27-11-2004, 16:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
הודעות: 10,906
|
|
מתכון : בורקיטס במילוי גבינה וחציל קלוי .
נכון הרבה פעמים בא לנו לנשנש משהו קל להכנה אבל לא יודעים מה ?
אז הנה מתכון פשוט וקל של בורקיטס מעולים שניסינו בבית לאחרונה, מומלץ בחום !
בורקס בולגריים במלית גבינה וחציל קלוי .
מתוך הספר : "מאכלים פיקנטיים" של בני סיידא (זכויות שמורות לו) .
החומרים לבצק :
4 כוסות קמח .
200 גרם מרגרינה, רכה .
100 גרם גבינת קשקבל, מגורדת דק .
1/3 כוס חלב .
קורט מלח .
החומרים למלית :
1 חציל בינוני .
250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת .
1 ביצה .
מלח .
לבירוש (הברשה) :
שמן .
שומשום .
-נדרשת תבנית אפייה שטוחה ומשומנת .
אופן ההכנה :
1. להכנת הבצק : שמים במיכל מעבד- מזון מצויד בלהב פלסטיק את כל חומרי הבצק ומעבדים אותם;
מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) .
2. להכנת המלית : קולים את החציל על אש פתוחה, עד שיתרכך וקליפתו תעלה בועות, מרוקנים
בעזרת כף את התוכן ומועכים היטב, מוסיפים את יתר חומרי המלית ומתבלים במלח .
3. מחלקים את הבצק לשני כדורים. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעלה מלבני בגודל 40x40 ס"מ .
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בכוס גדולה או בחותכן עוגיות. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
את העיגולים מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים היטב .
4. צובטים את הבצק שבשוליים ומקפלים פנימה, מניחים את הבורקס בתבנית ומורחים בנדיבות בשמן וזורים מעל שומשום .
5. אופים במשך כ- 40 דקות עד שהבורקס יזהיבו, מגישים חם לצד סלט או תוספת אחרת .
בתאבון
_____________________________________
"Beauty is in the eye of the beholder..."
|