לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2006, 03:02
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
אולמרט נכנע ללחץ- ויממן את ממשלת החמאס

אחרי שלושה חודשים של לחץ בינלאומי נכנעה ישראל לנוכח תמונות המצוקה ברשות הפלסטינית. כספי המסים שהיא גובה עבור הפלסטינים יועברו מחדש לרשות - אך למטרות הומניטריות בלבד. פרץ יביא לאישור הממשלה הקצבה של 50 מיליון שקלים מהכספים לטובת תוכנית הומניטרית מפורטת. לבני: "תמונה של ילד רעב או של מישהו מפשפש בפחי הזבל, זה מסוג התמונות שקשה מאוד להתמודד איתן"

ישראל תפשיר את כספי המיסים שהיא גובה עבור הפלסטינים ותעבירם לרשות הפלסטינית. כך הודיעה אמש (יום ד') ממלאת מקום ראש הממשלה ושרת החוץ ציפי לבני. עם זאת, הכספים יועברו לצרכים הומניים בלבד ברשות וישראל תכריע כיצד להעבירם.

ההחלטה על ביטול העברת הכספים לפלסטינים נפלה בישיבת הממשלה ב-19 בפברואר השנה . בתום אותה הישיבה אישרו שרי הממשלה חמש החלטות וביניהן: לא יועברו כספים מישראל לרשות הפלסטינית, תיעשה פנייה לקהילה הבינלאומית על מנת שעם סיום כהונתה של ממשלת המעבר של אבו מאזן ייעצר כל סיוע כספי לרשות הפלסטינית, למעט הסיוע ההומניטרי הניתן במישרין. עוד נקבע כי לשם כך תוסיף ישראל לסייע לפעולת הארגונים ההומניטריים בסיוע לאוכלוסיה הפלסטינית.
השרה לבני הודתה שהעברת הכספים עליה הודיעה כעת היא פועל יוצא של הלחץ הבינלאומי על ישראל. זאת, בעקבות המשבר ההומינטרי המתפתח ברשות הפלסטינית, על רקע המצור הכלכלי הבינלאומי לאחר עליית ממשלת החמאס. אחד השיקולים, כך נמסר ממשרד החוץ, הוא הדיווחים משגרירויות ישראל בעולם על ירידת קרנה של המדינה עקב החרפת המשבר ברשות.

שרת החוץ ציפי לבני סיפרה שהודיעה לשרי החוץ של הקוורטט כי שהיא מסכימה להפשיר את כספי המיסים הפלסטינים. זאת למטרות הומניטריות בלבד. בראיון לערוץ 10 אמרה השרה לבני בין היתר: "תמונה של ילד רעב או של מישהו מפשפש בפחי הזבל, זה מסוג התמונות שקשה מאוד להתמודד איתן. הבהרתי לשרי החוץ עימם דיברתי לפני ישיבת הקוורטט, שמאחר ואיננו מרוצים להעניש את האוכלוסיה הפלסטינית, אפשר לעשות שימוש בכספי המיסים לתשלום לחשמל, למים, לתשלומים לבתי חולים, לטיפול רפואי בארץ ועוד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249519,00.html

בקדימה ובעבודה אמרו לנו בבחירות שנתניהו אינו מסוגל לעמוד בלחצים.
אז אמרו...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2006, 10:12
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
כולכם קפצתם מהר מדי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "אולמרט נכנע ללחץ- ויממן את ממשלת החמאס"

יש הבדל גדול, שלא לומר סתירה, בין הכותרת וחלק מהתוכן לסיפא. בסיפא כתוב במפורש שזה ישמש לתשלומים לבתי חולים ולמטרות הומניטריות.. כלומר - כסף שיעבור לפלסטינים למטרות הומניטריות ולא לתקציב הממשלתי של החמאס.לדעתי זו התוכנית של פרץ וזה מה שלבני מוכנה להעביר, למרות במקומות אחרים בכתבה כתוב אחרת, אני מקווה שלא אתבדה.

אני לא חושב שהמטרה שלנו היא להרעיב או לגרום לחולי ברצועה, המטרה היא להכניס למוחם של הפלסטינים את ההכרה הברורה שלחמאס אין ערך, למנוע מהם לתפקד. 50 המיליון האלה לא ישנו הרבה בעניין זה. אם הכסף יועבר ישירות לחמאס והוא זה שידאג לרווחת הפלסטינים , הרי שאני לוקח את כל דברי בחזרה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר