לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-09-2005, 05:35
  oferl31 oferl31 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.02.05
תודה רבה רבה ועוד שאלה קטנה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי gonen_ra23 שמתחילה ב "שימי כבר אמר: "אני מנחש..."

באמת תודה . הייתי זקוק לזה .

אני באמת ניסיתי לפתוח את אותו פורט על שני מחשבים . אם יש לינק הסבר איך פועל כל העניין הזה של פתיחת\הפניית פורטים בראוטרים ו\או איך עושים את זה בכל ראוטר פופולרי שקיים בשוק , אשמח ללמוד . וגם , למה אי אפשר לפתוח אותו פורט על שני מחשבים ?

לגבי הפורטים של האימיול . אני רואה שבהגדרות שלו טווח הפורטים הוא 3000-65535 . לא משנה איזה פורט בוחרים ? למה באתר של ליונטוורק ממליצים דווקא על 6662 עבור TCP ו 6672 עבור UDP ?
אני הגדרתי 3000 TCP ו- 65535 UDP זה בסדר ? (מקבל מזהה גבוה) לא משנה מה מקצים עבור ה TCP או ה UDP ?
יצא לי שאלה\ות לא קטנה בכלל . כמו שהבנתם כבר , אני די בור בנושא . אשמח לדעת מקורות ללימוד את הנושא כמו מה זה UDP למשל ....

תודה וסליחה על הנדנוד .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-09-2005, 09:56
צלמית המשתמש של gonen_ra23
  gonen_ra23 gonen_ra23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל gonen_ra23 שלח הודעה דרך MSN אל gonen_ra23
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי oferl31 שמתחילה ב "תודה רבה רבה ועוד שאלה קטנה"

"למה אי אפשר לפתוח אותו פורט על שני מחשבים ?"

אמשול לך משל:
תחשוב ככה: אתה פקיד בביטוח לאומי, ותפקידך הוא לשבת במודיעין ולהפנות את האנשים שבאים לקבל שירות לחלון המתאים. בכל חלון ניתן לקבל שירות אחד בלבד.
עד כאן - אתה הראוטר.

עכשיו, לפי ההגדרות הקיימות בביטוח לאומי, כל מי שרוצה לתבוע את ביטוח לאומי על דמי מילואים, צריך לפנות לחלון 22.

ואז באים ואומרים לך (המנהל, שהוא אתה במקרה של המחשב): "כל מי שרוצה לתבוע את ביטוח לאומי על דמי מילואים, שלח אותו לחלון 16."

עכשיו נכנס בן אדם(שרת emule), ובא אליך (הראוטר) ואומר לך - "אני צריך לתבוע דמי מילואים, לאן ללכת ?"
אז אתה מסתכל עליו, ועל ההגדרות שלך, וחושב - "ש*ט, אני אמור להפנות אותו לחלון אחד בלבד כי - בכל חלון ניתן לקבל שירות אחד בלבד - אבל עכשיו יש שתי הגדרות לחלון שמטפל בדמי מילואים... לאן אני אשלח אותו לעז**ל ???" ואז אתה אומר לו בלית ברירה - "תשמע אח של אח שלי, אני לא יודע לאן לשלוח אותך..." ולמחרת אתה מפוטר...

מקווה שהבנת את העניין הזה.

לגבי emule - כל עוד אתה מקבל מזהה גבוה אני לא חושב שזה משנה איזה פורט נתת למה (ולאיזה מחשב).

לגבי השאר - google is your ultimate freind

** אני חושב שזו אחת ההודעות היותר הזויות שכתבתי אי פעם...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
linux is like an indian tent - no windows, no gates and one apache inside

ישן 02-09-2005, 09:42
צלמית המשתמש של gonen_ra23
  gonen_ra23 gonen_ra23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל gonen_ra23 שלח הודעה דרך MSN אל gonen_ra23
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי oferl31 שמתחילה ב "אתה תותח אח של אח שלי אבל ..."

האם פקיד הקבלה לא יכול להגיד לתובע " צ'מע , אח שלו , אתה יכול לגשת גם לחלון 22 וגם לחלון 16 , תבחר מה שבא לך .." ?

ציטוט:
בכל חלון ניתן לקבל שירות אחד בלבד.

בביטוח לאומי (האמיתי, המציאותי, לא מההזיה שלי) זה אכן אפשרי, ובגלל זה הוספתי למשל שלי את השורה שבציטוט. כי במקרה של הנתב זה חד-ערכי לחלוטין.

אתה התקנת emule, והוא מוגדר לעבוד על פורט XXXX.
אם לא היה נתב, והמחשב שלך היה מחובר ישירות לאינטרנט, אז emule על המחשב שלך מבקש משהו מהשרת אליו הוא מחובר, השרת מחזיר תשובה ומכיוון שרק המחשב שלך מחובר אז בטוח שרק הוא ביקש את הבקשה, ואליו צריכה לחזור התשובה.

במקרה שיש נתב, המחשב שלך מבקש משהו מהשרת אליו הוא מחובר, והשרת מחזיר תשובה. התשובה מגיעה לנתב ואז הנתב צריך לדעת מי ביקש את הבקשה (איזה מהמחשבים ברשת).
לכך יש את ההגדרה של הפניית הפורטים. אם שני פורטים מופנים לשני מחשבים שונים
אז הנתב לא יכול לדעת למי להחזיר את התשובה (לצורך העניין "הוא לא זוכר מי ביקש").
אם לכל מחשב מופנה פורט אחר אז כאשר התשובה חוזרת, היא חוזרת עם מידע לגבי הפורט דרכו היא צריכה לעבור ואז הנתב יודע שהפורט הזה שייך רק למחשב X ולא ל Y.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
linux is like an indian tent - no windows, no gates and one apache inside

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר