לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-04-2006, 17:21
  Jiffi Galil Jiffi Galil אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.02.06
אהלן צ'ונגים :)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LIAON שמתחילה ב "גיבוש צנחנים"

בתור אחד שכבר צנחן ועבר את זה (גדוד 101 כבוד ) אני יכול קצת לעזור לכם אולי... ננסה...

הגיבוש הוא יומיים. ביום הראשון עושים בר-אור, אצלנו זה היה רק ריצת אלפיים ואני די בטוח שככה זה גם יהיה לכם.

הבר-אור הכי חשוב זה לא להפסיק לרוץ שלא יראו אותך הולך. 9 וחצי זאת תוצאה מספקת. בעיקרון זה גם לפי מיקום ולפי הכושר הכללי של הקבוצה. בממוצע - מי שעשה יותר מ10 וחצי דקות בערך, עף.

באמצע הלילה צריך לקום(3 אם אני זוכר נכון) בערך ב5 ממש מתחיל הגיבוש. אין מה לפחוד זה שטויות. לי לא היה שום כושר ועברתי ואנשים עם כושר מטורף גם לא עברו וגם הרבה מאלה שעברו - לא התקבלו. הם לא מחפשים כושר. כל מה שצריך זה כוח רצון, אינטיליגנציה, יכולת לעבוד בצוות וגם אם תראו פיקוד זה יועיל.

אגב לבחור עם ה9 וחצי דקות ריצה, אני באתי כמו טמבל לגיבוש עם שברי מאמץ ודפקתי לעצמי את הרגליים, ועכשיו אני עדיין עם קצת כאבים ואני בנוהל שברי מאמץ, לא נעים. את הבר-אור שלפני הגיבוש יחטיות עשיתי תוצאה גרועה מאוד בגלל הכאבים ברגליים(9 וחצי, שזאת תוצאה סבבה לצנחנים, אבל גרועה לגיבוש יחטיות) ולא יכלתי לעשות את היחטיות ופרשתי. היחטיות הם מחפשים כושר נטו. חצי מהמתמודדים נפלו בגלל בעיות רפואיות אנשים שם שברו ידיים רגליים ברכיים וכו', כמה גם הובהלו לבית החולים, אז אל תקחו את היחטיות בקלות זה לא סתם אומרים אחד הגיבושים הקשים של צה"ל.

אז אם אתה רוצה יחטיות כדאי מאוד שתעבוד על כושר רציני ומטורף, כמעט אין סיכוי שתעבור אם התוצאה שלך הייתה מעל 8 באלפיים. בגלל שמדובר במסלול לוחם רק ל3 שנים, כל מה שצריך זה כושר ועמידות, לא אינטיליגנציה, לא פיקוד ואפילו לא כוח רצון יצילו אותך פה.

לעומת זאת אם אתה רוצה להיות צנחן - שזה מסלול של לוחם עם יעוד לפיקוד, אז כבוד וזה בהחלט אפשרי לך גם עם 9 וחצי דקות אלפיים(בהנחה שיש לך אינטיליגנציה-יכולת עבודה בצוות-פיקוד )

בהצלחה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-04-2006, 19:39

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי boozi שמתחילה ב "[font=Verdana]כי אני עדיין לא..."

חחח אתה גם פעור רצח הא?

אתה מבין יותר ממני כי יש לך "מכרים" שם? ילד, אני הייתי שם בעצמי, לא מכרים שלי ולא סבתא שלי. האנשים שנפצעו נפצעו לי מול הפרצוף.

ומי שנפצע, מי שעבר ליחטיות ומי שבגדודים - אני מכיר.

אז כדאי שתוריד פרופיל אם אתה רוצה לצאת חי בצבא, עם כזאת התנהגות נראה לי ביחטיות יעיפו אותך לגדודים, בגדודים יטחנו אותך המפקדים ובקו אל תשאל בכלל מה יעשו לך הותיקים.

בכל מקרה, אם רצית דוגמא, הנה לך המקרה הכי מפורסם במחזור שלנו: בחור אחד היה בתרגיל שם כולם צריכים לעשות מעגל ומישהו אחד באמצע צריך לפרוץ את הדרך החוצה. הוא פרץ החוצה, העיף חייל אחר שעף על אבן(אם שכחת הגיבוש הוא בשטח, לא בחדר מרופד) השפריץ דם שאפשר לראות עד עכשיו בכל האזור וקיבל שבר פתוח - דהינו העצם יצאה לו החוצה וראו אותה.

עוד? בחור אחד מהטרום שהיה איתי שבר לגמרי את הברכיים(לא הייתי איתו בקבוצה אז לא יודע באיזה קטע בגיבוש זה קרה, רק מכיר אותו אז יודע את התוצאה הסופית) ועכשיו הוא בגימלים ולא יודע בכלל אם הוא יכול להמשיך בקרבי גם לא בגדודים.

עוד? בחור אחד שלא הכרתי עדיין יש לי את הדברים שלו בחדר שלי בבסיס, כי בטרום הוא היה 101, בגיבוש הוא שבר את הידיים והובהל לבית החולים ועד עכשיו כל הדברים שלו אצלנו בחדר.

גם אני סוג של דוגמא, שאחרי שהחלמתי משברי מאמץ דפקתי שם את הרגליים וזה חזר לי כאב רצח, מזל שפרשתי בזמן ולא המשכתי עד הסוף אחרת לא היו לי רגליים לעבוד איתם והייתי נופל להיות ג'ובניק, עד עכשיו בגדודים אני בבתים בגלל זה ויש לי קושי עם אימונים ומסעות בגלל היחטיות.

את הגיבוש אגב סיימו מוקדם כי יותר מדי אנשים נפלו ולא נשארו להם מספיק. ואל תשכח, חצי נפלו בגלל פציעות, אבל זה לא אומר שמי שסיים לא נפצע. מגלן\דובדבן\פלס"ר\עורב מלא באנשים על גימלים, בתים, וסתם מלא פציעות שכואבות להם אבל לא נותנים להם פטור. וגם בגדודים לא חסר פצועי יחטיות.

גם אתה יכול פה להסתכל "סיפורים מהגיבוש" ולראות מה זה. כל מי שעבר את זה מגדיר את זה במילה מאוד ברורה - שואה

אז צא מהשוק של האזרחות שלך, גיבוש יחטיות זה לא מבחן ספורט בבית ספר, זה בתנאי שטח, זה בצבא, יורד שם המון דם לכולם, נלחמים באגרסיביות ופוצעים ונפצעים שם הרבה, אין שם "לא פייר", לא רוצה לעשות לא צריך. עשית ונפצעת? חבל ! (*להזכיר ללחוצים מהגיבוש שאני מדבר על גיבוש יחטיות, לא גיבוש צנחנים )

אני לא הולך להתווכח איתך מה נכון ומה לא, אני הייתי שם ראיתי עשיתי, אתה לא. באתי לעזור לאנשים שהולכים לעבור את המסלול שאני עברתי ולא יודעים בדיוק מה זה. לא רוצה להקשיב? סבבה אני לא אעזור פה יותר. כנס לשוק בגיבוש.

נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 12-04-2006 בשעה 19:59.
ישן 12-04-2006, 22:07

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי boozi שמתחילה ב "פסדר אחי קראתי.....נשמע..."

תקשיב ותקרא קודם, ואז תגיב. לא מדובר בבנאדם או שניים, מדובר ברבים, וזה דבר קבוע בגיבוש יחטיות. זה קרה אצלנו, זה קרה במחזור לפנינו וזה קרה גם במחזור של המפקדים שלנו כפי שהם אמרו לנו(אצלנו הם נוב 04) וגם המגבשים לא התלהבו מזה ואמרו שזה דבר רגיל.

עכשיו יכול להיות שהמחזור שלנו, המחזור הקודם והמחזור של המפקדים שלנו הם מחזורי ילדי תנובה האבודים, לא הואכלנו במספיק סידן בילדותינו ולכן כולנו גדלנו עם עצמות חלשות שנשברות במהירות מעל 20 קמ"ש, ולכן זה קרה אך ורק אצלנו. או - שזה מה שקורה ביחטיות, החיים קשים.

מה לעשות, בלי כושר וכוח, אין מה לחפש בגיבוש הזה, יאכלו אותך חי. אתה מבין ש500 אנשים שעברו גיבוש צנחנים וגיבושים כמו מטכל ושייטת לא סתם 350 מהם פורשים. זה לא עוד גיבוש רגיל. זה גיבוש קשה ורצחני. אני לא אומר שאתה תקבל פגיעה קשה, אבל שתדע שיש סיכויים שזה יקרה, והם לא כל כך קטנים.

הייתי אומר בערך חמישית מתוך כל האנשים בגיבוש מקבלים פציעות קשות יחסית שמובילים להרבה בתים במצב הטוב, גימלים בפחות טוב, בית חולים בגרוע, וחדר מיון בנורא. ורק שתדע, כמעט כל הארבע-חמישיות האחרים קיבלו מלא פציעות משלהם רק לא משהו דחוף והרבה מהם קיבלו קצת בתים בטרום והתור לחופ"ל(חובש פלוגתי) עמוס אחרי הגיבוש. כל מי שאני ראיתי היו להם או בעיות ברכיים או כאבי רגליים מאוד חזקים או שלפוחיות ומוגלות ברגליים ובידיים(לא כולל כמובן השריטות מהזחילות, כל מי שעבר את זה קיבל חור יפה במרפקים) וכו' וכו' וכמובן כולם היו חולים בגלל השמירות בלילה. לפחות לכם זה יהיה בקיץ אז אולי את זה תוכל למחוק מהרשימה

אל תפחד מזה או משהו, אתה די בטוח תפצע, השאלה היא עד כמה. רק בודדים שוברים עצמות ושוחקים לגמרי ברכיים ורגליים. לרוב הנפגעים יש "רק" כאבי ברכיים ורגליים ועצמות ושרירים שרק דורשים מנוחה והם מקבלים גימלים ובתים. קצת מבאס להתחיל ככה את הטירונות אבל לא נורא. ושוב, רוב האנשים הגיבוש מקבלים סתם פציעות שיטחיות וכאבים שנעלמים עד סוף הטרום(שלוש-חמש ימים). אבל שתדע שיש גם לא מעט כאלה שנפצעים יותר, וזה יכול להיות אתה. שלא תחשוב שאתה בא לקיטנה והם שומרים עלייך כמו פרח נדיר, אז כדאי שתשמור על עצמך שם.

נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 12-04-2006 בשעה 22:36.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:50

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר