לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-04-2006, 21:02
  shikooz shikooz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.04
משקי הלוט''ר תשמע הם שפיצים רובם נופלי טיס
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "למה לקנות אם הכתבה עלתה בצו"ב?"

אבל הם האחרונים שתיראה בג'נין או בעזה אתה מבין תיאורתית הם לוחמים,הם לוחמים ברמה הגבהה ביותר אבל אלוף לא באמת ישלח צוות של 12 לוחמים אני מניח(לא יודע מה הגודל של הצוותים שלהם)שאין להם הכשרות אחרות חוץ מלוט''ר,אתה חייב חובשים,אתה חייב קלעים,מטוליסטים,חוליות סגירה...לשלב בתוך חוליות שנכנסות לתוך הבית מתוך צוות מסוים?לא הגיוני אין להם כימיה עם הצוות הלוחם,עדיף לשלוח אנשים שידעו פחות טוב להיכנס לבית אבל לפחות שהצוות יהיה קשור אליהם..

כך שלמעשה השירות שלך כמש''ק טרור ,הוא להיות מדריך ..להכשיר לוחמים,יש כאלה שזה מספיק להם,וגם הוואסח(הפוזה,המשחק שמתלווה אם להיות מדריך של סיירות)משחק עניין משמעותי...
תעשה את השיקולים שלך..אני ספציפית מעדיף להיות לוחם..
או מש''ק ביחידה שהוא נהנה משתי העולמות..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-04-2006, 21:07
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "משקי הלוט''ר תשמע הם שפיצים רובם נופלי טיס"

לא קשור, והשיקולים שלך לא נכונים.

אתה מנצל יחידה ברמת התמקצעות כזו, להדרכה ברמה גבוהה ופעילות ספציפית מאוד. לפי ההגיון שלך כל הצירוף של יחידות אחרות (קשר, הנדסה ועוקץ) הוא פוגע ולא תורם ליכולות.

אתה בכל מקרה, לא מנצל אותה לפעילות מבצעית על חשבון מקצועיות והדרכה, אבל היכולת של היחידה תלויה גם ביכולת שלה לבדוק את העניין בשטח.

קח בחשבון שרוב היכולות של יחידות הלוט"ר לא באים לידי ביטוי (פריצה וקופים) בבט"ש.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 11-04-2006, 21:23

נכון אתה אמרת
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "לא קשור, והשיקולים שלך לא..."

בצה''ל כבר הבינו טוב מאוד שצירוף של יחידות רק גורע..לכן מנסים להכשיר כמה שיותר אנשים ביחידה.. יש אפילו סיפורים על חייל מהעוקץ שנשכח בשטח ,בגלל שהצוות בשגגה שכח שיום לפני במודל התאמן איתם עוד חייל שהם לא ראו בחיים,(דרך אגב לא לחינם תמיד מוצמד לחייל מעוקץ אחד מהצוות שאחראי עליו)

אם בנושא הלוט''ר עסקינן..כל יחידה בדרך כלל מוציא לקורס של החצי שנה,2 או 3 לוחמים..שהופכים להיות מפקדי החולית סריקה ומנהלים את מלאכת הסריקה בתוך הבית..ובסופו של דבר עם השילוב של הקורס והפעילות המבצעית נחשבים ליותר מקצועים כי ראו את הדברים באמת על השטח..הקצאה נוספת שיוצאת זה שתי לוחמים שההכשרה שלהם היא פריצה קרה(פריצת דלתות ומנעולים)ואחד בד''כ שהוא פריצה חמה(שימוש בחומרי נפץ),קופי טרור(בד''כ יחידות העלית)
ככה היחידה מייעלת את עצמה וחוסכת את העבודה עם יחידות אחרות..
הפעמים היחידות שמתלווים ליחידה לוחמים זה מעוקץ..וסילוק פצצות בעת הצורך

אם היחידות המיוחדות מתמקצעות על כל התכנים שמעבירים בביה''ס ללוט''ר אין לך מה להוציא את המדריכים לפעילות

ישן 11-04-2006, 22:22
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "נכון אתה אמרת"

יש!

מקצועיות של המדריכים תלויה גם בפעילות המבצעית שמחדדת את איכות הביצוע והתו"ל! במידה ואתה רוצה שיחידת ההכשרה תהה יחידה שתכובד ע"י היחידות המוכשרות ותהווה את מקור הידע והתו"ל, אתה חייב לשלב אותם בפעילות, ודי לראות מה קורה בתחומים אחרים בצבא, שפחות מפותחים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 11-04-2006, 21:11
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
באירוע לחילוץ בני ערובה, אתה מטיל את משימת הפריצה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "משקי הלוט''ר תשמע הם שפיצים רובם נופלי טיס"

על שניים שלושה צוותים מיח' אחת, כמו שציינת מטעמי האורגניות..ברור שגם את הצלפים לוקחים מאותה יח'.

אין צורך בשימוש במטולים...מה שכן, לתפעול מהיר של האירוע עד להגעת הכח העיקרי, ואבטחה היקפית אתה יכול להשתמש ביח' אחרות.

ישן 11-04-2006, 21:38
  עמרי_הולך_לנחל עמרי_הולך_לנחל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.03
וואו, עשית ה-מ-ו-ן בלאגן...
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "באירוע לחילוץ בני ערובה"

רואים שאתה מדבר לא על סמך ניסיון

ערבבת כמה מושגים שלא קשורים אחד בשני בכלל.

עריכה:

סיר לחץ - נוהל שמטרתו להכניע גורם עויין המתבצר ללא בני ערובה במבנה. סיר לחץ בא לידי ביטוי בהפעלת אמצעים על המסתור, החל מירי נק"ל ועד לדחפור D9 שמשטח את הבית עד ליסוד עם הגורם העויין בפנים.

יחידת השתלטות - יחידת שמסוגלת לבצע השתלטות יזומה במצב של גורמים עויינים המחזיקים בני ערובה עימם, חמש יחידות בשירותי הביטחון מחזיקות כשירות לבצע השתלטות יזומה; מצדה, ימ"מ, סיירת מטכ"ל, שייטת 13 ויחידת שלדג.

יחידת התערבות - יחידה המסוגלת לבודד זירת אירוע, ולהתערב במידת הצורך, כאשר יש סכנת חיים מיידית לחטופים. יחידות רבות במערכת הבטחון מוכשרות לכך.

נערך לאחרונה ע"י עמרי_הולך_לנחל בתאריך 11-04-2006 בשעה 21:46.
ישן 11-04-2006, 22:24

חח איך בדיוק עשיתי בלאגן?
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי עמרי_הולך_לנחל שמתחילה ב "וואו, עשית ה-מ-ו-ן בלאגן..."

אמרתי שבמיקרה של חטופים..
היחידה שתפרוץ לבית היא ימ''מ
ששאר היחידות המיוחדות הפלס''רים למינהם הם יחידות התערבות זאת אומרת שהם סוגרות ובמיקרה של סיבוך בפנים יזרימו אותם פנימה...
אני יודע מה זה סיר לחץ..
אני מדבר מתוך ניסיון וידע..וכן אני בצבא..
חבל שאחרי כל כך הרבה תגובות ועזרה לאנשים פה..עוד מפקפקים פה..במקום להתמקד בדברים הנכונים..אתה מחפש טעויות אצל אנשים וסוטה מהויכוח שנוצר פה..אין לי בעיה להוציא אותך טמבל, אני לא יודע מה אתה עושה בצבא אם אתה בכלל בצבא,אבל יש פה הרבה שקוראים כתבה או שתים בבלייזר וחושבים שהם מבנים..
אבל כל התגובות שלי הם מתוך ניסיון וידע שלי בתחום ממגע ראשוני..תקרא טוב טוב ותתמקד במידע שכן נתתי למלש''ב במקום לבוא ולז**ן במוח

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 11-04-2006 בשעה 22:27. סיבה: תרגיע.
ישן 11-04-2006, 22:27
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "חח איך בדיוק עשיתי בלאגן?"

תרגיע.

וצא מנקודת הנחה שלא סתם לעמרי יש כוכב ליד השם. זה לא בגלל העיניים היפות שלו.

ישן 12-04-2006, 04:12
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
אם בזיוני שכל עסקינן ..
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי shikooz שמתחילה ב "חח איך בדיוק עשיתי בלאגן?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shikooz
אמרתי שבמיקרה של חטופים..
היחידה שתפרוץ לבית היא ימ''מ

לא נכון - הרבה מאד שיקולי אחרים נכנסים בעניין .. לא מחייבת ההגדרה הזו
בני ערובה - ימ"מ
אף אחד לא ישב וימתין להם במקרה כזה כאשר ישנם יחידות קרובות יותר ,זמינות יותר , ומוכשרות לא פחות מהם

ציטוט:
ששאר היחידות המיוחדות הפלס''רים למינהם הם יחידות התערבות זאת אומרת שהם סוגרות ובמיקרה של סיבוך בפנים יזרימו אותם פנימה...

לא נכון - סיירת גולני לדוגמא .. תפרוץ במקרה הצורך אין כאן כול עניין של סיבוך או הזרמה פנימה ..
וישנם יותר מ 2 דוגמאות כרגע שעולים לי מהשנים האחרונות

ציטוט:
אני יודע מה זה סיר לחץ..

לא כזה רלוונטי במקרה שמדובר באירוע "צבא שמיים " יותר רלוונטי במקרה של מעצר פשוט של מבוקשים

ציטוט:
אני מדבר מתוך ניסיון וידע..וכן אני בצבא..

נו אז מה ? רוב מי שענה לך גם כן .. וחלקם עדיין משרתים ושירתו בכול מיני מסגרות

ציטוט:
חבל שאחרי כל כך הרבה תגובות ועזרה לאנשים פה..עוד מפקפקים פה..במקום להתמקד בדברים הנכונים..אתה מחפש טעויות אצל אנשים וסוטה מהויכוח שנוצר פה..אין לי בעיה להוציא אותך טמבל, אני לא יודע מה אתה עושה בצבא אם אתה בכלל בצבא,אבל יש פה הרבה שקוראים כתבה או שתים בבלייזר וחושבים שהם מבנים..

העובדה שהינך משרת בצה"ל לא הופכת אותך למבין ופרשן בעניין הספציפי הזה
ובגלל זה הפיקפוק בך
הכתבה שעלתה כאן באשכול אחר בעיניי לפחות, יותר הצגה מאשר עובדות
וכול מי שעבר את הש"ג "באדם" ופנה בפנייה הראשונה שמאלה בוודאי מבין על מה אני מדבר

ציטוט:
אבל כל התגובות שלי הם מתוך ניסיון וידע שלי בתחום ממגע ראשוני..תקרא טוב טוב ותתמקד במידע שכן נתתי למלש''ב במקום לבוא ולז**ן במוח

וכאן מה שאני תמיד אומר .. פתגם שמאוד רלוונטי ל 85% מחברי הפורום כאן וזה כולל אותך לאור מה שכתבת

אל יתהלל חוגר כמפתח !

עלה והצלח !

נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 12-04-2006 בשעה 04:15.
ישן 12-04-2006, 12:19

תקשיב לי בחור
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אם בזיוני שכל עסקינן .."

אתה הייתי בצבא לפני יותר מ5 שנים אם אני לא טועה דברים השתנו..
אני מדבר מתוך הצבא של היום,תאמין לי שאני יודע טוב מאוד על המבצעים של פלס''ר גולני...
ולצערי הדברים האלה כבר לא קורים ..פלס''ר גולני למרות שהיא מכשירה קופי טרור ..ומבחינת הצבא היא כביכול יחידת השתלטות ...היא יחידת התערבות לכל דבר
צה''ל וזה באמת מהשנה שנתיים האחרונות הפך את הימ''מ ליחידה הבלעדית שתתעסק במצב אמת של בני ערובה,מאז המיקרה עם נחשון וקסמן,הבינו שלא מספיק לוחמים איכותים כמו של סיירת מטכ''ל בכדי לפתור מצב מורכב של בני ערובה אלא צריך להכשיר יחידה שלמה שהיעוד שלה הוא להתערב במצבים האלה..

איזה יחידה שתיהיה יותר קרובה?שטויות במיץ..לימ''מ יש צוות כוננות שתמיד מוכן למצב אמת..אתה לא תישלח גדוד מחירמ''כ שיש לך צוות מקצועי שהיעוד שלו זה לוט''ר ברמה הגבוהה ביותר

בנימה אישית יותר-כל אחד פה והעבר המפואר שלו זה לא אומר לי כלום ,אם מישהו מחפש להוציא פה אנשים טמבלים שהוא בעצמו נותן מידע שגוי אני יענה לו ואני לא מצפה שכל הפורם פה יהיה עליי...
כל הנתונים שאני נותן נכונים להיום ואני לא מתעסק במשחקים מי עשה יותר בצבא שלו ומי תרם יותר לפורם הזה..אז תירגעו..במקום לחפש מי יודע יותר על מה..תנסו לעזור..ולתרום לשאלה מה שלא עשיתם בכלל בתגובות שלכם
כי עד עכשיו פה..כל ניסיון להוציא אותי טמבל שלך ושל עומרי לא צלח..
ההיפך...

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:53

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר