לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-02-2006, 20:15
צלמית המשתמש של Saba_k
  Saba_k Saba_k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Saba_k שלח הודעה דרך MSN אל Saba_k
אוקיי אז ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידן למבורגיני שמתחילה ב "גיבוש טיס אפריל"

בתור אחד שסיים גיבוש טייס(אבל סעמאק הזונות לא קיבלו אותי)
אני יכול להגיד לך ככה:

1. תהיה מוכן מנטאלית לגיבוש. פיזית הוא לא קשה(מורידים אותך הרבה למצב 2 אבל זה בקטנה), אבל מנטאלית אפשר להשתגע. כל הזמן טרטורים, אין לך אוויר לנשימה כמעט. בניגוד לגיבושים אחרים כמו מטכ"ל שיוצא למסע, הורגים אותך שעתיים שלוש אבל אחרי זה נח קצת ואוכל אוכל טוב, בטייס לא שוברים אותך כל כך אבל כל הזמן מטרטרים ומציקים לך. זה גיבוש בעיקר פועל על לחץ ומנטאליות.

2. תהיה אסרטיבי ובולט. לא שחצן אנטיפט, אבל תפגין נוכחות.
לא מספיק שאתה יודע שאתה מתאים, תראה גם למפקד שלך למה אתה מתאים.
אל תפחד לדבר בדיונים, להציע רעיונות, תנסה גם להיות יצרתי, מקורי. תיקח פיקוד במשימות. בקיצור תראה נוכחות אבל עם זאת תעזור, תהיה טוב עם החבר'ה, תתגבש עם החבר'ה כי סוציומטרי משפיע כמובן.

3. תשמור על אמינות. היה לנו קטע בגיבוש שלפעמים היינו צוחקים אז המפקד היה מתעצבן אז אם היינו מחייכים או צוחקים היינו צריכים להגיד. הייתה משימה שפשוט כולם התעפצו בה, אז המפקד התעצבן. מי שהתעפץ היה צריך להגיד, וכמובן שכולם היו רצים על זה אבל חשובה אמינות.

4. תביא מגבונים. ככה בלילה לפני השינה תעביר קצת ניגוב. זה גם מאוד מרענן.

5. תביא בנגיי למקרה הצורך! אבל בשביל למנוע את הצורך בשימוש בבנגיי תבוא עם בוקסר צמודים. אחרת? ס-ב-ל-!.

6. תביא פנס. אם יש לך אחד שאתה יכול לשים על הראש אז עוד יותר טוב.

7. תהיה מסודר. אני למשל כל פעם לפני השינה דאגתי לשים את הכל שאני יודע איפה נמצא. את החולצה כמובן אתה לא מכפתר כל פעם מחדש, אלא משאיר רק כפתור שניים למעלה פתוחים אז לובש אותה כמו חולצה רגילה. ככה עם התד"ל, המימיות הכול. תארגן את עצמך ופשוט כשמקפיצים אותך(ואל תדאג יקפיצו אותך ויטרטרו לך את הנשמה. תלמד לשנוא סטיקלייטים) תהיה זריז ומוכן.

8. תביא איתך גם שיהיה לך אזיקונים(אם יש גדולים אז גם מצוין. תביא גדולים ורגילים), אולר(עדיף על לדרמן שהוא יותר כבד. אבל מה שיש לך תביא), איזולירבנד או כל מיני שטויות לשיפצור. אני הבאתי איתי גם קצת חבלים שהיו לי בבית והשתמשנו בהם. ותדאג שמדי ב', בכיסים, שיהיה לך את את האולר, קצת חבלים וקצת מהאזיקונים כי לפעמים צריך לשפצ"ר באמצע המסע. ובעקרון לא תמיד הורשתי להשתמש בפותחן שהיה באולר אבל לפעמים כן אז זה טוב, במיוחד כשלא היה פותחן במנת הקרב אז זה היה הפותחן היחידי. וגם השתמשי בסכין לחתוך מידי פעם. לי אישית המפקד לא תמיד הרשה, לכן תמיד ביקשתי אישור, תראה איך זה יהיה עם המ"כ שלך.

9. אחד הדברים שמאוד הועילו לי בגיבוש זה היה שתמיד ידעתי מה יהיה.
קצת טרטורים עם הסמל, אחרי זה עם המ"כ שמציק לך ועושים משימות שונות, אחרי זה עוד שעת סמל שכזאת של טרטורים וחרטא ברטא, ואז שוב מ"כ, ושוב סמל ולישון, ואז הקפצה, טרטורים, לישון, ואז מעירים למסל טרטורים ארוחת בוקר ולמ"כ...וכן הלאה וכן הלאה.

10. בנוסף תדאג לפני השינה שהתד"ל, הנשק והמימיות יושבים אותך עליך, אחרת זה יהיה רק סבל. אני בהתחלה היה לי מימיות בגודל המתאים, אחרי זה מימיותש קטנות עלי וזה הרג אותי. נשק למזלי הייתה לי רצועה נורמלית. היו כאלה שהרצועה נקרעה להם. בשביל זה יש אזיקונים למשל. לשיפצור הרצועה של הנשק. אתה כבר תראה. תאלתר במידת הצורך זה גם חשוב. בכלל לאורך הגיבוש. להיות יצרתי ובעל יכולת אילתור.

11. שתדע שזה באמת לא סוף העולם הגיבוש הזה. קצת קשה, אבל סוחבים.
אפשרי לסיים את הגיבוש הזה ולעבור אותו. רק תאמין בעצמך ותראה שאתה מסוגל. תעזור במסעות, תהיה טוב עם החבר'ה, תתגבש, תפגין נוכחות ופיקוד. תהיה יצרתי, תאלתר.
והכי הכי חשוב, תהנה.
כי בסיכומו של עניין הגיבוש הזה זו חוויה אחת גדולה! באמת. צחוקים וכיף ותהנה. באמת שאחרי זה אתה נזכר בגיבוש ורק מחייך. במיוחד אם לפחות סיימת אותו(על אחת כמה וכמה אם עברת).
מה גם שכל הזמן תראה מטוסים ומסוקים עוברים מעליך. אני מתענג לנוכח המראות האלה.

אההה דבר נוסף שהחזיק אותי בגיבוש היה שאמרתי לעצמי שאני לא זז מטר לפני שאני רואה את המ"כ שלי בלי משקפיים. אמרתי לעצמי חייב להגיע לשבירת הדיסטנס. ואין דבר מצחיק יותר משבירת דיסטנס. למפקדים שלך יהיו פאדיחות, למפקדים של המחלקות שיהיו לידך יהיו פאדיחות.
אתה תראה שיהיה מצחיק.

עכשיו בקשר לנתונים:
600-700 מתחילים, בדרך פורשים. את הגיבושים עוברים כ-300 איש בערך.
זה גם מספר האנשים שמתחילים את הקורס.
אחרי זה את הקורס מסיימים 30-40. זה אחד הקורסים הכי ממיינים שיש.
נופלים המון בצ'אקים הראשונים על הסנונית(מטוס בוכנה. לראות אם בכלל יש לך פוטנציאל) וגם בצ'אקים על הצוקית(מטוס סילון, זה אחרי תקופה מה בקורס לראות אם אתה מסוגל להסתדר עם מטוס סילון. מה גם שאז הטיסה נהיית יותר מורכבת) ובין לבין, ואחרי הצוקית אפשר ליפול. כושר טיסה נמוך, לימודי קרקע, שלל סיבות. אבל כמו שחבר שלי נוהג לומר:
פרה פרה נזיין את כל העדר.

תתחיל את הגיבוש, תסיים אותו, תעבור אותו. אחרי זה נדבר.

קיצור שיהיה לך בהצלחה אחי ותזכור!
גן 72, כבוד!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:10

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר