23-10-2005, 18:55
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
|
|
|
ברשותכם אני אתייחס לתגובה של גולני 2 וגם לשאלה של פותח האשכול
גולני 2:
מסדר אמריקאי לא קשור לגניבות או מסדר בושה.
מדובר על מסדר קפדני ביותר שבו מוציאים את כל הציוד מהחדרים/אוהלים, כולל המיטות, כולל הכול.
את הכול מסדרים בדרך כלל ב ח' ברחבת הפלוגה/מחלקה/סוללה כאשר סידור הציוד נעשה בעצם בחוץ (קיפול 8 לשמיכות, סידור אחיד למיטות וכו').
בסוף המסדר מחזירים את הכול לאוהלים.
המסדר מתאפיין בקשיחות יוצאת דופן ובדרך כלל הוא מגיע למחלקה/פלוגה/סוללה כחלק מעונש.
לפותח האשכול:
מותר לקיים מסדר בושה אם קיים חשד סביר לגניבה של ציוד אישי או צבאי ע"י אחד החיילים.
במסדר חייבים להיות נוכחים כל אנשי הסגל ובראשם המ"פ.
על המ"פ ליידע את מפקד הבא"ח/בה"ד/ענף/הגדוד.
המסדר צריך להערך כך:
כל החיילים עומדים ב ח' ברחבה כאשר הציוד האישי והצבאי של כל אחד מהם נמצא צמוד אליו וברווח מספיק מחברו.
בכל פעם איש הסגל שמעביר את המסדר אומר מה להוציא מאיפה ושאר אנשי הסגל עוברים אל כל החיילים ומוודאים שאין להם דברים אחרים שלא צריכים להיות.
האם חייל יכול לסרב פקודה? אולי, עוד לא ראיתי חייל שסירב פקודה במסדר בושה- ליד החברים שלו. אם יש אחד כזה אז כנראה שיש לו מה להסתיר, לא?
אני יכול לספר מנסיון שהמסדרים האלה עובדים.
כאשר הייתי סמל טירונים ורס"ל טירונים העברתי מסדרי בושה והתברר שחיילים פתחו אמל"חיות בתיקים שלהם- הכול מהכול. מכובעים, חגורות, רצועות לנשק ומדים ועד כדורים לרובה ולמא"ג, ואני לא מדבר על 10-20 כדורים אלא על מאות !!!
אחד המ"כים שלי אמר לסוללה: "זוכרים את הסיפור על תפיסת הקארין A? אז היום תפסנו את הקארין B".

לעולם אשא דגלך בגאווה
|