לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-02-2006, 19:27
  Peperoni Peperoni אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.05
נהג הובלה - שאלה לגבי תפקיד מהחוברת של הקורסים

יש לי שאלה לגבי מקצוע שקשור בנהיגה שנקרא "נהג הובלה" והוא קשור לאשכול הנהיגה.

מתוארת בו ההכשרה שהיא 9 שבועות שבמהלכה מוקנה רישיון נהיגה בדרגה 04.

קיים הבדל כלשהו בין תפקיד זה לתפקיד נהג משא (אחרת לא היו נותנים לזה שני שמות שונים)

אך שמתי לב שבשניהם מותר לנהוג עד 15 טון ואח"כ יותר.

לא רשום שמדובר בקד"צ נהיגה או משהו בסגנון בניגוד לנהג משא שדורש קד"צ נהיגה.

השאלה שלי היא כזו:

האם יכולים לחייב אדם שלא עבר שום קד"צ נהיגה ללכת לתפקיד כזה? או שזה אכן דורש סוג של קד"צ נהיגה ? אם כן, איך מתבצעת ההכשרה בצבא לתפקיד כזה? יש בסיס מיוחד להכשרה כזו? או שזה נעשה עם מורים אזרחיים במסגרת השירות הצבאי (הפז"מ דופק) .

מה ההבדל בין "נהג הובלה" לבין "נהג משא" ?

אם אני בקושי נוהג (אני יכול לספור את מספר הפעמים שבו נהגתי על יד אחת - כי אני לא חש בטוב כשאני נוהג למשך זמן רב) אז יתחשבו בי בזה ?

אגב, יש לי פרופיל 64 על שקשורות גם לדלקות עיניים שמפריעות לי לעתים קרובות (שהם תוצר לוואי מוכר של בעייה אחרת).

תודה רבה.

לסיכום השאלה שלי היא האם יכולים לשים אותי כנהג רכב כבד/רכב הובלה אם אני לא מסכים ולא רוצה?

נערך לאחרונה ע"י Peperoni בתאריך 22-02-2006 בשעה 19:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-02-2006, 19:40

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי haimvrt שמתחילה ב "כמו שקראתי ההבדל בין הובלה..."

אני יסביר קצת יותר לעומק :

היום אני נחשב כמלש"ב, מתגייס באפריל הקרוב עוד חודש וחצי (אפילו פחות)

עם פרופיל 64.

(יש לי קב"א ודפ"ר שמתאימים לקצונה משמע לפחות 52 -בקב"א ודפ"ר 70 לפחות).

בגרות מלאה ומורחבת מאוד בתחום הריאלי וגם בערבית.

קיבלתי מנילה מוזרה שכללה רק שני אשכולות ושניהם נהיגה והיה עוד משהו שקשור לטכני וזהו!

אתה שואל למה?! גם אני שואל למה.

כמובן שעוד לא מילאתי את המנילה המוזרה הזו....

השאלה שלי, היא האם קצין מיון בבקו"ם ביום הגיוס יכול לשלוח אותי לעשות קורס נהיגה (אפילו כשהפז"ם דופק על חשבון הצבא) ולהציב אותי כנהג של רכב הובלה או רכב כבד אפילו אם אני מסרב בתוקף לעבור כל קורס שקשור לנהיגה לסוגיה ?
ישן 23-02-2006, 22:50

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "כן"

אני יסביר.

היתה לי בעיה רפואית לא קלה משך זמן רב (קשור לאף ולריאות) ובגללה הייתי במעקב בצבא כמה חודשים (כולל עם מדור רפואה) ובמהלכה היה לי פרופיל קרבי גבוה מאוד 72+. לאחר סיום הבירוקרטיה של ועדות רפואיות ואישורים מרופאים ביניהם הרופא הראשי של לשכת הגיוס, נקבע לי הפרופיל ל - 64 (הוא אישר זאת בעצמו) וזימנו אותי תוך יומיים מרגע קבלת הבדיקות העדכניות האחרונות ומיד עשו לי וועדה רפואית (אני הייתי המום בעצמי שזה היה כל כך מהיר ביחס לשליחת הבדיקה אליהם) כי הבינו שיש בעיה (ככה אמר לי הרופא בוועדה הרפואית) והפרופיל הקרבי דיי בעייתי.

לפני כמה זמן (פחות משבועיים) קיבלתי מנילה מצומקת וקטנה. שלא היה בה כלום חוץ מאשכולות נהיגה ומשהו טכני באוויר או בחיל ביבשה.

לגבי הנתונים: אז ככה, אני הייתי בזמנו מועמד לעתודה האקדמית למקצועות כמו הנדסת מכונות (אגב, התקבלתי וויתרתי והסיבות שמורות עימי). אז זה אומר שיש לי קב"א 52 לפחות ודפ"ר 70.

הבעייה התחילה הרבה לפני קבלת ההודעה של מדור עתודות בלשכת הגיוס וידעתי לאחר זמן קצר את הצבא על הבעיות הרפואית עם מסמכים רפואיים.

אישית אני דיי בטוח שהדפ"ר בסביבות ה--80-90 ואולי מה שהוריד לי את הקב"א זה הראיון האישי.

אני עם יותר מ- 40 יחידות לימוד (כימיה פזיקה מחשבים אלקטרוניקה ערבית ומתמטיקה ואנגלית ועוד כמה מקצועות...).
כמו כן יודע שאני מתאים לקצונה (כי אני יודע - מזימון אחר).

השאלה שלי, היא האם קצין מיון בבקו"ם ביום הגיוס יכול לשלוח אותי לעשות קורס נהיגה (אפילו כשהפז"ם דופק על חשבון הצבא) ולהציב אותי כנהג של רכב הובלה או רכב כבד אפילו אם אני מסרב בתוקף לעבור כל קורס שקשור לנהיגה לסוגיה ?

מה זאת אומרת סביר להניח שיעשה זאת?

** אני לא עניתי בכלל על המנילה המצומקת הזו כדי שלא יחשבו שאני באמת מתכוון ורוצה משהו בכיוון של נהג תובלה/הובלה!

נערך לאחרונה ע"י Peperoni בתאריך 23-02-2006 בשעה 23:01.
ישן 23-02-2006, 23:45
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
יתכן
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Peperoni שמתחילה ב "אני יסביר. היתה לי בעיה..."

שבזמן התהליך הרפואי לא יכלו לנסות לשבץ אותך ל ויצא שפיספסת אפשרויות שיבוץ. אתה יכול לנסות לפנות ללשכת הגיוס ולברר אם הייתה טעות.
בכל מקרה אם ביום הגיוס אלו האופציות שלך, בהחלט יכולים להכריח אותך להיות נהג או לקבל תפקיד טכני. רוב החיילים בתפקידים אלו לא ממש הגיעו אליהם מתוך רצון. אם תסרב לשניהם,קצין המיון ישבץ אותך על פי רצונו להיכן שהוא צריך כוח אדם. תוכל כמובן לעמוד על שלך ולנסות לשכנע אותו בטעות ולשקול מחדש. אם תסרב לשיבוץ, תטופל בהתאם.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר