לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-08-2005, 10:42
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
מה שהופך את כל העסק להרבה יותר לגיטימי...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שמוליק שמתחילה ב "אז זה בטח לא חומצה. זה בדיוק ההיפך"

אני חלש מאוד בכימיה ובחומרים מסוכנים בפרט, לכן חיפשתי מידע על סודה קאוסטית באינטרנט.
הנה כמה מהדברים שמצאתי:
על-פי מילון תורת הרעלים, מוגדרת הסודה הקאוסטית כ"חומר מאכּל מאוד, גורם לכוויות חמורות, עשוי לגרום לנזקים בלתי-הפיכים לעיניים. בליעת החומר מאוד מזיקה." חומר זה אף משמש לפתיחת סתימות ביוב.
http://www.anonymous.org.il/h-soda.htm

דטרגנטים - חומרי ניקוי שונים המכילים מרכיבים שהם חומרים כימיים: היפוכלוריטים (בחומרי חיטוי), חומצות (בתכשירים לניקוי כיורים , אסלות ובחומרים להסרת אבנית), סודה קאוסטית או סולבנטים שונים בתכשירים להסרת שומן. כל המרכיבים הנ"ל הם חומרים מסוכנים לכל דבר. חשוב לנקוט אמצעי זהירות מפני הסיכונים הטמונים בהם.
http://www.osh.org.il/uploadfiles/tshuva05175.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-08-2005, 10:44
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
בוא נראה קצת פרטים מ"דף הבטיחות" של סודה קאוסטית
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שמוליק שמתחילה ב "אז זה בטח לא חומצה. זה בדיוק ההיפך"

2. HAZARDS IDENTIFICATION

EMERGENCY OVERVIEW:

Water white liquid with no appreciable odor.

Solution is corrosive to body tissues and metallic materials.

Product may react violently with acids.

POTENTIAL HEALTH EFFECTS: Solution is corrosive and severely irritating to the

eyes and skin.

Sodium Hydroxide 50% Solution (1310-73-2-3) Date: 01/26/2004

Page 2 of 9

MEDICAL CONDITIONS AGGRAVATED: Skin and lung disorders may be affected

adversely by this material; an individual’s specific medical condition and circumstances of exposure

determine the likelihood of an adverse effect.

3. COMPOSITION / INFORMATION ON INGREDIENTS

Chemical Name CAS# Wt.% EC No. EC Class

Sodium Hydroxide 1310-73-2 50 215-185-5 C R35 /34; Xi R36/38

Water 7732-18-5 50 231-791-2 Not classified as hazardous

4. FIRST AID MEASURES

EYES: Immediately flush with water for at least 15 minutes, lifting the upper and lower eyelids

intermittently. See a medical doctor or ophthalmologist immediately.

SKIN: Immediately flush with plenty of water while removing contaminated clothing and/or shoes, and

thoroughly wash with soap and water. See a medical doctor immediately.

INGESTION: Rinse mouth with water. Dilute by giving 1 or 2 glasses of water. Do not induce

vomiting. Never give anything by mouth to an unconscious person. See a medical doctor immediately.

INHALATION: Remove to fresh air. If breathing difficulty or discomfort occurs and persists,

contact a medical doctor.

NOTES TO MEDICAL DOCTOR: Sodium hydroxide at this concentration is corrosive.

Major burns to all surfaces may result. Prolonged dilution with water is required. Neutralization of eye

burns is absolutely contraindicated; for skin, 2% acetic acid has been recommended, but washing with

water is effective. Ingestion requires milk or water dilution, consideration of esphagoscopy and

management for possible esophageal stricture.

5. FIRE FIGHTING MEASURES

EXTINGUISHING MEDIA: Not applicable

FIRE / EXPLOSION HAZARDS: Non-combustible

FIRE FIGHTING PROCEDURES: Not applicable

ישן 22-08-2005, 14:38
  dkdkd dkdkd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.02
תעשה סקירה
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "מייד אחרי שתסביר לי למה...."

על כל השבוע האחרון מתחילת הפינוי תראה מי תמיד התחיל(ילדים קטנים ) לפגוע בחבר פורום אישי בו ובמשפחתו ראשון מבין שנינו. אני פוגע חזרה כשפוגעים בי .

לעולם ואני חוזר לעולם לא פגעתי בחבר פורום ראשון לא בך ולא באף אחד אחר.

אחרת אני אבקש סליחה אני לא מתבייש להודות בטעות

וכל מכבסות המילים שלנו וצודק העכבר המנהל לא מוסיף לנו כבוד.

אני מתקיף אוביקט בגבולות המותר בפורום אני לא חייב להסכים איתך בכלום אבל לכבד אותך אני יכול
וככה אתה צריך לנהוג וכמובן האחרים צריכים לנהוג באותו מידה

במילואים במוצבים תמיד היינו חברה חצי מהשמאל וחצי מהימין . והיה ויכוחים קשים. אבל תחת שמירת הכבוד של השונה ואנחנו עד היום חברים מאד טובים

וגם בעבודה שלי הסמנכ"ל שלי הוא אדם ימין אפילו ימין קיצוני בזמנו היה אחד מהבכירים בתנועת "התחיה". אבל אנחנו מתווכחים. אבל תמיד נותנים כבוד אחד לשני.

אם תשאל אני לא מפחד ממנו. היות והוא צריך אותי לא פחות מאשר אני צריך אותו . ועובדה בשנה הקודמת טיילנו יחד במזרח אסיה סין הונג קונג סינגפור

https://2005-uploaded.fresh.co.il/2005/08/27/18990842.pps

ישן 22-08-2005, 12:55

החומר שנשפך בכפר דרום: רעיל וקטלני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shofar שמתחילה ב "החומר שפגע בשוטרים בכפר דרום זוהה כחומר הרעיל סודה קאוסטית"

סודה קאוסטית - זהו החומר בו השתמשו המתפרעים על גג בית הכנסת בכפר דרום, בעימותים עם הכוחות המפנים. כך עולה היום (ב') מבדיקת המשטרה.

במהלך העימות האלים, שפכו צעירים ובני נוער על השוטרים מכל הבא ליד - וגם חומר לא מזוהה היה שם. בתום המשימה חשו הכוחות צריבה בעורם ומיהרו להסיר את הבגדים ולשטוף את גופם במים, בבהלה רבה. עשרות הובהלו לבית-החולים עם פגיעות עיניים ועור.
ספקולציות על זהותו של החומר התרוצצו מאז אותו ערב, כאשר ח"כ מיכאל איתן, יו"ר ועדת החוקה, טען שעל-פי ממצאי "סורוקה", אין מדובר כלל בחומר קטלני. המידע היה שגוי. במעבדות משטרת ישראל גילו כי מדובר בסודה קאוסטית - חומר מסוכן ורעיל, לפי ההגדרות המקצועיות.

"סודה קאוסטית עלולה לגרום לכוויות חמורות בעיניים ובעור", אמר ל-ynet רובי גלעד, מנהל מרכז מידע ומבצעים ארצי לחומרים מסוכנים במשרד לאיכות הסביבה. "החומר מאכל את העור והרקמות, ובמידה ובולעים אותו - הוא גם רעיל", הוסיף.

היכן אפשר להשיג את החומר הקטלני? "את החומר", הסביר גלעד, "ניתן למצוא גם אצלנו בבית, והוא מאוד נפוץ בתעשיות השונות. סודה קאוסטית נמצאת בפותח סתימות מסוגים מסויימים, בתרסיס שמנקה תנורים ולמעשה ניתן למצוא אותו בקלות על המדף בסופרמרקט".

השוטרים שנפגעו נהגו נכון, מתברר: הטיפול האפקטיבי ביותר שניתן לתת לחלק נגוע הוא למהול אותו במים, אחרת הפגיעה ממשיכה להתפשט. בינתיים, אותם שוטרים כבר שוחררו מבית-החולים, כאשר בנס הפגיעות לא היו חמורות במיוחד. שר הביטחון, הרמטכ"ל וצמרת המשטרה הבהירו שינהגו במתפרעים במלוא חומרת הדין, וייתכן אף שלא יגויסו לצה"ל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3131412,00.html

ישן 22-08-2005, 13:14

על הגג נמצאו חבילות שלמות של סודה קאוסטית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shofar שמתחילה ב "החומר שפגע בשוטרים בכפר דרום זוהה כחומר הרעיל סודה קאוסטית"

מיד עם תום האירוע נשלחו אנשי המעבדה לזיהוי פלילי לגג בית הכנסת בכפר דרום כדי לאתר את החומרים שגרמו לכוויות של המפנים. על גג הבניין נמצאו שמן צבאי, צבעים, מוצרי מזון וחבילות שלמות של סודה קאוסטית, חלקן ריקות וחלקן מלאות. על אריזת החומר מופיעות אזהרות רבות שצריך להימנע מחשיפה לעור.

במעבדה לזיהוי פלילי גילו שעל אף שעברו יומיים והמדים נשטפו במים נמצאו שרידי החומר. "החומר היה שם מתוך כוונה לגרום נזקים", אומר צדוק, "הבעיה היא שניתן להשיג את החומר בכל מקום אפשרי".

המשרד לבטיחות ולגהות ממליץ לנקוט אמצעי זהירות מפני הסיכונים שטמונים בשימוש בסודה קאוסטית, במיוחד במגע עם העור או עם דרכי הנשימה. במגע בין מים לסודה הקאוסטית, שמשמשת בין השאר לפתיחת סתימות ביוב, נוצר חום רב שגורם להתזת החומר ולפגיעות.

"שהייה ממושכת של החומר ללא שטיפה יכולה ליצור נזק בלתי הפיך ובהחלט יכלה לנטרל את הכוחות שתכננו לפרוץ אל הגג", מסביר ראש המעבדות לזיהוי פלילי, תת-ניצב אבי צדוק. לדבריו, מדובר בחומר שמעכל שומנים וחומרים ביולוגיים ברגע שממיסים אותו עם מים. "מכאן שהוא יכול לעשות כך גם לגוף חי. כשהוא בא במגע עם האף או העיניים, הוא יכול גם לנטרל את האדם שנפגע", הוסיף צדוק.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/974/320.html

ישן 22-08-2005, 16:16

ח"כ יהלום: תוצאות הבדיקות - המשך עלילת הדם

יו"ר סיעת המפד"ל, ח"כ שאול יהלום אומר כי תוצאות בדיקת החומר הכימי-המשך עלילת הדם. לדבריו: "אין לי ספק שיש פה הטעייה מכוונת. אם היה מדובר באמת בסודה קאוסטיק, היו הצריבות בגוף השוטרים חמורות הרבה יותר ואף בלתי הפיכות. מדובר בחומר שלא נפטרים ממנו כ"כ בקלות. אם השוטרים היו באמת נפגעים ממנו אין לי ספק שהם לא היו משתחררים מביה"ח כ"כ מהר, שלא לומר עוד באותו היום".

http://www.a7.org/news.php3?id=122192

ומה הכי מרתק בידיעה? שהתוצאות עצמן - לא מתפרסמות כלל בערוץ 7...

נערך לאחרונה ע"י העכבר ששתק בתאריך 22-08-2005 בשעה 16:18.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:38

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר