לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-10-2005, 04:48
צלמית המשתמש של בלגני
  בלגני בלגני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.05
שלח הודעה דרך ICQ אל בלגני
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי o.m.t שמתחילה ב "אם כל הכבוד לכל המורעלים,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי o.m.t
אם כל הכבוד לכל המורעלים, omer18omer מכיר את עצמו הכי טוב ואם הוא אומר שהוא לא מסוגל והוא מעדיף ללכת למודיעין, סביר להניח שהוא יודע מה הוא רוצה מעצמו. מי אמר חוץ מזה שלבחור במסלול מודיעין או מסלול לא קרבי נחשב קל? מרגיז אותי לראות אנשים שלא מכבדים תפקידים עורפיים, לשרת במודיעין או בממרם לא נקרא לתרום למדינה? עצם זה שהוא חושב ללכת למודיעין, לא אומר שהוא לא רוצה לתרום למדינה, זה רק אומר שהוא מצפה לקבל החזר וקידום אחרי הצבא, וזה משהו שהרבה מאוד קרביים לא מבינים, כי אם כל הכבוד אם שירתתי בגבעתי או גולני, אחרי הצבא זה לא יתן לי כלום חוץ מהכנה טובה לחיים

אני לא צריך להוסיף מילה....

"והאנשים טובים לנו מאוד....חומה היו לנו לילה וגם יומם..." שמואל א'.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-10-2005, 13:33
  __moshe__ __moshe__ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.06.04
זה לא נכון..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omer18omer שמתחילה ב "לא מסוגל לשרת בקרבי..."

אומנם אתה מכיר את עצמך טוב יותר משאני אותך אבל אני מבטיח לך שכל אחד יכול לעמוד ב"השפלות"

של להיות קרבי...

לא קל להיות קרבי ולפעמים זה לא נעים אם זה בטירונות שאתה עוד לא רגיל להיות חייל ולא רגיל ליחס כזה ואם זה באימון מתקדם שהאימונים די קשים ומתישים פיזית...

אם באמת יש לך מוטיבציה לשרת בקרבי אז אין סיכוי בעולם שלא תצליח...

אני משרת בגולני ויש אצלנו מכל הסוגים.. כולם ישארו בסופו של דבר בגולני בגלל שעם הזמן הם הגיעו למסקנה שזה לא כל כך נורא ולא כל כך קשה ושאם רוצים אז יכולים...

ובאמת נראה לך שאם אתה הולך לשרת את המדינה בתור קרבי ולסכן את חייך לצד חבריך שמסכנים את חייהם ולהתכונן למלחמות הבאות שככל הנראה עוד יגיעו אז לדעתי זאת טעות חמורה להגיד שאתה עושה את זה לחינם...

זה ברור הרי שכאשר אתה מתגייס אתה חושב על עצמך ועל כמה שקשה לך וכמה אתה מת לצאת הביתה... ככה זה בהתחלה אצל כולם וככה זה יהיה אצלך... אבל אחרי שתעבור את החודשים הראשונים תבין שאתה עושה את זה בשביל המדינה ותלמד שהמדינה באמת זקוקה לך וזקוקה שתהיה שם בשביל לצאת למבצעים או אפילו להיות כלב שמירה... ותדע שהכי חשוב אתה עושה את זה בשבילך כי ברגע שיש לך נתונים כמו שלך אז אין סיבה אמיתית חוץ מוויתור עצמי שלא תלך לקרבי...

תאמין לי תתגייס לקרבי ותראה שאתה תורם לעצמך ומוכיח לעצמך שאתה מסוגל לעמוד בלחץ נפשי ופיזי גדול וזה ישנה לך את התפיסה שלך לגבי עצמך לכל החיים...
ישן 14-10-2005, 14:20
  desert_oasis desert_oasis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.05
תראה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omer18omer שמתחילה ב "לא מסוגל לשרת בקרבי..."

קודם כל, הצבא מורכב מ"סרגל מאמצים", לאט לאט בונים לך את הכושר ודואגים שבסוף הטירונות תהיה פחות או יותר באותה רמה של כולם. אז אל תדאג לגבי הכושר.
לגבי היחס, ההשפלות וכו... נכון, ממש לא נעים ,אבל אין מה לעשות זה חלק מלהיות קרבי, ואם יש לך את המוטיבציה שכתבת שיש לך לשרת בקרבי אתה צריך להפנות אותה כדי לעבור את היחס וההשפלות, ואל תשכח שלא תהיה לבד, תמיד יהיו איתך עוד אנשים שיסבלו את אותו החרא כמוך.
כמו שאומרים: "עברו את זה לפניך, ויעברו את זה אחריך".

לגבי העברה לתפקיד לא קרבי, אני באמת ספקן שאכן תצליח לעבור לתפקיד לא קרבי לאחר שאתה ממוין לקרבי, ועוד בזמן כל כך קצר לפני הגיוס (חודש וקצת).
וגם תזכור שלרוב התפקידים הטובים במודיעין שאתה מעונין ללכת, יש מיונים והמיונים האלה נגמרו. ואז אתה יכול להתקע בתפקיד עלוב ובאמת תתבאס.

תנסה להשיג דח"ש ולגשת למיונים של מחזור מתחתך, רק תקח את זה בחשבון.

בכל מקרה, בהצלחה.
ישן 15-10-2005, 14:03
  שולה מוקשים שולה מוקשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.03
טוב בוא אני אסביר לך כמה דברים..

קודם כל הצבא בכללי זה מערכת נוקשה מאוד לא משנה אם אתה במודיעין טיס או לא יודע מה ותמיד יהיה איזה מפקד מושתן שירצה להראות לך מי יותר "גבר" מעצבן בהתחלה אבל מתרגלים לאט לאט כל מי שבא מהעולם האזרחי מתבאס מזה בהתחלה אבל לאט לאט מתרגלים ולאט לאט המפקדים גם נהיים נחמדים יותר

דבר שני שים קו ברור מאוד בין היחס ביחידות התנדבותיות ליחס ביחידות ממיינות\לא ממינות קרביות...
ביחידות התנדבותיות כמו חובלים טיס וכ"ו אתה באמת אוכל חרא השפלות וצעקות על בסיס יומי וזה בגלל שמנסים להעיף אותך...

בשאר היחידותזה לא ככה והיחס הוא יותר חברי

לסיום אני אגיד שכמה שזה נראה קשה במציאות זה לא כזה קשה ויש הרבה רגעים שאתה נהנה בהם אבל אם אתה עדיין חושב שתתרום יותר ביחידה לא קרבית אז שיהיה לך בהצלחה.
ישן 15-10-2005, 15:00
  hakavkazi hakavkazi אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 13.09.05
אני חושב שאתה קצת מתפנק...

מה יש,אז לא עברת גיבוש אז זהו,אתה נשבר?!אין מוטיבציה,קשה?!
אני חושב שאתה קצת מתפנק ואתה צריך להתעשת,יש לך פרופיל 97 ומן הסתם זה פרופיל קרבי...
אתה אומר שאתה מאוד טוב במחשבים,מעניין אותך מודיעין וכו...נו,אז...?! יש הרבה מתגייסים שטובים בדבר מסויים ובצבא הלכו לדבר שהם בכלל לא מכירים והצליחו...!
אתה אומר שהתאריך גיוס שלך זה הנדסה קרבית ומעניין אותך מודיעין אז אם באמת אתה עומד על כך תגיש ערעור או תסרב פינוי בבקו"ם{למרות שזו לא דרך טובה להתחיל את השירות אבל כשאין ברירה אז אין ברירה} ותבקש מודיעין שדה,שם תשלב לחימה תוך כדי איסוף מודיעין וטכנולוגיה מתקדמת...אני מכיר אנשים שמשרתים שם ומאוד נהנים...!
ואל תישבר כל-כך מהר,כולם עוברים את זה בסופו של דבר...
בהצלחה!
ישן 15-10-2005, 16:14
צלמית המשתמש של M_0sSaD
  M_0sSaD M_0sSaD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.11.03
שלח הודעה דרך AIM אל M_0sSaD
omer18

יש לי כמה דברים להגיד לך ואני מאמין שאחרי הדברים שלי נוכל לסגור את השיחה כי אחרי שקראתי את התגובות של כולם פה הם הציגו לפנייך את הכל האופציות ואת כל ההשלכות שאת מוותר עליהם ואתה חושב שהן לא שוות השקע.
יש כן לוחמים ומ"כים שנתנו לך לא דעה אישית אלא נתנו לך מיידע מדוייק מהשטח,
לכולם לא כל בהתחלה בקרבי ואתה יודע מה אפילו לא בתור ג'ובניק ולא בתור חייל מודיעין , אל תשכח כולם עוברים טירונות וכולם עוברים את אותה ההכשרה (חלק ארוכה יותר וחלק קצרה יותר) ובכל טירונות משפילים וצועקים, וכמו שאחד החברים פה אמר גם באזרחות ישפילו אותך הרבה יותר ממה שבצבא זה אני יכול הבטיח לך ויירמסו אותך ולאף אחד לא יהיה איכפט ממך אז מה תעשה?
תגיד לא רוצה?! לא אתה תהיה חייב להתמודד עם זה וזה קצת בעסה להתחיל להתמודד עם דבר כזה בגיל 21 בשביל זה אנחנו הישראלים יש לנו את הצבא שעוזר לנו להתגבר על המחשול הזה עוד בגיל צעיר, וזה יהיה בכל דרך שתבחר אם זה קרבי ואם זה מודיעין.

לגבי מה שאתה חושב שאתה תתרום יותר במודיעין , כן כולנו אמרנו את זה לפני הגיוס אני אתרום יותר שם ואני יותר שם, ואני אתרום יותר בקרבי מאשר בממר"ם אבל מה לעשות לצבא יש השיכולים שלו ואת הצרכים שלו וצה"ל ראה אותך בתור תורם טוב מאוד לקרבי! ואני חושב שישבו וחשבו על זה מספיק זמן לאן לשבץ אותך לפי הנתונים שלך כי אם היית מתאים למודיעין אז היית מקבל כבר הזמנה למיונים וסיווג ביטחוני.
אבל לא קיבלת כנראה שצה"ל לא רואה אותך עד כדי כך מתאים כמו שאתה חושב.
ועוד דבר אם אתה חושב שאתה תסרב להתפנות בבקו"ם לקרבי ואתה תקבל מודיעין מצטער להודייעך יש לך טעות ביידך, אין מצב שתקבל מודיעין בגלל שתי סיבות:
1) אתה צריך לעבור מיונים לפני הצבא כדי להתקבל למודיעין.
2) לא לוקחים אנשים שמסרבים פקודה ועושים בעיות למודיעין זה בטוח.

אז אם כל הכבוד עוד לא התגייסת אתה עדיין לא יודע מה זה צבא בתור אחד שבא מהאזרחות למסגרת צבאית נוקשה זה הלם, אבל מבטיח לך כולם עוברים את ההלם הזה אם תרצה או לא תרצה הוא יעבור.
הנדסה חייל טוב עם הנתונים שלך אתה יכול לנסות להגיע לאחת מיחידות יהל"ום רק תבחר ותנסה.

אהה ולגבי מה שאמרת שאתה לא תתרום בקרבי אתה תתרום לוחמי צה"ל שעומדים במעברים וחיילי המשטרה הצבאית אשר מגנים על הקו הירוק מסכלים בין 40 ל60 פיגועים ביום רק בהיותם עומדים על הגבול , שלא לדבר על הפעילות בשטח מעצרים וכ'ו.
דבר אחרון , אל תדאג לא יעיפו אותך מקרבי אם לא תהיה טוב , זה לא ביצפר זה צבא ברגע שנכנסת אתה לא יוצא שיהיה בהצלחה.

הייתי אומר הכל נאמר אפשר לסגור את הנושא?

ישן 16-10-2005, 01:32
  omer18omer omer18omer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.10.05
אוקיי

אוקיי שמעתי והפנמתי הכל...
ואני מאוד מעריך את חבר שלי שבצנחנים קורע את התחת ובקרוב ישמור על כולנו...אבל יש אנשים שזה פשוט לא הם...וכנראה שלאחרים קשה להבין את זה, ואני יגיד לך את האמת הלוואי והייתי יכול לעבור את מה שחבר שלי עובר בצנחנים.
אבל זה לא אני ואני אכנס לדיכאון וזה לא יעבור כמו שאתם אומרים, ויש הרבה אנשים שגם אחרי חודשים לא מסתגלים שם ומנסים לצאת.
בקיצור אני לא רוצה לעבור את הייסורים האלה ולעבור חודשים שלמים סתם בשביל שיבינו שאני לא מתאים.
אני מכיר את עצמי טוב מאוד ואני יודע בדיוק מה יקרה.
ויש טעות התכוונתי שאין לי מוטיביציה בכלל לשרת בקרבי..וזה לא רק בגלל הגיבוש זה בגלל שטעמתי קצת מזה שירות קרבי והבנתי בדיוק שזה לא אני במיוחד אם זה לא משהו שאני מתעניין פה.(כמו טייס למשל)
בקיצור יש לי המון רצון לשרת במודיעין או במשהו שקשור למחשבים וכמו שאתה אומר זה יפה מאוד שמסכלים עשרות פיגועיים ואני מעריץ כל חייל שהיה חלק מזה אבל אל תשכח שבלי מודיעין לא היה להם סיכוי לסכל אפילו פיגוע אחד.
אז לכל אחד יש חלק במאמץ ההגנתי ואני מוצא את מקומי ביחידות מסויימות שלא דווקא לוחמות אבל עוזרות לא פחות...
השאלה אם סירוב פינוי כן יביא אותי ליחידה כזאת שאני אוכל לתרום ולהתקדם...כי להיות מאבטח מתקנים אני ממש לא רוצה , או כל דבר ג'ובניק מעפן שמגרבצים כל היום.
ישן 16-10-2005, 17:08
צלמית המשתמש של M_0sSaD
  M_0sSaD M_0sSaD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.11.03
שלח הודעה דרך AIM אל M_0sSaD
טוב אז אני רואה שלא הבנת
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי omer18omer שמתחילה ב "בקיצור"

ביום הגיוס שלך תסרב להתפנות מהבקו"ם אתה נכנס למעצר עד שתסכים להתפנות יש לך עד מרץ אפריל עד לגיוס של ג'ובניקים.
וכן הדבר היחידי שאתה תקבל בסופו של דבר זה מאבטח מיתקנים, וזה במיקרה הטוב!!!!!!!!!!!!!
אתה רוצה לתרום תלך לפי דרכו של צה"ל ותסלח לי עם כל הכבוד לך עברת גיבוש אבל אתה לא יודע שוםם דבר על קרבי!!! ולא יודע שום דבר על הצבא תתגייס ואז תגיד אני יודע מה זה צבא.
אבל אל תגיד סתם כי אתה לא יודע, מה אתה חושב שאתה תבוא לבקו"ם ותגיד אני לא רוצה קרבי אני רוצה להיות במערך המודיעין? לשבת בחדר ממוזג ולהעביר מידע מודיעני.
מצטער לנפץ לך את החלום(אבל את חיי להתעורר למציאות) זה לא יקרה.
אתה מיועד לקרבי זה מה שצה"ל בחר לך ולשם אתה הולך אם תסרב אתה תשב בכלא ותאמין לייייי אם אתה חושב שאתה תיכנס לדיכאון בטירונות מצפה לך הפתעה ממש לא נעימה בכלא 4
בסופה אתה תהיה כן כמו שאתה מזלזל , סתם ג'ובניק שמגרבץ בביצים, אל תזלזל כי לכל אחד יש את התפקיד שלו לומרת זאת שזה לא לוחם או זה לא חייל במודיעין.
מקווה שהפעם הבנת ואני מאחל לך בהצלחה הטירונות לא כזאת קשה ואתה לא תיכנס לדיכאון אלא אם אתה תגיד לעצמך כל היום אני בדיכאון אני בדיכאון , תכניס לעצמך מוטיבציה תזרום עם זה למה ככה זה גם יהיה באזרחות כדי לך להתחיל להתרגל לזה עכשיו , לי זה מאוד עזר (לומרת זאת שלא הייתי בקרבי, ולומרת זאת שמאוד רציתי אבל מי אני שאתווכח עם הצבא להכל יש סיבה מוצדקת).

נערך לאחרונה ע"י M_0sSaD בתאריך 16-10-2005 בשעה 17:11.
ישן 16-10-2005, 22:50
  Tamir18 Tamir18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.05
תומך בך

כן אני חושב שלא כל אחד מתאים לקרבי ושהצבא טועה לא מעט בשיבוץ של האנשים,

אם תגייסו מישהו למשהו שהוא רוצה המוטיבציה תהיה יותר גבוהה ויהיה לו שירות הרבה יותר טוב, אבל לא בגלל זה אני מגיב פה, הנה סיפור קטן עלי

לפני 4 שנים הייתי בתאונת דרכים בה נדפקו לי 2 הבירכיים ומאז גם יש לי כאבים בכפות הרגליים,
לפני הוועדה רפואית הלכתי לאורטופד שכתב לי שאני חייב טיפולים פיזותרפיים, מה מצב הרגליים שלי וגם שאני חייב מדרסים,
בנוסף לזה בבדיקת עיניים בלשכת הגיוס אמרו לי שהעין הימנית שלי בקושי מתפקדת (עין עצלה + פזילה למי שמבין) והרופא עיניים אמר לי שאני לא אהיה בקרבי,
משום מה קיבלתי פרופיל 72 עירערתי על הפרופיל ותנחשו מה? העלו לי ל82 ובלי לבדוק אותי,
למתעניינים פניתי לכל גורם אפשרי שיש, לשכת הגיוס,מנהל הגיוס,פניות הציבור של חיל הרפואה, קצינת פניות הציבור ואף אחד מהם לא עשה דבר,
כולם עם אותו משפט דפוק "זה מה שהרופא החליט ואין מה לעשות",
אני כאחד שלא מתכוון להיות בקרבי לא מילאתי את המנילה הוזמנתי לקצין מיון הראתי לו את האישורים הרפואיים שלי ודממה אחרי דקה גם הוא חזר עם המשפט הדפוק "אני לא רופא, וזה מה שהרופא החליט"
אני הבעתי רצון לחתום מעל לשנה קבע בכל תפקיד שיתנו לי במחשבים,
אני עשיתי 15 יחידות במחשבים וגם יש לי ידע ענק ברשתות ועוד כמה שפות וגם לינוקס, כל זה אמרתי לקצין מיון ולו לא היה מה להגיד,
הוא שאל אותי מה יהיה אם הוא יציב אותו בקרבי ואמרתי שאני לא הולך לקרבי בשום מצב ושהבריאות שלי חשובה לי מאוד ואין מצב בעולם שאני אהיה בקרבי,
אחרי כל זה קל לנחש מה אני אקבל, חילוץ והצלה (ממה שהבנתי זה מקום מאוד שכונה),

אז בכל זאת אני צריך ללכת לקרבי?

קרבי יחשל אותי?

נערך לאחרונה ע"י נור בתאריך 16-10-2005 בשעה 23:13.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:51

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר