לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-12-2005, 23:24
  dadadoo dadadoo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.10.04
שטויות במיץ עגבניות!!!!!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Y_B1 שמתחילה ב "סטילי"ם או דבורים"

קודם כל שתדע זה ממש לא נכון האנשים שמתקבלים לסטילים הרבה יותר איכותיים מאשר דבורנים
ולא צריך לבדוק לפי התנאי קבלה של הצבא(למרות שגם שם כדי להיות סטילן צריך להיות יותר איכותי)
מספיק ר להסתכל על האנשים שנמצאים בקורסים של דבורנים ועל האנשים שבקורס סטילים ואז תראו את ההבדל
עכשיו לשאלת היציאות והמבצעים:
דבורנים מתחילת השירות ועד סופו עושים 14 כלומר שבועיים בבסיס ויוצאים הביתה כל הזמן!!!! גם שהם סמלים לעומת סטילים שטוחנים 14 14 21 כשהם רב"טים אבל אחר כך שנהיים סמיל הם סוגרים 1 ל5 בערך(תלוי בספינה ובגורמים שונים)
הדבורנים הם ספינות שעושות בט"ש משעמם ולא רואים כלום סטילים לעומתם הרבה יותר מבצעיים(לא שאני מזלזל בדבורנים הם עושים עבודה חשובה אלב עדיין סטילים נחשב יותר טוב)
ואלכס איך אתה יודע שדבורים עו7שים יותר מבצעים אתה שם או משוה כזה כי אם לא אז אל תגיד סתם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-12-2005, 16:17
  The Unforgiven The Unforgiven אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי דור אי שמתחילה ב "מישו יכול להסביר יותר על הדבורים?"

עושים פטרולים לאורך חופי ישראל ונותנים גיבוי וחיפוי לקומנדו. עושים אימונים עם 669 וש'13 וגם עם הסטילים והצוללות. לגבי זה שאמר שהם עושים בט"ש משעמם אז אתה יכול לעבור על העיתונים ולראות שרק בזמן האחרון היו 2 התקלויות עם מחבלים.. הייתי בגיבוש יום ראשון ושני ודיברתי עם סטילן כשעשינו סיור והוא אמר לי שהם עושים הרבה מבצעים אבל ת'כלס הם לא עושים כלום במבצעים האלה בעיקר לשמור שלא יזהו אותם.. שאלתי אותו האם הם אי פעם ירו בנשק שעל הספינה או ב M 16 שלהם(שלא באימונים) והוא אמר לי שלא ושאם זה קורה אז זה לא טוב.. והנשק שלו היה כל כך חלוד ולא משופצר שלא פלא שהוא לא ירה בו.. היציאות בדבור זה 11/3 ו 12/2 ומי שנשאר שבת יוצא לאפטר במהלך השבוע.. אם יש כוננות אז יכול להיות מצב שתסגור אפילו 28 אבל מצ'פרים אותך באפטרים.. רוב הגיבוש אצלנו בחר דבורים בהעדפות.
ישן 16-12-2005, 15:22
  KHTC KHTC אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.05

אוקיי חבר'ה תקשיבו לי ותקשיבו לי טוב!
אני כיום חייל בבה"ד חיל הים בקורס לוחם דבור, ואני לא בא לרדת על הסטילים . אני רק יציין בדיוק את ההבדלים בינהם ותחליטו כל אחד לבד לאן הוא מעדיף ללכת.
אז ככה...דבורים עושים בט"ש 24 שעות בים ולא נחים לרגע....יש הרבה אקשן. דבורנים הם משפחה חמה ואוהבת עם 8-12 אנשי צוות שכולם כמו אחים של אחד של השני.
מבחינת יציאות - 11/3 , כלומר כל שבועיים חמשוש...עם הרבה אפטרים באמצע ופעם ב-3 חודשים בערך יוצא לכל אחד לסגור 21 או 28 כדי לשמור.
מבחינת תנאים - חבר'ה, האוכל הכי טוב בצבא ויותר מהבית שלכם נמצא בדבורים ואני לא ירחיב על זה יותר מידי....שתגיעו לספינות תבינו לבד על מה אני מדבר!
בקיצור, הדבורנים בבה"ד הם הכי תותחים, האנשים הכי חמים ומצחיקים ואיכותיים, הכי מורעלים , הבנות בבה"ד אוהבות את הדבורנים יותר מכל הקורסים האחרים - ואת זה אתם יכולים לברר!!

ועל סטילים אני יגיד לכם כזה דבר: הם האנשים גם איכותיים אבל נורא צהובים. היציאות שלהם יותר גרועות, הם יוצאים רק פעם במיליון שנה לים ובזמן שהם לא יוצאים הם רק מנקים את הספינה. יש להם כל יום מסדר עם הרס"ר ולדבורנים אין בכלל מסדר עם הרס"ר ככה שהם יותר חופשיים....
המפקד של הסטילים קשוח עם הצוות ואילו המפקד של הדבורנים הוא אחד מהחברים הכי טובים שלך.
ככה שתחשבו שתוך 4 חודשים בצבא אין לכם יותר מפקד שיצעק עליכם ויגיד לכם מה לעשות!!

בדבורים כולם עובדים בצוות ובבה"ד זה נחשב לקורס הכי איכותי והכי לוחם אחרי שייטת וחובלים.
ובקשר ליותר אקשן ופחות אקשן- מי שרוצה אקשן שישרת באשדוד. מי שרוצה גם אקשן אבל פחות שיגיע לחיפה. ומי שרוצה להסתכל על בחורות כל היום ולשבת בסתלבט בשמש שיגיע לבסיס באילת.
חבר'ה בגדול אם אתם רוצים שירות מאתר , מעניין , בלי להיות כלבי שמירות ולעשות באמת עבודה מעניינת כמו לחסל מחבלים וספינות בים ולהיות בספינה עם 10 החברים הכי טובים שלך ואתם אוהבים את הים גם שהוא 3 מטר...אז המקום שלכם זה בדבור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ונכון שזה לא קל להתקבל לדבורים...אבל עם הרבה מוטבציה והרבה רעל אתם תגיעו לשם!!!!

ישן 16-12-2005, 18:29
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
תקשיב לי ילד
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי KHTC שמתחילה ב "[font=Verdana]אוקיי חבר'ה..."

אתה בטח דבור שייט מהחדשים והצעירים שהגיעו לפני חודש לבה"ד והמפקדים שלך זרקו לך הרבה רעל וזה יפה,אבל הרבה מחברים שלי של דבור שייט 10 (קורס אחד מעלייך) נפלו בפח הזה והרבה מהם לא נמצאים היום על הספינות.
דבורים יכול להיות אחלה שירות עבור אנשים מסויימים אבל הרבה דברים בו לא ורודים כמו שאתה מציג ואני מתכוון שאני אומר הרבה.
דבר ראשון נכון דבור זה כמו משפחה,אבל קצב תחלופת צוות בדבור הוא כ"כ מהיר שאתה לא תאמין כמה אנשים יעלו וירדו מהספינה שלך.
לגבי האוכל,בכל הספינות יש אוכל מעולה גם על הסטילים "הצהובות".
והבנות בבה"ד? אתה מדבר על הבקש"יות שרובם מפגרות אחת יותר מהשנייה הכי אוהבות דבורנים?
כי אני יודע שחוקרות מודיעין שנחשבות להכי איכותיות בבה"ד מתרחקות ממכם כמו מאש..
לא מכיר את הקורס שלך אבל הכרתי את דבור השטה 8 שכמה אנשים עזבו שם כי ריכזו בקורס הזה את כל הבעייתיים של אותו מחזור,והמוטו שזרקנו להם היה : כי קב"א 48 זה לא בושה בוא להיות לוחם דבור השטה!",ו"דבור זה אולי משפחה,אבל מי רוצה משפחה של מפגרים?" (שלא נדבר על דבור השטה 9 שם אחד יותר צהוב מהשני..)
ולגבי הסטילים,כן לאן שאני שייך,אנחנו לאורך כל השירות יוצאים יותר טוב ממכם גם שאנחנו צעירים וגם שאנחנו ותיקים ושלא יעבדו עלייך בקטע הזה: 11-3 11-3 18-3 שאתה צעיר וסוגר אחד ל5 בערך שאתה סמל.. עכשיו מי יוצא יותר טוב? (שלא לדבר על ספינות עם אפטרים).
ובספינות שאני מכיר יש חיילים מכל הסוגים,ויש ספינות שמוגדרות כשחורות טהורות (קח את הרומח ואת העצמאות) ככה שאל תזיין את השכל לגבי האנשים.
לגבי מפקד הספינה והיחס,שהמפקד שלך הוא רס"ן או סא"ל סביר להניח שהוא לא יהיה החבר הכי טוב שלך,כי לא נראה לי שאתה היית מתחבר בגיל כזה עם מישהו בן 30+ עם אישה וילדים...
יש מפקדים שהם אגדות בשייטת וספינות שלהם היו בבאסה רצינית שהם עזבו.
מה שהסטילים עושים שהם לא מנקים (ובזמן האחרון הם רואים הרבה מאוד ים מסיבות אלו ואחרות) הם דברים טיפה יותר מעניינים מהבטש"ים שעושים,והמקומות שאליהם מגיעים הם לא צחוק..
ובאמת דבר אחרון..
דבורים הקורס הכי איכותי בבה"ד אחרי חובלים וצוללות?
הצחקת אותי ידידי,לא יודע מה מכרו לך אבל פה באמת הגזמת..
לא נורא,מקווה שתתפקח יום אחד ותבין שהזריקו בך הרבה רעל (לא שזה רע) ושיהיה לך בהצלחה בשירות..
וכל אחד שמחליט מה לבחור,תזכרו שאף פעם לא הכל ורוד ולכל דבר יש תמיד 2 צדדים וכל דבר הוא שונה מהשני...
בהצלחה לכם
ישן 17-12-2005, 03:48
  KHTC KHTC אינו מחובר  

תקשיב אחי, זה נכון שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות אבל אני ושאר חבריי לצוות רואים בסטילים יותר מידי חסרונות מיתרונות........ואתם בטח אני מאמין שגם רואים בדבורים יותר חסרונות מיתרונות.
כל אחד מאיתנו הגיע לאיפה שהוא רואה את עצמו כהכי מתאים לו.
ותאמין לי שלא סתם באתי לחיל הים ובחרתי דבורים כי בא לי. לפני הגיוס הפכתי עולמות, דברתי עם אנשים מסטילים ועם אנשים מדבורים ורק אז הבנתי שסטילים זה חרא ודבורים זה בן זונה!!!

שלא נדבר על זה שבגיבוש שעלינו על סטיל היו עכברושים .
ודבר אחרון....היום כדי להתקבל לקורס לוחם דבור שייט ולא ה-ש-ט-ה כמו שציינת....צריך קב"א של 52 ומעלה...ורק חריגים החיילים שמתקבלים עם קב"א נמוכה...מסיבות שונות כמו פורטקציה.
ואני כיום בתור בן אדם נורמלי מעדיף דבורים מאשר להיות בספינה עם 50 אנשים שרובם צהובים, מלא עכברים, כל היום מנקים ויוצאים פעם בשבועיים ואם בכלל לים, ומפקד שיצעק עלייך כמו איזה מניאק ורס"ר שכל בוקר יעשה לך מסדר ויבדוק גלח"ץ כמו טירונים שבתחילת דרכם.
לא תודה אחי, אני מעדיף צוות קטן ואיכותי וזה מצויין לדעתי שיש תחלופות כל כמה זמן...ככה זה מביא יותר עניין ויותר אנשים חדשים להכיר, ואני מעדיף ספינה שבזמן האחרון מבצעת פח"ע על ימין ועל שמאל שאין לי שום מסדר עם רס"ר שיגיד לי מה לעשות.
ובקשר ללוחמים אחרי שייטת וחובלים וצוללות דבר עם מישהו בכיר מחיל הים ולא עם המפקד האישי שלך ותבין ממנו לבד שדבורים מקום 4כקורס הכי איכותי בבה"ד.
ועובדה שמתוך 100 מתגייסים במחזור רק 20-30 מגיעים לדבורים.
בגדול שיהיה לך אחלה שירות ואני בטוח שתהנה כי אתה אוהב את הסטילים ולכל אחד יש את גאוות היחידה שלו.
אבל שים רק דגש ותבדוק גם באתר חיל הים שדבור שייט/ימאות...הקורס הכי נבחר אחרי שייטת חובלים וצוללות.

נערך לאחרונה ע"י KHTC בתאריך 17-12-2005 בשעה 03:51.
ישן 17-12-2005, 13:58
  Mad Dog Mad Dog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.03
שתהיה בעניין
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי KHTC שמתחילה ב "[font=Verdana]תקשיב אחי, זה..."

הקורס שאני נמצא בו ועוד כמה קורסים אחרים במסגרת שלי דורשים קב"א 54+...
גם לי יש חברים דבורנים וחברים סטילנים,ורוב אלו שבחרו דבורים מצטערים על זה.
הקורס הכי איכותי במסגרת שלך הוא יב"ן ולא הקורס שאתה נמצא בו...
ודיברתי עם מספיק בכירים בחיל הים ואין לי מושג מה הכניסו לך שדבורים זה הכי איכותי אחרי 3 קורסי ההתנדבות.
ולמה מס' כזה מגיע לדבורים? כי פשוט צריך,הכל עניין של צורכי צבא
מחר תראה שנפתח השבוע קליטה ייפתח קורס גדול של בקר שו"ב ושל ממ"ס.
לא יודע למה הפכת את הסטילים לבסיס טירונים צף,אבל אני יודע שמה שעושים שם הוא טיפה יותר מעניין מבט"ש אינסופי שלא נגמר,ומתעסקים במערכות טיפה יותר מעניינות ומתקדמות מהטייפון שהוא שיא הטכנולוגיה בשבילך.
בחרת דבורים? סבבה
אני ברחתי מדבורים ולא מצטער על זה לרגע,ושוב אתה עלול לפול על חרא מפקד כלי ואז זה בכלל יותר גרוע,ככה שתבין שכל מקום הוא מתאים לאחר,ואני מציע לך בסוף קורס לבדוק הקצאות למקומות יותר מעניינים מכלי הבט"ש (אי אפשר לפרט פה ושתדע תבין) כי אחרי הקורס,עם כל הבועה שגורמים לכם לחיות בה היא תתפוצץ והסדיר הוא לא חייב להיות כזה ורוד כמו שאתה חושב,בכל מקום.
ישן 23-12-2005, 17:07
  שו"ב שו"ב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.10.05

KHTC תאמין לי אתה צעיר כל כך.........

איזה איכות ואיזה נעליים,דבורנים הם חיות מספיק לראות אותם,תאמין לי כסטילן אמנם אני אבל אני רואה איך הם מתנהגים והם חארות....

גם בבה"ד ראיתי איך לקחו את כל הבעייתים ושמו בדבורים שתכנס לעניינים,תברח מדבורים

לגבי סגירות בסטי"ל,בניגוד למה שכולם אמרו למעלה,אין כזה דבר יציאות מסודרות בסטיל,אתה יכול במשך 3 חודשים לצאת כל שבועיים חמשוש(כרב"ט) ואתה יכול לסגור בחודש פעמיים מידיית ופעם כצד תורן וזה יוצא 28....
לגבי יציאות דבורים,אז אני לא בטוח מה היציאות שלהם אבל לפי מה שהבנתי,כשאתה צעיר אתה נשאר שבת בדבור ואז זה יוצא המון 28(כי כל שבת שנייה כל הצוות נשאר)

לגבי מבצעים ופעולות,שייטת 3 עושה הכי הרבה מבצעים בחיל הים,ואם אני לא טועה גם קיבלנו לאיזה 6 שנים רצופות את פרס הרמטכל ליחידה הכי מבצעית בצה"ל(כמות המבצעים בשטח אויב)

דבורים עושים בט"ש,אי אפשר להגיד שמשעמם,זה יכול להיות ככה וככה,פעם אתה נכנס ללב המכמורתנים בעזה ויורה ופעם אתה שומר באמצע הים על מקום מסוים ככה שהכל יכול להיות...

אגב גם הדבורים לא משתמשים בM 16 שלהם.... כמו הסטילים,למה צריך את הנשק הזה אם יש מאג ותותח 20 על הסיפון והגשר?

לגבי שטויות שאמרת על עכברושים בגיבוש,
1.יש כזה דבר עכברושים בסטיל לפעמים
2.עושים הכל כדי שלא יהיו וברוב הספינות אין
3.אני בספק אם ראית בגיבוש כי אם כבר יש זה 1 בכל הספינה לא 1000
4.כמו שבסטיל יכולים להיות ככה בדבור....

לגבי רס"ר,אין מה לעושת צוות של 50 איש,אז יש רסר ויש מפקד בדרגה גבוהה,אתה משווה מפקד דבור שהוא מפקד של 8 איש למפקד סטיל? תשווה מפקד דבור לקצין מחלקה בסטיל,זה יותר היגיוני...

לרוב הקורסים במסגרת סטיל צריך קב"א 54 ומעלה....

אמרת שכל היום מנקים,דבר ראשון,פעם ביום בערב מנקים כי אין מה לעשות אנחנו חיים שם,מה אתה חושב שבדבורים לא מנקים? אל תהיה צעיר...

בכל מקרה,אל תאמינו למה שמפקדים בבה"ד אומרים,מלמדים אותם לזיין את השכל,תגיעו לספינות ותבינו כמה שיקרו לכם בפנים,גם בסטילים אוכלים הרבה מאוד חרא,ואין מה לעשות,לא גובניקים,רוצים להיות לוחמים תתכוננו בכל יחידה לוחמת בצהל לאכול חרא,היופי זה לחייך אחרי זה ולא לבכות,תבכה והכל יהיה אפור.
ישן 23-12-2005, 19:34
  KHTC KHTC אינו מחובר  

שמע גבר....תגידו מה שתגידו ואתם יכולים לדבר מהיום עד מחר אבל את הגישה והדעה שלי ושל שאר חבריי לצוות לא תשנו את הדיעה כי דבורים בשבילנו בנשמה ואנחנו מורעלים!!!!
ועצם העובדה שאנחנו מורעלים על התפקיד כבר אומרת הכל!! כי אנחנו לא כמו שאר החיילים ביחידות השונות שבוכים שהם נמצאים בצבא....לנו יש גאוות יחידה כמו שקשה לראות אצל הרבה חיילים אחרים!!!
אני לא יודע מה עם כל שאר הדבורנים אבל אני יגיע בעוד שבוע וחצי לבסיס אשדוד וישרת על אחד הכלים הכי תותחים של הדבורים כמו השלדג שעושה מבצעים שסטילים ושאר הדבורות בחיפה והנחשולים באילת שחולמים על מבצעים כאלה.
החלטתי שאם כבר קרבי אז שיהיה קרבי עד הסוף וללכת לשרת באשדוד ששם זה שיא האקשן ושיא הטכנולוגיה.
אז שיהיה לכולם בהצלחה ואני באמת לא בא להשוות בין דבורים לסטילים, פשוט אני לא מסוגל לחשוב על עצמי מכניס רגל לסטיל. פשוט לא אוהב את זה.
אז בקיצור כל אחד הלך לאן שהוא אוהב ואין פה על מה להווכח. כל יחידה עושה את הטוב ביותר בתפקיד שלה היא מיועדת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:30

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר