לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-01-2006, 08:27
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
שאלה ירידת מחזור בעקבות פציעה+קבילה

שלום,
תסלחו לי על האורך של הסיפור אבל אני פורק תסכולים בנוסף לחיפוש תשובה באשכול הזה...

הסיפור הוא כזה, התגייסתי בנוב' 05 לחטיבת גולני (הגשמת חלום מבחינתי, אבל זה לא קשור...), לאחר כשבוע בטירונות (סה"כ כ-3 שבועות מתחילת הגיוס) התחלתי לסבול מכאבים באיזור השוק, פניתי לחופ"ל בעניין והוא שיחרר אותי בטענה ש"זה נורמלי, נגרם מהעומס הראשוני של הטירונות, כולם סובלים מזה, גם אני בלה-בלה-בלה" אני בטוח גם שאם לא הייתי רגיש לדקסמול הוא היה נותן לי, רק ליתר בטחון....
מאז עבר שבוע והכאבים רק התגברו, שוב פניתי לחופ"ל ונעניתי באותה תשובה, בתוספת "אם יחמיר תחזור עליי", המצב החמיר וחזרתי לחובש, שאמר ש"יש סיכוי שזה או שבר מאמץ או דלקת באיזור, לא נראה לי רציני אבל תראה רופאה ביום רביעי רק ליתר בטחון". הרופאה בדקה ונתנה פחות או יותר אותה תשובה, קיבלתי תרופות לטיפול בדלקת (במידה וזה העניין באמת) וב' מגוחכים לכל הדעות, פטור מהרמת משקלים מעל 7 ק"ג ושמירה בישיבה, חשוב לציין שהכאב היה ברור לכולם, עיוותתי את הפרצוף בכל פעולה, צלעתי כמו נכה צה"ל וכד', כל המפקדים היו מודעים לבעיה שלי (אמנם לא לחומרתה, פשוט כי החופ"ל אמר שזה לא רציני) אבל המשכתי בפעילות סדירה לחלוטין, ריצות ווסט, מד"סים, פעילויות שטח/מטווחים, מסעות (כולל מסע תג) וכו', מדי פעם קיבלתי "הנחות" קטנות מטעם המפקדים רק בגלל שראו כמה אני סובל, אבל בגדול עשיתי הכל כמו כולם.

ביום שישי האחרון כשחזרתי הבייתה אמא שלי ראתה את הצליעה ונבהלה, הבהילה אותי לבי"ח שם מיידית בדק אותי אורטופד שקבע שיש לי שבר מאמץ בדרגה גבוהה, קבע לי תור למיפוי עצמות ושלח אותי לצילומי רנטגן ביינתים, בצילום ראו את השבר, דבר שמעיד על כך שהשבר ברמה מתקדמת מאוד, היום קיבלתי את התשובה מהמיפוי עצמות והממצאים הם שבר מאמץ בדרגה גבוהה (3-4 מתוך 4) במקום אחד וכמה שברי מאמץ "מינוריים" באיזורים שונים.

עכשיו, לשאלות (ושוב, סליחה על האורך...)

-עוד לא קיבלתי הנחיות מפורטות מה עליי לעשות, ביינתים אני בשבוע גימ"לים (עד יום ראשון) אבל הבנתי שאני עלול לקבל עוד ואולי אפילו, חו"ח, גבס...
מישהו יודע במדויק מה קורה במצב כזה? עד כמה הפציעה צריכה להיות חמורה ע"מ שיורידו אותי מחזור (דבר שאני כמובן לא רוצה...)? אם שמים לי גבס, שוב, מה הנוהל מבחינת המשך האימונים וירידת מחזור?

-אולי זה סתם התסכול והכעס, אבל אני ממש רוצה לקבול את הרופאה ובמיוחד את החופ"ל...יש לי קייס? יש משהו אחר לעשות? ללא ספק הייתה רשלנות מצידם....

תודה לעוזרים

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 17-01-2006 בשעה 08:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-01-2006, 10:31
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "ירידת מחזור בעקבות פציעה+קבילה"

דבר ראשון, אין שום חובה לרדת מחזור. אצלי במחלקה היה בחור עם שברי מאמץ דרגה 4 בכפות הרגליים, והוא סיים מסלול עם כולם. מה שחשוב כרגע הוא שתישן הרבה, ותאכל הרבה מזון עם סידן ומגנזיום, (בלי קפה, תה, שוקולד או כל מזון המכיל ברזל). אני מציע שתפנה לדיאטנית בזמן שאתה בבית, בשביל להתחיל כמה שיות מוקדם עם ההזנה.

כאשר תחזור לצבא, אני מציע שתבקש שיחה עם המ"מ שלך, ותדברו איך אתם מחזירים אותך למצב תקין במהירות האפשרית (אני נתתי לבחור הזה לשבת כל הזמן, מסדרים, לפני האוכל, מה לא. הבחור לא עמד שניה וגם לא עשה מד"סים). אני משער שחשוב לך להבריא מהר ואתה לא רוצה להפלט. אם כן, חשוב שתהיה במשטר הכי טוב להבראה (אופציה שניה, היא להמשיך בג'. כך אתה תנוח בצורה מיטבית).

עכשיו, בנוגע לקבילה.
נגד הרופאה והחופ"ל, יש לך קייס. השאלה הגדולה היא, האם אתה רוצה לקבול את החופ"ל, על כל ההשלכות שיש על כך בנוגע ליחסיך עם הסגל, במיוחד שאתה תצטרך את ההבנה של הסגל שלך על מנת להבריא במהירות.
דילמה לא פשוטה, במיוחד בהתחשב בכך שלא סביר שהם יענשו בחומרה אם בכלל... (זה הצבא, לטוב ולרע....)
אפשרות נוספת, היא לפנות עם הסיפור שלך ל"הקשב!" www.hakshev.co.il , ולראות מה הם אומרים על כך (אני הייתי ממליץ בחום!)

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 17-01-2006, 10:45
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "3-4 חודשים?! אני חשבתי יותר..."

אני מצטער לומר לך, אבל אכן יקח הרבה זמן להחלים - מספר חודשים. הזמן תלוי בפיזיולוגיה שלך (מהירות החלמה) התזונה, השינה, ובמידת העומס שהמפקדים שלך יטילו עליך, או בכמות הג'.

מסע כומתה אתה לא תעשה, זה בטוח. יש סיכוי טוב, עם זאת, שתצליח להבריא לקראת אמצע האימון המתקדם. בנוגע לכושר, אני משער שיהיה לך סרגל מאמצים אישי.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 17-01-2006, 14:17
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אם כמו שנאמר אני אהיה מושבת..."

פשוט מאוד, הסרגל שלך מתאפס.גם אם תחזור באמצע א"מ, עדיין תוכל לעשות קילומטרים בודדים ממנו.

נ.ב. אם לרדת מחזור זו אפשרות, הייתי לוקח אותה. בינתיים, בדח"ש, תוכל להבריא בצורה המיטבית - בבית. הרבה מנוחה, הרבה שינה עומס נמוך ותזונה נכונה. לא תפסיד דברים מהטירונות, ואפילו תבוא ביתרון קל. אבל, לא בטוח שזו אופציה - המפקדים שלך צריכים בכלל להציע לך.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 17-01-2006 בשעה 14:20.
ישן 19-01-2006, 09:29
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי kululu2006 שמתחילה ב "לעומת זאת, מי מבטיח שעד סוף..."

עכשיו חזרתי מהאורטופד,

ביינתים אני בשבועיים גימ"לים, עד הצילום הבא (מיפוי עצמות כבר לא רלוונטי לשנה הקרובה) וקיבלתי "מרשם" למדרסי גבס בהתאמה אישית (אגב, מישהו יודע כמה זמן וטירטורים דרושים עד שמקבלים אותם?).

השאלה מופנת בעיקר לביטיס המנוסה, אבל כל מי שיודע מוזמן לענות,
הרופא לא ממש הסביר לי את הנוהל, יש סיכוי שאחרי רק שבועיים (לעומת החודשים שפחדתי שאקבל) אני כבר אהיה כמו חדש? אם כן מה הנוהל בנוגע לסרגל מאמצים וכו'? (בעצם, כל מה שהתדיינו עליו קודם) ואם 3 שבועות ג' הם עילה מספקת לרדת מחזור? (כאמור, אין לי כל עניין להחמיץ 3 שבועות של חומר בטירונות+ק"מ רבים מהמסע כומתה שלי וכד').

בעצם כל מה שאני יודע זה שהרופא שאל אותי אם אני רוצה להמשיך בגולני או לא ומה התכנונים שלי לעתיד (לא כמתעניין, יותר כמתייעץ), מה שנראה לי די חשוד....
תודה.
ישן 19-01-2006, 11:16
צלמית המשתמש של Balwer
  Balwer Balwer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.11.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "עכשיו חזרתי מהאורטופד, ..."

אני עשיתי מדרסים ע"י דריכה בספוג ולקח לי בערך שבוע עד שקיבלתי אותם. המחיר היה 205 ש"ח.
עכשיו, לפני שתלך למכון מסוים לעשות את המדרסים תקרא טוב-טוב את הכתבות הבאות, ותחשוב טוב-טוב
איזה סוג של מדרס אתה רוצה (אם אתה יכול אז תתקשר לאורטופד ותתייעץ איתו).
מאמר בתפוז
מאמר דומה באתר Endure.co.il

כמעט כל ה"מכונים האורטופדים" הם עסקנים, ולא תמיד הם ייתנו לך את מה שאתה באמת צריך אלא
מה שיניב להם יותר רווח. להזכירך - המדרסים ממונים בחלקם הגדול ע"י קופות החולים ולכן
המחיר שאתה תשלם עבור המדרס הוא לרוב אפילו לא שליש ממה שהקופה נותנת להם.

בקשר לפציעה, כמו שביטיס הציע לך תנוח הרבה ותאכל הרבה מאכלים עשירים בסידן (כמו גבינה
בולגרית שאני יודע שעשירה מאוד, וחלב עשיר בסידן וכו'. הערך של הסידן כתוב תמיד ברשימה
של הערכים התזונתיים). דבר נוסף זה לישון הרבה. ולתת לגוף שלך לבנות את עצמו מחדש.

בהצלחה, ולבריאות
ישן 19-01-2006, 14:33
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "עכשיו חזרתי מהאורטופד, ..."

אין סיכוי שאחרי שבועיים תהיה כמו חדש, מצטער. גם אם אתה מחליפ במהירות יקח לך חודש חדשיים, ותשאר השפעה תמידית (אני צולע קלות בגלל שברי מאמץ - הרגל התקצרה)

כאשר תחזור לפלוגה, המ"מ או המ"פ שלך יקבעו יחד עם קצינת הכושר גופני סרגל חדש בשבילך - ריצות, קילומטרים וכדומה. אתה עדיין תצטרך לעבור תקופת החלמה, וכדאי שתדבר עם המפקדים שלך כאשר תחזור לפלוגה בנוגע לזה - איך אתה והם תסייעו לך להרפא במהירות בלי להפסיד דברים חשובים.

ישן 21-01-2006, 15:35
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אין סיכוי שאחרי שבועיים תהיה..."

קודם כל, תודה לכולם על העזרה,
balwer, המדרס שאני מקבל נקבע ע"י הצבא (וגם ממומן על-ידו) והוא "מדרס גבס בהתאמה אישית", ככה שאני לא יכול לבחור את סוג המדרס, אבל תודה על המאמץ בכל מקרה
Kululu, אני לא סומך על המדרסים שיעזרו להבראה, הרי בכל מקרה אני ביינתים מסתובב בעיקר עם נעלי בית ככה שמדרסים לא ממש יבואו לידי ביטוי, התקווה שלי באמת היא שהם ימנעו נזק עתידי, התחילו להפחיד אותי בבי"ח עם כל מיני נזקים בלתי הפיכים ושברים למיניהם...
ביטיס, אין שום סיכוי להדביק את הפער שנצבר? בכל זאת מדובר על אמצע טירונות ולא ממש הגענו למרחקים גדולים, נראה לך הגיוני שיתנו לי לקפוץ מדרגה או שתיים?

בנוסף,
כאמור שלשום הייתי בבסיס ודיברתי קצת עם הסגל, על לרדת מחזור אין בכלל מה לדבר, זה לפחות מה שאמרו לי, למרות שאם אני אראה שאני מפסיד יותר מדי אני אלחץ על זה חזק.

שאלה נוספת, את ההסמכה של מפקדי חוליה (שזה הפק"ל שרציתי) החמצתי בשבוע שהייתי בבית (ובשביל לזרות לי מלח על הפצעים המפקד אמר ש"חבל באמת שהחמצת את השבוע כי רציתי לתת לך מפקד חוליה"...)
- תהיה אפשרות לעשות השלמה ל"קורס מפקדי חוליות"?
-יש מצב, די סביר כנראה, שאני אחמיץ את ההסמכות על שאר הפק"לים, זאת אומרת שאני אהיה "גב פתוח" או שיעשו השלמות? (הפק"ל שאני שואף אליו כרגע הוא קלע ואני גם מאמין שיש לי סיכוי די גבוה...)
ישן 21-01-2006, 15:41
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "קודם כל, תודה לכולם על העזרה,..."

קודם כל, החלמה מהירה.
אני מצטער לומר לך, אבל אתה תמיד תהיה מאחור מבחינת סרגל המאמצים, עד שתגיע לגדוד. המשמעות היא שהמסעות שלך תמיד יהיו יותר קצרים, וגם במסע הכומתה סביר להניח שלא תבצע את כולו, אבל ינסו לתת לך לעשות את המקסימום הסביר.
בנוגע להסמכות. זה מאוד תלוי מהו ההרכב של המחלקה שלך, אבל סביר להניח שיתנו לך פק"ל קל ו/או משני, גם בגלל חומרת הפציעה. בסופו של דבר מי שמרכיב את נושא הפק"לים הוא הסגל שלך ויש להם הרבה שיקולים לחשוב עליהם. אצלי הבחור שהיה פצוע קיבל קלע (הישן, עם הארוך, לא כמו היום )
כי להסמכה הוא צריך לשכב על הקרקע ולירות, ולא להתרוצץ, מה גם שהוא היה בעל יכולות ירי לא רעות (הוא השתתף בכל המטווחים שלא כללו מאמץ).

עזוב מפקדי חוליות. בסה"כ היציאה למ"כים כבר לא רחוקה, וגם אם לא תעשה מפקדי חוליות, תוכל להתקדם. זה ממש לא נורא.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר