13-02-2006, 01:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.05
|
|
|
אתה רציני קרצייה הא?
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי האור מציון!! שמתחילה ב "מעניין מה היית אומר אם לא היית עובר גיבוש צנחנים."
אתה ילדותי ולא מבריק במיוחד. למרות שאתה לא שווה תגובה, אני אתן לך אחת סופית, ואז אני מבקש שתעזוב אותי בשקט, ותפסיק להטריד בפורום ובהודעות פרטיות.
מכסות קב"א? ומאיפה המצאת את הדבר הזה? מתי הפעם האחרונה שעשית מיונים בשביל צנחנים? צנחנים לא דואגים או צריכים לדאוג לשאר היחידות, צנחנים ממיינים בשביל מה שהכי טוב בשביל החטיבה שלהם. כך גם עושים בטייס(הם לא מקבלים מכל קב"א קצת ומכל עדה קצת בשביל לגוון את העולם) ובמודיעין. הגיבוש של צנחנים אגב הוא לא קשור לקב"א, וחוץ מפרופיל רפואי כל נתון קודם הוא שולי מאוד. הקב"א זה לא נתון שמח וכיפי וכל אחד יכול להכנס לאן שהוא רוצה איתו. הקב"א המטרה שלו זה להיות מיון ראשוני, הרבה יחידות לא מקבלות אנשים מתחת לקב"א מסויים. הם לא לוקחים קצת מכל אחד ועושים סלט.
יש הרבה שמועות בצה"ל, אבל העובדות בשטח הן שצה"ל מסנן אנשים לקראת החטיבה, כמו שהוא עושה בטייס ומודיעין כדי למצוא את האנשים המתאימים לתפקיד. אי לכך ובהתאם לזאת, כל מוח ממוצע(אני לא יודע אם המוח שלך מגיע לרמה הנדרשת אבל תנסה) יכול להבין שצה"ל לא עושה את זה בשביל הכיף אלא המפקדים של צנחנים מחפשים איכויות מסויימות. אני לא יודע מה בדיוק הם מחפשים, וגם אתה לא. אבל העובדות בשטח הן(למי שעשה גיבוש צנחנים וראה מה הולך שם, שאגב אתה לא מהאנשים האלו) שהאנשים הלא איכותיים נופלים, ורוב האנשים האיכותיים נשארים.
אתה מבין כמה דבילי המשפט שאמרת? אם צנחנים הכי איכותיים אז למה נפלי טייס לא מתקבלים כולם לשם? מי אמר לך שכל נפלי טייס איכותיים? להפך, הדבר היחיד שאפשר להבין מזה שהם נפלו מטייס זה שלא מצאו בהם את האיכויות הנדרשות(אולי מבחינה מנטלית, ואולי מכל מיני בחינות רפואיות כמו ראייה, פרופיל, כושר וכו'), למי שנפל מיחידה נחשבת יותר מצנחנים, כמו מטכ"ל או טייס, יש אפשרות גם להבחן לצנחנים, זה לא אומר שהוא אוטומטית מכיל את האיכויות שהצנחנים מחפשים וכמו שאמרת, לא כולם עוברים. בעצם הוכחת אתה את הנקודה שלי, העובדה שהם לא מקבלים אוטומטית אנשים סתם ככה, אלא בוחנים אותם אישית אחד אחד, מראה שהם מחפשים משהו מסויים, ולא סתם עושים את זה בשביל הכבוד או בשביל למלא מכסות. לצנחנים יש דרישה של 4.5 אנשים לכל מקום, יש להם מלא אפשרויות לבחור ואין להם מכסות למלא. אין מספר קבוע שאסור לרדת ולעלות ממנו, אם אתה מתאים - אתה תכנס.
מה קשור לאם עברתי גיבוש צנחנים או לא? גם כששואלים אם מטכ"ל זה נחשב משהו משהו או ברמה של צנחנים אני אומר שמטכ"ל הרבה יותר נחשב מצנחנים, לא סתם אפשר ליפול ממטכ"ל לצנחנים ולא ההפך. גם אם אני צנחן וגם אם אני בהנדסה קרבית וגם אם אני בגולני זה לא משנה את המבנה של הצבא, ואני לא ילדותי כמוך שכל מה שלא הולך לו הוא שונא ואנטי. אתה יכול לבכות כמה שתרצה, לשבת על הרצפה ולצרוח וגם לשכב ולהכות עם האגרופים שלך בשטיח, צנחנים זאת חטיבה מובחרת(מובחרת אם לא ידעת זה מלשון בחירה. כל מה שזה אומר זה שמי שהגיע לשם בחר את זה ועבר מיונים, ולא סתם במקרה הגיע לשם כי שיבצו אותו), זאת עובדה לא דעה, לצנחנים יש מיונים והם בוחרים את מי הם רוצים, זאת עובדה ולא דעה.
אני שוב מזכיר לך שחסר פואנטה לך להגיב, כי אני לא עונה לך יותר, מעכשיו אני מתעלם ממך, וגם שם אותך ברשימת התעלמויות כדי שאני לא אצטרך לראות אפילו את ההודעות שלך בפורומים ובפרטי. אז אני מבקש שתעזוב אותי בשקט, זה שאתה נטפל לבנאדם שאתה לא מכיר באינטרנט רק כי הוא אמר לך שזאת חוצפה להתקשר למפקד של השייטת, זה די עלוב, ולא מראה דברים טובים עלייך.
ביי
|