16-04-2006, 22:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.02.06
|
|
|
הולך להיות שינוי לא קטן בכל מה שנוגע ליום סיירות
היי,
אני חדש בפורום הזה. אומנם אני קורא פה לא מעט זמן, אבל זו פעם ראשונה שאני כותב פה הודעה. עד עכשיו לא היה לי פשוט מה לכתוב, אבל עכשיו ראיתי את הפתיל הזה על השינוי ביום סיירות, אבל לאחרונה יצא לי לדבר עם איזה קצין שמתעסק בין השאר גם העניין הזה של יום הסיירות ובאופן כללי כל המיונים ליחידות המובחרות והוא הסביר לי כמה דברים בנושא שיכולים לעניין אתכם.
הדבר הראשון זה שזה כבר לא סוד שיש כל מיני גורמים בצה"ל שלא כל כך מרוצים מתהליך המיון המסורבל הזה של יום סיירות, גיבושים, גיבושונום, גיבשושונים ומיני-גיבושים. לדעתם, ואני חייב להגיד שאני מסכים איתם, אין סיבה שמלש"ב מסוים שרוצה להגיע ליחידה מסוימת יצטרך לעבור יום סיירות, ואז להגיע לגיבוש מרכזי, ואז לעבור עוד איזה גיבושון וראיון פה וראיון שם.
בנוסף, בשנים האחרונות יש בצה"ל מגמה חיובית של תמיכה ועזרה למלש"ב במהלך תהליך המיון שלו לצה"ל וזה גם בא לידי ביטוי בכך שכל מלש"ב יודע כמה שיותר מוקדם לאן הוא ממוין ולאן הוא מיועד ומשובץ ובמידה שהוא לא מרוצה הוא יוכל לערער ולנסות לעבור למקום אחר (במידה שנתוניו וצרכי הצבא מאפשרים זאת, כמובן).
לכן צריך לשנות טיפה את תהליך המיון ליחידות המובחרות כך שמלש"ב לא יצטרך לחכות כמעט חצי שנה ליום סיירות, אח"כ לחכות עוד כמה חודשים עד לגיבוש, ולפעמים אפילו לחכות עוד לגיבושים נוספים.
ולכן, ככל הנראה בחודשים הקרובים יתבצעו כמה שינויים בתהליך המיון ליחידות המובחרות. מוקדם עדיין להגיד מה יהיו בדיוק השינויים, כיוון שעדיין לא הוחלט בדיוק מה הם יהיו, ובכל מקרה גורמים רבים יצטרכו לעבור עליהם ולאשר אותם לפני שהם ייכנסו לתוקף, אבל אפשר להגיד שהמלש"בים בעוד שנתיים וחצי יעברו מסלול מיום שונה מאוד מזה שעוברים המלש"בים הנוכחים.
הקצין שדיבר איתי לא כל כך הסכים לפרט מה הם השינויים שמוצעים (ולא בטוח שכולם גם יתממשו, כאמור) אבל ממה שהצלחתי לחלץ ממנו זה מה שבעצם פתח את הפתיל הזה-שיחידות כמו דובדבן ואחרות יוכרזו באופן רשמי כיחידות מובחרות במדרג של צה"ל-כך שבעתיד הם יצורפו למסלול המיון העתידי שיתחיל ביום הסיירות.
עוד שינויים אפשריים שהצלחתי לחלץ מהקצין הם שהיום סיירות יתארך ליומיים-שלושה ושיהיו סבבים של ימי סיירות יותר מפעמיים בשנה. כל זה כמובן, עדיין בשלב הכוונה ועוד לא יצא אל הפועל.
|