02-01-2006, 14:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
אני אתן לך עצות בנוגע לכושר
אין צורך לרוץ 3 פעמים בשבוע ריצות ארוכות
חוץ מזה שבקצב הזה ואני מעריך שאתה רץ במדרכה, כשתגיע לגיבוש תהיה עם שבר מאמץ.
אם אתה רץ במדרכה 3 פעמים בשבוע במשך 40 דקות כל פעם במשך חודש, אני בעצם יכול להבטיח לך ב-90% שאת הגיבוש אתה לא תראה.
ההצעה שלי, אם אתה רוצה להמשיך להתאמן בקצב כמו שלך, תעבור לרוץ בחולות, עדיף חול קשה עם נעליים, כמובן שעדיף דשא אבל אין הרבה מקומות ריצה עם דשא.
עכשיו בכל מקרה תוריד את זה ל-2 ריצות ארוכות, מניסיון שלי, ריצה של 8 וחצי - קצב של 37 זה לא רע בכלל.
עכשיו כמו שאתה מפתח את הלב והריאות צריך להתאמן למרחק קצר יותר של 2000, ולנסות להגיע לתוצאה יפה של 7:20 לפחות, תלוי בלב ובריאות שלך, שוב מניסיון אם אתה רץ מרחקים של 8 בלי בעיה, 2000 אתה יכול לרדת מ-7, וגם אני ירדתי מ-7 עוד בהתחלה זה לא בשמיים.
ועכשיו אם אתה רוצה באמת להקשיב לי תעשה את זה ככה:
ריצת 8 וחצי שזה בהחלט מספיק אם זה על חולות.
ריצת קופר - 12 דקות בלי הפסקה לנסות לרוץ כמה שיותר, תוצאה טובה זה בערך 2900, שוב אני אומר אם אתה רץ 8 ק"מ, לא תהיה לך בעיה לדפוק 3200 ככה, תוצאה מצוינת זה 3350 (ואני מתכוון תוצאה באמת מצוינת ! )
וריצת 2000 - תנסה לרדת מ-7 אחי
אם הגעת לזמנים האלה - גיבוש צוללות קטן עלייך 
בנוגע לאימוני כח,
תעבוד על שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, ככה שתגיע לגיבוש כשאתה יכול לרדת ל-70 שכיבות שמיכה בלי להפסיק,
ובוא נגיד 7 דקות מצב "נפתלי" / מצב בטן סטטית, שזה גם משפר אותך מנטלית.
אחרי 2 דקות אתה תפמפם כמו האלונקות של עמית לכושר, אחרי 3 אתה תנשך לעצמך את היד בתקווה להרגיש כאב מסוג אחר וזה לא יעזור, אחרי 4 דקות אתה תרגיש שאתה גוסס, ומאז כל שניה תלויה באופי שלך.
בהצלחה !
ואל תרוץ על מדרכה יותר מפעם בשבוע !!!!
|