לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-08-2005, 16:24
  Zoloft Zoloft אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.05
"מפקד פינוי ימית חושש מפינוי תל-אביב'

מפקד פינוי ימית חושש מפינוי תל-אביב

תא"ל עודד טירה אמר למקומון 'השבוע' של ידיעות אחרונות' כי "כאשר מפנים חתיכה מישראל אסור בשום אופן שזה יעבור קל. כי אם זה יהיה קל, תהיה תנופה ומומנטום לפנות גם את תל-אביב".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/data/images/2004/09/21/oded-tira2-s.jpg]

תא"ל עודד טירה אמר למקומון 'השבוע' של ידיעות אחרונות' כי "כאשר מפנים חתיכה מישראל אסור בשום אופן שזה יעבור קל. כי אם זה יהיה קל, תהיה תנופה ומומנטום לפנות גם את תל-אביב".

חלקים מהראיון:

- איזה משקעים נשארו בך מפינוי ימית?

"מבוכה. עד הפינוי של חבל ימית, עם ישראל הלך תמיד קדימה, להתיישב בארץ ישראל. עוד בתנועות הנוער חונכנו לערכים של ציונות, ישוב הארץ והרחבתה. ופתאום באים ואומרים לך, למען יעד גבוה יותר, שזה השלום, אתה צריך לעשות אחורה פנה, בניגוד לכל הערכים שעל פיהם גדלת וחונכת, ולא רק שאינך רשאי להתיישב עוד, אלא עליך גם לעקור ישובים. זה דבר שהוא אנטיתזה למה שהיינו מורגלים עד אז. פתאום הולכים רוורס, נסוגים, מחזירים. זה משול לאדם שמרחף אי שם למעלה במעבורת, והוא רואה אותנו ואת הפלשתינאים כחרקים קטנים מלמעלה נלחמים על פיסת קרקע הנמצאת בין הירדן לים. ומה שקרה, אז בימית ועכשיו בחבל קטיף, שפעמיים הלכנו אחורה. חרקים התקדמו וחרקים נסוגו. החרקים שנסוגו זה אנחנו".
מבחינה פוליטית נחשב טירה איש האמצע, מרכז המפה הפוליטית. ההתנתקות, הוא אומר, הסיטה אותו: "יש לי הדעות הפוליטיות שלי, עכשיו, לאחר הפינוי, הן נוטות יותר ימינה מהמרכז. אני מאוד מכבד את העובדה שהאנשים בגוש קטיף מאוד ערכיים. מה שמניע אותם זה לא בצע כסף, כפי שאתה רואה ברחובות תל-אביב. אצל האנשים שמקיפים אותי, בדרך כלל זה דולר ועוד דולר ועוד דולר. לעומת זאת, בין מפוני גוש קטיף אתה נתקל באנשים שמה שאיכפת להם זה להיאחז בקרקע, חיי הקהילה, לחיות אחד עם השני, אלה הם ערכים אחרים.
"פעם התלוצצתי ושאלתי חברים, נניח שיבוא שייח' סעודי, עתיר נכסים, עם טריליונים של דולרים ויציע לכל משפחה בישראל שני מיליון דולאר, גרין קארד, ויאמר: סעו לאמריקה, מובטחת לכם שם עבודה והכל. איפה אחוז ה'מתנדבים' לדבר הזה יהיה גדול יותר, בגוש קטיף או בתל-אביב? אני אומר לך באחריות מלאה שבתל-אביב. למה? כי בתל-אביב שני מיליון דולר זה המון כסף, ובגוש קטיף חלקת האדמה עליה ישבו זה הרבה ערכים. הרבה עוצמה. התחדשה אצלי ההערכה והחיבה לאנשים האלה".

- מה היית אומר לבנך או בתך אילו היה נמנה עם כוחות הפינוי?

"למה אינך שואל אותי מה הייתי אומר לבני אילו היה מתיישב שם והיה עליו לפנות? הייתי אומר לו 'תפגין הכי חזק שאתה יכול, כי כאשר מפנים חתיכה מישראל אסור בשום אופן שזה יעבור קל'. כי אם זה יהיה קל, תהיה תנופה ומומנטום לפנות גם את תל-אביב".

גם zoo דרך

לתת כותרות לראיון

http://www.inn.co.il/news.php?id=123106

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-09-2005, 13:01
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
דין נצרים כדין תל-אביב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zoloft שמתחילה ב ""מפקד פינוי ימית חושש מפינוי תל-אביב'"

אולי כדאי שינסה לפעול באירופה לאיזה הסכם כלכלי שיאפשר ביותר קלות לישראלים להיות מהגרי עבודה באירופה (עם אפשרות לדרכון אירופאי אחרי 3-5 שנים של היותם אזרחים שומרי חוק וסדר).

זה יעזור להתכונן ליום של פינוי תל-אביב.

עודד, תתעודד. דבר עם טוני - סדר לנו איזה משהו. ארגן קצת את הקהילה היהודית שם, מנף את הקול היהודי שם לעזור ליהודים פה להגיע לחוף מבטחים (חוף תל-אביב כנראה לא עונה להגדרה הזו.. משהו יותר קרוב לחופי נורמנדי..)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר