17-01-2006, 08:27
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ירידת מחזור בעקבות פציעה+קבילה
שלום,
תסלחו לי על האורך של הסיפור אבל אני פורק תסכולים בנוסף לחיפוש תשובה באשכול הזה...
הסיפור הוא כזה, התגייסתי בנוב' 05 לחטיבת גולני (הגשמת חלום מבחינתי, אבל זה לא קשור...), לאחר כשבוע בטירונות (סה"כ כ-3 שבועות מתחילת הגיוס) התחלתי לסבול מכאבים באיזור השוק, פניתי לחופ"ל בעניין והוא שיחרר אותי בטענה ש"זה נורמלי, נגרם מהעומס הראשוני של הטירונות, כולם סובלים מזה, גם אני בלה-בלה-בלה" אני בטוח גם שאם לא הייתי רגיש לדקסמול הוא היה נותן לי, רק ליתר בטחון....
מאז עבר שבוע והכאבים רק התגברו, שוב פניתי לחופ"ל ונעניתי באותה תשובה, בתוספת "אם יחמיר תחזור עליי", המצב החמיר וחזרתי לחובש, שאמר ש"יש סיכוי שזה או שבר מאמץ או דלקת באיזור, לא נראה לי רציני אבל תראה רופאה ביום רביעי רק ליתר בטחון". הרופאה בדקה ונתנה פחות או יותר אותה תשובה, קיבלתי תרופות לטיפול בדלקת (במידה וזה העניין באמת) וב' מגוחכים לכל הדעות, פטור מהרמת משקלים מעל 7 ק"ג ושמירה בישיבה, חשוב לציין שהכאב היה ברור לכולם, עיוותתי את הפרצוף בכל פעולה, צלעתי כמו נכה צה"ל וכד', כל המפקדים היו מודעים לבעיה שלי (אמנם לא לחומרתה, פשוט כי החופ"ל אמר שזה לא רציני) אבל המשכתי בפעילות סדירה לחלוטין, ריצות ווסט, מד"סים, פעילויות שטח/מטווחים, מסעות (כולל מסע תג) וכו', מדי פעם קיבלתי "הנחות" קטנות מטעם המפקדים רק בגלל שראו כמה אני סובל, אבל בגדול עשיתי הכל כמו כולם.
ביום שישי האחרון כשחזרתי הבייתה אמא שלי ראתה את הצליעה ונבהלה, הבהילה אותי לבי"ח שם מיידית בדק אותי אורטופד שקבע שיש לי שבר מאמץ בדרגה גבוהה, קבע לי תור למיפוי עצמות ושלח אותי לצילומי רנטגן ביינתים, בצילום ראו את השבר, דבר שמעיד על כך שהשבר ברמה מתקדמת מאוד, היום קיבלתי את התשובה מהמיפוי עצמות והממצאים הם שבר מאמץ בדרגה גבוהה (3-4 מתוך 4) במקום אחד וכמה שברי מאמץ "מינוריים" באיזורים שונים.
עכשיו, לשאלות (ושוב, סליחה על האורך...)
-עוד לא קיבלתי הנחיות מפורטות מה עליי לעשות, ביינתים אני בשבוע גימ"לים (עד יום ראשון) אבל הבנתי שאני עלול לקבל עוד ואולי אפילו, חו"ח, גבס...
מישהו יודע במדויק מה קורה במצב כזה? עד כמה הפציעה צריכה להיות חמורה ע"מ שיורידו אותי מחזור (דבר שאני כמובן לא רוצה...)? אם שמים לי גבס, שוב, מה הנוהל מבחינת המשך האימונים וירידת מחזור?
-אולי זה סתם התסכול והכעס, אבל אני ממש רוצה לקבול את הרופאה ובמיוחד את החופ"ל...יש לי קייס? יש משהו אחר לעשות? ללא ספק הייתה רשלנות מצידם....
תודה לעוזרים 
נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 17-01-2006 בשעה 08:30.
|