לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-08-2005, 15:04
צלמית המשתמש של חתול-רחוב
  חתול-רחוב חתול-רחוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.06.02
אולמרט: כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי

אולמרט: כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי

בביקור שקיים בבתי תמחוי בדרום, בלוויית צמרת משרדי האוצר והתמ"ת, הודיע שר האוצר החדש על הקמת מטה ציבורי למאבק בעוני בישראל, בראשות ראש הממשלה. עוד אמר אולמרט: "יש להפנות משאבים לנזקקים, כדי שלא רק העשירון העליון יהנה מהצמיחה". עם זאת, הוא מבהיר: "לא נשנה את מדיניות הקצבאות של הממשלה, אך נשנה דגשים חברתיים. הפתרון לסוגיית העוני זה יצירת מקומות תעסוקה"
טובה דדון

שר האוצר יורד אל העם ואל העוני: אהוד אולמרט ביקר הבוקר בבתי התמחוי בקרית-מלאכי ונפגש עם הקשישים שנפגעו קשות מהפחתת הקצבאות שקיבלו עד כה בעקבות קיצוצי האוצר. בשעה זו מבקר אולמרט שתי משפחות הנמצאות במצוקת עוני קשה בקרית-גת.

אולמרט הודיע כי יוקם מטה ציבורי למאבק בעוני בישראל שבראשו יעמוד ראש הממשלה, אריאל שרון. עוד אמר אולמרט: "אם הייתי רוצה להכניס לשר האוצר על מדיניותו, לא הייתי חושש לעשות זאת. כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי והגעתי למקומות הללו בשנים הללו. עכשיו אני כאן בתפקיד שר אוצר".

את העוני והמצוקה פגש השר אולמרט כבר בכניסה לעיריית קרית-מלאכי, שם הפגינו עולים מאתיופיה על ההזנחה בטיפול בהם. את אלה שלקחו על עצמם את משימת הקטנת העוני הוא פגש בבתי תמחוי.

דו"ח העוניכל ילד שלישי בישראל הוא עני / מירי חסוןמנתונים שפירסם היום הביטוח הלאומי עולה כי ישראל עלתה למקום הראשון בשיעור הילדים העניים בקרב מדינות המערב; 28,000 משפחות עניות נוספו למעגל העוני ב-2004; פערי ההכנסות עלו והעניים יהיו עניים יותר

לכתבה המלאה

בבית התמחוי "מאיר פנים" של הרב דודי זילברשלג וארגון "כוח לתת" מספקים לילדים אתיופים מזון. בבית התמחוי אצל ניקול גי'בלי מקרית-מלאכי שמע השר כי 70 ילדים מגיעים מידי יום לארוחה, אבל אין במקום מזגן. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, תרם בו במקום מזגנים.

אולמרט נשאל ללא הרף מדוע עד עכשיו לא נרתם האוצר לסייע למצוקה, וענה: "לא היו לנו משאבים עד עכשיו לטפל במצוקה, אולם משהמשק מראה סימני צמיחה עלינו להפנות משאבים לנזקקים, כדי שלא רק העשירון העליון יהנה ממנה".

אולמרט הביא אתו פמליית ענק, שכוללת נציגים ממשרדי האוצר והתמ"ת. על כך אמר: "רציתי שיראו את המצוקה לא רק דרך מספרים, אלא איך שזה נראה באמת".

ארגון "מאיר פנים" מוציא מידי יום בקרית-מלאכי והאזור 20 אלף מנות מזון, כולל לבתי הספר שם מונהג יום לימודים ארוך. ראש העירייה, מוטי מלכה: "יש ילדים שזו הארוחה החמה היחידה שיפגשו במהלך היום ובכלל. גובים מהם שקל לארוחה".

השר הצהיר כי אין בכוונתו לשנות את מדיניות הקצבאות שגזרה הממשלה. "הפתרון לסוגיית העוני זה יצירת מקומות תעסוקה. אנחנו לא מתכוונים לשנות את מדיניות הממשלה אבל כן מתכוונים לשנות הדגשים בהיבטים החברתיים".

הקשישים שפגש אולמרט בקרית-גת ובקרית-מלאכי לא הלינו בפניו על הפגיעה בקצבאות שלהם אלא הוסיפו לברכו להצלחה בתפקידו. עבורם, די בכך שהוא התאמץ להגיע אליהם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2005, 16:06
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
אתה צודק שהליכוד לא מציאה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי illi שמתחילה ב "3 שנים מציק לו. ....."

אבל איזו אלטרנטיבה יש לעם?
הרי פואד ווילנאי לא יוכלו להקים קואליציה לבדם.
היית מוכן שבקואליציה ישבו טיבי, גלאון, בראקה, ברונפמן, בשארה ושריד?
אתה יכול להבטיח קואליציה שמאלנית ללא האויבים מבית?
איזו ברירה נותרה למצביעי המחנה הלאומי?
לתרום להכנסת נציגי האויב לממשלה???
השתגעת???
וגם אם יש חריקות בליכוד אבל למה אתה מתנשא וקורא להם מטומטמים?
מישהו קרא לך מטומטם (או לכל הקיבוצים) שהמשיכו להצביע לשמאל אפילו אחרי שהמיט עלינו את אסון אוסלו?
מישהו קרא להם מטומטמים אחרי שהצביעו לברק ולא לשרון אפילו אחרי שהוביל אותנו למלחמה ניצחית מאז שנת 2000?
מישהו קרא להם מטומטמים אחרי שהמשיכו להצביע לשמאל אפילו אחרי מחדל מלחמת יום הכיפורים?

אז אל תתנשא על אזרחי המדינה - אתה עדיין לא הוכתרת כחכם באדם (אולי אתה כזה, אבל עדיין לא הוכתרת).
ישן 29-08-2005, 17:11
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
דמעות חונקות את גרוני. אבל לפני שאחנק הינה תזכורת-
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חתול-רחוב שמתחילה ב "אולמרט: כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי"

מינוי אולמרט - התעשיינים מאושרים, הצרכנים פחות
במהלך כהונתו כשר התמ"ת הוכיח אולמרט נאמנות כמעט מוחלטת לאינטרסים של בעלי ההון ומחויבות קטנה לצרכיו של הציבור
  • נשיאות התאחדות התעשיינים מרוצה מאוד ממינויו של שר התמ"ת, אהוד אולמרט, גם לתפקיד שר האוצר, ולא בכדי: אולמרט נתפס על ידי התעשיינים כליברל שימשיך את קו הרפורמות שבו נקט שר האוצר הפורש, בנימין נתניהו, אך גם כמי שנמצא בצד שלהם ופועל לקידום האינטרסים שלהם - כמעט בכל מחיר. ארגוני הצרכנים לא השמיעו את אותן קריאות חדווה: במהלך כהונתו כשר תמ"ת הוכיח אולמרט שהוא השר של אנשי העסקים, אך לא של ציבור הצרכנים.
  • "הגשנו תוכנית שמקובלת על אהוד כשר תמ"ת להשקעת 80 מיליון דולר נוספים במרכיבי השיווק השונים. הדבר יוביל לצמיחה של עוד 2 מיליארד דולר ביצוא"
  • אולמרט היה זה שהריץ את המענק המוגדל בהיקף של עשרות מיליוני דולרים למונופול הרווחי מאוד, החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, בתמורה להעתקת מפעלה מבני ברק לאשקלון.
  • הוא היה זה שכינס את ראשי רשתות השיווק הגדולות - שופרסל, רבוע כחול, קלאבמרקט, וחברות כמקדונלדס - והחליט לקדם את ענייניהן תוך דחיית עמדת הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום.
  • אולמרט גם התנדב להביע תמיכה בזכייני ערוץ 2, כשמתח ביקורת על מגבלות שהטיל עליהם שטרום.
  • מהלך נוסף שיזם אולמרט היה שינוי חוק חובת סימון מחירים, אותו חוק שמאפשר לצרכנים להשוות מחירים של אותו מוצר שנרכש ברשות שיווק שונות. אולמרט הלך לקראת בעלי הרשתות ויזם מהלך לשינוי סימון המחירים, שתוצאותיו אינן ידועות בשלב זה.
רוצים עוד?

http://finance.walla.co.il/?w=/114/759802

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר