לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-02-2006, 08:17
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
אלוף במיל' יעקב עמידרור במסע חנופה לתקשורת השמאלנית.

אלוף במיל' יעקב עמידרור אומר בראיון לערוץ 7 כי ישראל לא יכולה להרעיב הפלשתינים וגם לא לנהל מגע עם החמאס. לדבריו, ההתמודדות עם הרש"פ היא רק במישור הצבאי-מודיעיני.


אלוף במיל' יעקב עמידרור אומר בראיון לערוץ 7 כי הציבור הישראלי עומד בפני הכרעה אסטרטגית. האם להערך לסיבוב שני של התנתקות חד צדדית ועקירת חלק מהישובים תוך 'התקפדות' פנימה והמשך הלחימה בטרור, או השתלטות על השטח והמתנה לכך ש"יום יבוא אולי לא בדורנו, ואפשר יהיה לנהל מו"מ על הסכם לגבי גורל השטח".

הדילמה לדבריו אינה קשורה לחולשת החברה הישראלית או לחוסר עמידותה אלא לויכוח גדול בתוכה האם אכן נכון להלחם על כל ישוב, "גם אם הוא בפאתיה הדרומיים של שכם", או שמדובר בישובים בודדים נטולי חשיבות אסטרטגית או צבאית ו"יש להם חשיבות דתית בעיני חלק מהאנשים, אבל עבור רובם אין להם חשיבות כזו שיהיו מוכנים להשליך את חייהם בעבורם".

בהנחה שהסקרים אולי ידמו לתוצאות הבחירות מוסיף עמידרור "בציבוריות הישראלית מסתמנת הבנה שיש דברים ששווה להלחם עליהם למשל גושי התיישבות ויש דברים שלא. מנקודת מבטי חשוב שבכל 'התקפדות' ישראלית או נסיגה חד צדדית, יישארו בידי ישראל אזורים שהכרחיים לשמירה על בטחונה". עמידרור מדגיש כי לדעתו ההתקפדות לא תביא בסופו של דבר לבטחון, אבל יש כאלו שכן.

על הדילמה שבה מצויה כיום הממשלה אומר עמידרור כי מצד אחד ישראל לא מוכנה לקיים מערכת יחסים כלשהי עם החמאס גם כדי להראות לעולם כי היא נמנעת מלדבר עם גוף טרוריסטי. מצד שני צעדים כלכליים כאלו או אחרים אינם נותנים פתרון. ישראל אינה יכולה להניח למיליוני פלשתינים למות מרעב, תוצאת הניתוק של יש"ע מהמדינה. ישראל אפילו לא יכולה שלא להעביר שכר לגורמי הבטחון."אם אין משכורת למנגנוני הבטחון שמעסיקים עשרות אלפים אנשים אין כסף לקנות לחם. הדבר מסובך ולא קל מבחינת מדינת ישראל" .

עמידרור מוסיף כי גם אם תהיה נסיגה יש לדאוג שלא יעברו ולא יופקרו לפלשתינים אזורים הכרחיים לבטחון ישראל, גם עבור הלחימה נגד הטרור וגם "אם יהיו דברים יותר גרועים מאשר לחימה נגד הטרור".


כל בר דעת מבין שאחרי שהטילים כבר מגיעים עד לאשכלון, אין מקום לשום התנתקות נוספת להביא את הטילים לכפר סבא, גילה, הרצליה, וגם לכנסת. כל דבריו הם חנופה נטו. אפשר גם לראות את זה בתוך דבריו שמנסה להיות פוליטיקלי קוררקט.
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:50

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר