04-10-2005, 21:21
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.07.04
|
|
|
תראה..
תראה, אני סה"כ עדיין מלש"ב פעור,
אך אני אספר לך מקרה על חבר שלי שהתגייס גם ליחידה מיוחדת בחיל התותחנים.
בהתחלה היה לו קשה כמו לכולם (הוא לפני זה היה בכלל בקורס חובלים), היה שבוז ברמות
כל כך גבוהות שכל פעם שהיה פשוט חושב על זה שביום א' הוא חוזר לצבא (אז לקורס חובלים)
הוא היה פשוט נכנס לדכאון עמוק, הוא לא רצה לקום בבוקר לא רצה לעשות פשוט דבר!
בסופו של דבר, סיים את החלק הפיסי (ימ"פ), לאחר כל המחשבות האלו והרצון השלילי, בילה
מעט זמן בקורס והחליט סופית וחד משמעית שהוא עוזב את הקורס לאחר ששוחח הרבה עם מפקדיו
והם שכנעו אותו בצורות רבות להמשיך ועודדו אותו, אך מה לעשות, זה רצונו, הוא חתם וויתור.. ועבר הרבה מאז.
בסופו של דבר, לאחר תקופה באמת קשה שהייתה לו שלא החשיבו לו את הפז"מ וגם קיבל דח"ש וגם נפל בראיון ליחידה מסויימת, הוא התגייס לחיל התותחנים (עם נתונים זהים לשלך), עבר את הגיבוש ליחידה המסויימת והתחיל בשירות שלו שם.
לאט לאט התחיל להסתגל למרות שהיה לו באמת קשה בהתחלה ושוב חשב על להפסיק עם כל זה
והוא בן אדם עם המון ראש על הכתפיים ודעות חרוצות - הוא ממש לא רצה להיות קרבי כאשר התגייס, הוא פשוט לא כזה, לא דמיין עצמו כלוחם בכלל, בגלל זה גם כיוון לקורס חובלים.
כעת מספר חודשים לאחר מכן, אני לא יכול לתאר לך אדם אשר יותר שמח לקחת חלק ולהיות לוחם
ביחידה שלו, לאחר כל הקשיים האלו, הזמן עובר, השלבים מסתיימים, התנאים משתנים, שיגרות שונות, כבר לא שמים לב כיצד הבאסה, הדכאון והשביזות עוברת.. הוא באמת שמח כיום, שמח מהיחידה שלו, מהמפקדים שלו, מהחיל והכי הכי חשוב - מהלוחמים שמשרתים יחד איתו, הוא פשוט מעריך בצורה לא נורמלית כל אחד ואחד מהם, למרות שבהתחלה זה לא היה תמיד ככה., והוא עדיין במסלול.
תראה, הצעתי שלי.. למרות שאני באמת עוד לא התגייסתי ואין לי מלה בעניין, תסיים את השלב הנוכחי,
תעסיק את עצמך במחשבות אחרות, חיוביות יותר, תחשוב שיש אנשים במצב גרוע בהרבה ממך ושבוזים לא פחות, אתה תראה שזה לאט לאט יעבור ויהפוך לשגרה - משהו שאתה כבר רגיל אליו והרעיון של לעזוב כבר לא יעלה, כל מה שאתה צריך לעשות זה להיות בעל אמונה והמון רצון שהכל יהיה בסדר בסופו של דבר.
אני מאחל לך המון המון הצלחה, ואני עוד לא שמעתי על אדם אחד שלא עבר תקופה שכזו בזמן השירות הצבאי שלו , אז תחזיק מעמד וההחלטה הסופית היא שלך בלבד.