16-03-2006, 08:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
|
|
יש גם הפוכה, בעטיפה סגולה.
עוגיה באמצע וגלידה בחוץ.
מצאתי כתבה ישנה על קוקילידה בynet
בעל השולחן יש אפילו מתכון להכנה בבית.
קוקילידה ביתית
סנדוויץ' של גלידה בין עוגיות שוקולד כהות, עסיסיות ורכות. את העוגיות מכינים מתערובת שדומה לעוגה בחושה, אבל ללא ביצים. מתקבלות עוגיות, שמזכירות כיפות של מאפינס (תוספת ביצים היתה מניבה עוגיות חלקות ללא הסדקים היפים, בהירות יותר ושטוחות בהרבה). בין העוגיות שמים גלידת וניל טובה, שמשדרגים על ידי הוספת חמוציות מיובשות.
חומרים ל 12-15 סנדוויצ'ים:
180 גרם חמאה רכה
2/3 1 כוסות (320 גרם) סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח
6 כפות (60 גרם) קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) רוויון
1 ליטר גלידת וניל או גלידת שוקולד לבן
1/2 כוס חמוציות מיובשות
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את העוגיות: מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
+ מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת.
+ מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
+ גורפים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה, ומניחים באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין כף גלידה, יוצרים את הכדורים בידיים רטובות והרבה סבלנות, כי התערובת דביקה ורכה מאוד).
+ אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות. מצננים ומפרידים מנייר האפייה בעזרת מרית.
+ מרכיבים ומגישים: גורפים כדור גלידה בעזרת כף גלידה, ומניחים במרכז עוגייה (על צידה השטוח). מכסים בעוגייה נוספת ומהדקים קלות, עד שהגלידה משתטחת על כל פני העוגייה. (אי אפשר לשמור במקפיא את הקוקילידה כי העוגיות מתקשות מאוד) מרכיבים ומגישים מיד.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
|