02-02-2006, 14:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.02.05
|
|
|
עדות מהשטח דעתי ומסקנותיי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "שלום ירושלמי (מעריב) בערוץ הכנסת : המשטרה באה קודם כל כדי לכסח"
ידידה טובה מאוד שלי היתה שם. ואת אשר תיארה לי אתאר לכם בקצרה:
רובם של האנשים ששהו במאחז היו בני נוער שבאו להפגין ולמחות על ההרס הלא מוצדק והחפוז של הבתי קבע בעמונה.
בשעה 4:00 לערך לפנות בוקר החלה צעידה המונית של השוטרים לעבר המאחז, למרות הצו בניים שהתקבל, נראה היה שהשוטרים היו "נחושים" במשימתם וחלקם ניסו להתעמת. למה? (תוספת שלי) אולי בגלל האי ודאות של השוטרים בעיקר והרצון לסיים את המשימה כמה שיותר מהר. לאחר מספר דקות חדלו מלהתעמת ובשעה 10:00 לערך התחיל הבלאגן. השוטרים שנכנסו עם אלות שלופות ועם פרשים (מעניין למה..) חטפו אבנים ולאחר פחות מחצי דקה ואולי אפילו תוך כדי התחילו להפליא מכותיהם בכל מי שהיה שם ללא יוצא מן הכלל. השוטרים ובעיקר היס"מניקים היכו באלות וללא רגש בראשי האנשים, הפרשים דרסו רבים שהיו שם.היא תיארה לי בבכי, שכמעט כל האנשים שעברו לידה (היא לא היתה בלב האירוע) היו שותתי דם ושרובם המכריע אזרחים. המראות בערוצי הטלוויזיה (בעיקר בערוץ 10) ומספרי הפצועים הוכיחו חלק ניכר מדבריה, אף שנראה שלטלוויזיה היתה מגמה להשוות בין רמת הפציעות וכאבם של השוטרים לאלו של האזרחים.
דעתי בחודשים האחרונים נוכח המראות והכרת השטח בצורה מעמיקה יותר גרמה לי להקצין דעות. אני לא מתנחל, אני לא נער בן 16 שכל רצונו להתפרק, שירתתי כלוחם 3 שנים וב"ה יש לי עבודה טובה וחיי מצויינים. אני רואה שסותמים את הפה לציבור שלם. מדובר בציבור איכותי ביותר עם מטרות נעלות. בשמונת החודשים האחרונים ובשירותי הצבאי יצא לי יותר ויותר להכיר את האנשים הללו וככל שעובר הזמן כך אני יותר מעריך אותם. מה שהציבור הזה עושה ועשה מאז קום המדינה למען המדינה אף ציבור אחר לא עשה ולא עושה. בנוגע להיום, תבינו! להריסת בתים יש השלכות אדירות בעיקר לנוכח החיפזון ואי מתן תשובה עניינית לגבי הפינוי עצמו. נראה ש"נציגי העם" והרבה אנשים בעם לא מבינים את אשר קורה לחלק ניכר מעמינו וגם מבין האלה שלא מתנחלים. שואלים השכם וערב, מדוע נהגו המתנחלים באלימות? די לחכימא ברמיזא ואל ינסו אנשים להתכחש לעובדות. כל אדם נורמלי וכל קבוצת אנשים ינסו להתנגד שיתנהגו אליהם בבוז, יחריבו את מקום מושבם, "ישברו" את דעותיהם, יסובבו אותם בכחש יכו בהם ועוד רבות. לכל אדם שיוצאים מולו באלות שלופות כדהיום, ניצבות בפניו 2 אפשרויות: האחת לברוח והשנייה להגן.
מכיוון שזהו מאבק אידיאולוגי וחשוב של ציבור האפשרות הראשונה מתבטלת ולכן אנו נשארים עם האפשרות השנייה שהיא להגן, וההיסטוריה הוכיחה שההגנה הכי טובה היא... התקפה. לכן אל יתפלא שאר העם היושב בציון להתנהגות זו.
האירוע אתמול הביא אותי לכמה מסקנות:
א. הממשלה קשורה לבג"ץ ובג"ץ קשור לממשלה ולכן ברוב מוחלט מהחלטות המדינה שאינן נגד עמים אחרים (פלשתינים, ערבים "ישראלים", בדואים ועוד), דהיינו נגד יהודים, התשובה ידועה מראש וזאת מאחר שלאחרים יש ייצוג בינ"ל שבג"ץ מתחשב בו ואילו לציבור יהודי כזה או אחר אין.
ב. רוב העם היושב בציון "אדיש" ונוקט עמדה שמושפעת לרוב מהתקשורת מבלי לחשוב לעומק לאן פני הדברים ולכן חשוב לגרום לעם לבטא עמדה רציונאלית ועמוקה שמקורה יותר בראש מאשר על האקרן.
ד. חייבים להעלות יותר את המודעות בנוגע לבנייה של ערבים ובדואים. כל אדם שנוסע ברחבי הגליל, הנגב ויו"ש יכול לראות עשרות אלפי מבנים מפוזרים מבלי שנעשה בנידון כלום. וזאת למה כי ברגע שהורסים לערבי, הוא מקבל סיוע מארגונים רבים, בבג"ץ בהרבה מהמקרים ידו על העליונה (ציינתי מדוע) ואם וכאשר מגיע הרגע שבו מיושמת החלטה לבצע זאת, יוצאים הערבים בהמוניהם פוגעים בשוטרים ובחיילים לפעמים אף הורגים, קצת חוטפים , אבל יוצאים מנצחים ביודעם שהמדינה חוששת לבצע עוד פינוי והריסת בית ערבי.
ג. צריך להתנגד בכוח רב לפינויים הבאים עלינו לרעה ולפגוע אפילו פיזית (לא בנפש) בכמה שיותר "תוקפים" וכבר ציינתי מדוע.
מפני שנראה שזו רק ההתחלה והבחירות יחלו בעוד לא מעט זמן, איחוליי לעומד בראש שיפרוש כמה שיותר מהחיים הפוליטיים, עדיף שיפרוש מרצונו ואם לא כקודמו יקבל שבץ ויפרוש מהחיים הפוליטיים לתמיד.
די נמאס מהמדינה שנראה שהולכת לפי תהום! במקום אולמרט וחבריו לא הייתי יושן בשקט...
המדינה על סף פילוג ורבים מאזרחיה מתחילים להטיל דופי על מרותה. ביניהם אני.
|