרבית האנשים נוטים לחשוב שבחיל הלוגיסטיקה יש רק אפסנאות ורישומת ציוד, עובדים כלליים וטבחים וזו טעות שכן ישנם הרבה חיילי לוגיסטיקה שע"פ איכותם מתברגים בתפקידים טובים מאוד ביחידותיהם .
- אם תסתכל על הקצונה בחיל הלוגיסטיקה תוכל למצוא תפקידים מאוד מגוונים, לדוגמה - תפקידי הדרכה, תפקידי פיקוד (נזכיר לכולם שתפקיד מ"פ מפקדה הינו תפקיד לקצין לוגיסטיקה), תפקידים בארגון, תכנון, הזמנות מזון, הובלות (וכל הדברים הבסיסיים שהצבא מתקיים מהם) וכמובן - ישנם תפקידים בכוח אדם .
ואם אתה מתקדם במסלול ה"ליבה", לאחר תפקיד המ"פ מפקדה אתה יכול להגיע לתפקיד בחטיבה שיהוו מנמ"ש כגון - מפקד יחידה (לי יש קציני לוג' בחטיבות שמשמשים גם כמפקדי יחידות) ואלו הם האנשים שמתעסקים בהכל - בחימוש, בשלישות, בקשר, במודיעין ובכל פרט ופרט ביחידה; בעיקר בפרט - בחייל .
ומדובר על אנשים איכותיים לאין שעור שעובדים קשה מאוד, הם מרימים חטיבות על הרגליים ובכלל ההיבטים .
גם אני חייתי עם הסטיגמה שחיל הלוגיסטיקה זה חיל על הפנים והייתי קצת ממורמרת במהלך קורס מש"קית הלוגיסטיקה מעצם התפקיד, אך למעשה נהניתי מאוד בבה"ד 6 (בית הספר ללוג'), האווירה שם הייתה מדהימה וכן המדריכים ואף יועדתי להיות מדריכה - עברתי מיונים ולקראת הסוף וויתרתי .
ואז הגעתי ליחידה שבה אני משרתת כיום (מזה כשנה וחצי) ואותרתי כמתאימה להחליף קצינת כוח אדם לוגיסטיקה לאור היעדר התקן . מאותו רגע רק פרחתי, למדתי את התחום על כל רזיו ובצורה אוטודידקטית למרביתה. בתפקיד שלי יוצא לי להתעסק גם ברבדים השלישותיים וגם ברבדים החיליים ואני מוצאת את הרבדים החיליים מאוד מעניינים כי הם בנויים על תהליכים שהם לא בירוקרטיים נטו .
ולא מדובר רק על טיפול בחיילים (שאני גם מראיינת ומשבצת ביחידות), אלא גם על הטיפול בנגדים ובקצינים .
לסיכום -
הגעתי בתפקידי להישגים שאני מאוד גאה בהם ואני זוכה להערכה רבה, כך שזה מבחינתי מדהים .
מעבר לכך - אני יודעת שיהיה לי קשה מאוד להשתחרר ולהשאיר את הכל מאחור כי השירות שלי הוא משהו יוצא דופן .
ואם תרצה אשמח לפרט לך תחומי התעסקות מאוד מעניינים, כאלו שלא תמצא בשום מקום אחר .
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, אם היו נותנים לי לבחור שוב בשיבוצי - לא הייתי בוחרת אחרת .
נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 20-08-2005 בשעה 10:31.
|