לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2005, 21:21
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
זה שזאת דעתך עוד לא הופך את דעתי לדמגוגיה .
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "זו סתם דמגוגיה"

דעתי הייתה דמגוגית לו הייתי טוען שצריך למשל , לתקצב בתי כנסת .
אני מאמין שהמדינה לא צריכה לממן מוסדות תרבות ולא צריכה לממן מוסדות דת . בתי ספר אוניברסיטאות וישיבות הן נושא אחר .

מדינת ישראל מממנת תאטרון . המימון מגיע מהכיסים של כולנו - למרות זאת הכרטיסים הם בעלות גבוהה . הנהנים הם רק העשירים , להם (כלומר לציבורים המסוימים אליהם הם משתייכים) מופנות גם ההצגות (שחלקן הן נגד המדינה במימונה) מה יוצא מפה?

העניים ושכבות הביניים הלא מבוססות מספיק משלמות סכומים קטנים עבור הצגת בידור אחת שממנה לא יוכלו להנות . אותו כסף יכל לשמש אותם על מנת לרכוש כקרטיס לקולנוע חוץ (שמה לעשות הוא לרוב קצת יותר איכותי מקולנוע פנים( , או סתם למשחק כדורגל .

כל אחד צריך לבחור לעצמו את סוג הבידור בו הוא מעוניין . כפיית בידור על ידי "מס תרבות" הוא מעשה בלתי צודק , בלתי דמוקרטי ובלתי מוסרי .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-09-2005, 21:49
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
למה דמגוגיה?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "זה שזאת דעתך עוד לא הופך את דעתי לדמגוגיה ."

כי הטענה שאפשר היה להשתמש בכסף למטרה חשובה א' במקום מטרה ב', מתעלמת במכוון מכך שלעתים קרובות מאד גם א' וגם ב' חשובות.

תרבות של עם לא תמיד יכולה להשתמר על יסודות מסחריים נטו. אם התאטרון היידי יזדקק להיות רווחי הוא ייסגר תוך כמה שבועות יש להניח. אם נתעלם בעקביות מהמורשת הרוחנית, התרבותית וההסטורית שלנו נהפוך לסתם עדר. מדוע לקיים חפירות ארכיאולוגיות? למה להחזיק את החוגים לפילוסופיה יהודית ומקרא באוניברסיטאות? מדוע בכלל להחזיק בפקולטות למדעי הרוח והחברה באוניברסיטאות?

מדינת ישראל תומכת במוסדות תרבות, במוסדות דת (באופן מפלה להחריד), וגם, רחמנא לצלן, בענפי ספורט שונים. אני לא יודע מה הנתח של כל תחום בעוגה, אבל אני מניח שזה כסף קטן בתקציב הלאומי. יש תחומים שמחזיקים את עצמם לפי כללי השוק - הצע וביקוש. יש תחומים שיגוועו לולא היה מימון ציבורי.

אני בהחלט חושב שבהינתן מימון ציבורי, יכולות להיות התניות שונות - גם בענייני מחיר אבל גם בתכנים.למשל, אם תאטרון הבימה יציג מחזות מתורגמים בלבד אין לו זכות קיום על חשבון הקופה הציבורית. אבל להקריב את התרבות בשם מטרות חשובות אחרות זו איוולת. הרי אם נהיה כנים לרגע, לו היו סוגרים את תאטרון הבימה היה הכסף נבלע בכלל התקציב - חלקו היה מגיע לנזקקים, אבל חלק אחר היה מגיע למימון מפלגות, לסבסוד השי לחגים של עובדי חברת חשמל, ולבניית איזה פרוייקט גרנדיוזי שיעמוד ככלי אין חפץ אחרי שנתיים.
ישן 26-09-2005, 22:20
  relove relove אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.02
מזכיר לי את אחד הפרקים מהסידרה "כן אדוני ראש הממשלה"
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "למה דמגוגיה?"

"פטרון האמנויות".
ראש הממשלה ג'יימס הקר, בוגר בי"ס לכלכלה בהשכלתו, שנדרש להוסיף לתקציב התיאטרון הלאומי מקשה על רקע פרצופו המתחלחל של סר המפרי אפלבי:למה המדינה צריכה לתקצב תיאטרון? אם לסוג בידור זה יש מספיק אוהדים, הוא יוכל לממן את עצמו - ולא, אין לו זכות קיום. הממשלה לא צריכה לממן את בידורם של כמה סנובים מתנשאים שחושבים שציטוט שורות משקספיר הופך אותם לאנשי תרבות... (לא בדיוק ציטוט מדוייק, אבל רוח הדברים)
לגבי המפרי בעצם העלאת השאלות אלה יש חילול של קודש הקודשים.
ועוד מקשה הקר : למה לתיאטרון הלאומי צריך להיות בכלל "בית", למה שלא יהיו להקות תיאטרון שיופיעו באולמות העיר השונים ויחסכו את הוצאות הבניה והתחזוקה של "בית התיאטרון"?
אבל, כמו שתמיד קורה בסידרה הזאת, אף על פי שהמפרי "לא יוצא" משאלותיו של הקר - כי על אכסיומות כמו תיאטרון ותרבות אין ממש תשובות - הוא בסוף תמיד מנצח עם הקומבינות האינסופיות שלו עד כדי כך שהוא הופך את הקר ל"פטרון האמנויות".
ישן 27-09-2005, 00:57
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
מה אתה מחפש?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי relove שמתחילה ב "דמגוגיה. האם אתה יכול לענות לעניין? יכולת לתת גם דוגמאות"

שאתן לך הגדרה מדעית ומדוייקת של אותו שאר הרוח שהופך אותנו מעדר אנשים רודפי בצע לחברה עם ערכים, היסטוריה משותפת ותרבות? צר לי לאכזב אותך, אבל לא אוכל לספק את רצונך פשוט משום שאין הגדרה כזאת. הבחירה בין מה ש"חשוב" לחברה מסויימת ומה שלא היא החלטה קיבוצית שצריכה לעמוד במבחן ללא הרף.

הבאת ציטוט שמתייחס לתרבות (תאטרון באופן ספציפי) כעסק כלכלי שאין לו הצדקה אם לא יראה רווחים. זה מה שעומד בבסיס טיעונו של אותו הקר. עניתי לך באותו מטבע (נכון - באופן מוקצן) ומשום מה קפצת.

האם לדעתך כל תחום שאין בו תועלת כלכלית ולו רק עקיפה אין לו זכות קיום? ואם יש דברים שבכל זאת ראויים לקיום גם ללא תמורה כספית, איזה מנגנון אתה רואה לקיומם מלבד תמיכה ציבורית מסויימת בתוספת תרומות?
ישן 27-09-2005, 08:39
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
נו , אז לשיטתך מה שאמרתי לא היה דמגוגיה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "למה דמגוגיה?"

אני לא התעלמתי במכוון מכך ששתי המטרות חשובות . ההפך , אני התייחסתי במפורש לכך שמטרה אחת (תקצוב התאטרון ) איננה חשובה .

לפעמים תרבות של עם איננה יכולה להשתמר על יסוד מסחרי נטו , אבל הפיתרון בכך הוא לא במתן משכורות מדהימות ליעקב אגמון או במימון הנסיעות של גילה אלמגור לחו"ל . העשירים הרי תמיד יוכלו לקנות כרטיס לתאטרון . נותר לנו לדאוג לעניים ואולי לשכבות הביניים . את זאת אפשר לעשות באמצעות סבסוד כרטיסים ופיקוח הדוק על מה שנעשה בתאטרון שנהנה מכספי מדינה . לא על ידי חלוקת צ'קים למנהלים .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר