25-11-2005, 13:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.02
|
|
חומר למחשבה
השבוע היה לי שבוע רע במיוחד, כשמדובר במחשבים שלי...
בשבת שעברה בערב, ניגשתי כהרגלי למחשב הנייד שלי, שהמתין דלוק בסלון עם הכרטיס רשת האלחוטי שיהיה לי קצת זמן לגלוש באינטרנט ולצפות בטלוויזיה. אני מנסה להוציא אותו ממצב "שומר מסך" ואז אני שומע את הרעש הנוראי של "קליקים" מהדיסק הקשיח... כמו שאתם יכולים לנחש, המחשב לעולם כבר לא ייצא ממצב שומר מסך עם הדיסק הקשיח ההוא...
ביום ראשון, $120 אוסטרלי אח"כ, ביליתי את היום בהתקנה מחדש של מע' הפעלה ותוכנות על המחשב הנייד.. תוך כדי חשבתי לעצמי "איזה מזל שאני לא שומר שום דבר חשוב על המחשב הזה (שהנו די מיושן, בן מעט יותר מ-3 שנים). במהלך השבת גם ביצעתי את הגיבוי השבועי לתיקיות שאני מחשיב "חשובות" מהמחשב המיושן האחר שלי (גם הוא בן מעט יותר מ-3) שמשמש כסרוור בבית.
ביום רביעי, אני חוזר הביתה מהעבודה והסרוור תקוע בחלון שבו מכניסים סיסמה בעליה של Windows. הסרוור, שהנו דלוק 24/7 בשלוש שנים האחרונות (למעט אולי 72 שעות מצטבר בכל התקופה הזו) כמובן שאיננו מתוכנן לבצע הדלקה מחדש למעט אם יש הפסקת חשמל ואז ה UPS לוקח פיקוד. כמו שאתם יכולים לנחש, גם המחשב הזה כבר לא יבצע BOOT. בזמן הקרוב או הרחוק.. הפעם הלך (כנראה) הלוח-אם, אבל מאחר ומדובר במחשב כל כך מיושן (מבוסס על +AMD XP2100) לא ראיתי סיבה לנסות לתקן...
הלוח-אם הלך לפח, המחשב פורק לחלקים ולשמחתי מצאתי שהדיסק הקשיח תקין לחלוטין והתקנתי אותו במחשב השלישי שיש לי בבית (המודרני ביותר מבין השלושה, "רק" בן שנה ושמונה חודשים מבוסס +AMD XP2800).
חשבתי לעצמי, איזה מזל שיש לי עומק עתודה כזה בבית. כמה הייתי מאוכזב אם הדיסק הקשיח של הסרוור היה הולך (דיסק של 160GB)... יש לי שם כ 80GB של Images של תוכנות ומשחקים שרק חלקם מגובים וחלקם לא מגובים באף מקום והיה לוקח לי המון זמן לשחזר ולפחות 15GB של מוסיקה שכן מגובה על כמה DVD.
במחשב ה"מודרני" יש דיסק קשיח של 100GB שעליו אני מגבה חלק מאותו מידע.
רק עכשיו, התחדד לי הצורך בפתרון גיבוי רציני יותר שמתאים לכמויות המידע העצומות שיש על מחשב ביתי מודרני. נכון שאם הגרוע מכל היה קורה המידע החשוב ביותר שלי שמגובה כל שבוע היה נשמר.
אני אפילו מקפיד כל שבוע שני לקחת את הגיבוי לשמירה בעבודה למקרה שהגרוע מכל קורה והבית נפרץ ומנוקה מתוכנו או חס וחלילה אסון בבית.
אבל מה עם שעות על שעות של תוכן ששמור בכוננן הקשיח ואיננו מגובה? אני למדתי את הלקח ולמזלי הפעם יצאתי בזול, אבל אני טורח לכתוב לכם את כל הסיפור הזה פה כחומר למחשבה 
יום טוב 
עריכה
ולמי ששואל את עצמו למה אני מפרסם את האשכול הזה בפורום חומרה, אז הסיבה היא שכולנוו נוטים לקחת את האמינות של החומרה במחשבים שלנו כמובנת מאליה, והסיפור הזה שם דברים בפרופורציה... כל החלקים במחשבים שלי הנם מייצרנים עם מוניטין ובכל זאת אחרי 3 שנים של עבודה רכיב קריטי כשל (כנראה הלוח-אם).
נערך לאחרונה ע"י MrS בתאריך 25-11-2005 בשעה 14:06.
|