
19-05-2006, 23:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.01.04
הודעות: 4,378
|
|
|
כתבה מס' 2: יהודי איראן יאולצו לענוד סרט צהוב
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://ico.walla.co.il/w7/t/walla.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://ico.walla.co.il/w7/t/news.gif]
דיווח: יהודי איראן יאולצו לענוד סרט צהוב
יום שישי, 19 במאי 2006, 19:11 מאת: הארץ
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mad.walla.co.il/w/18-200/58073-18.jpg]
חמינאי. צריך לאשר את החוק (צילום: רויטרס)
גולים איראניים טוענים, כי חוק הלבוש שאושר בפרלמנט, יחייב בני מיעוטים להבדיל עצמם מהכלל בעזרת פרטי לבוש
המיעוטים הדתיים באיראן יחוייבו לענוד סרטים צבעוניים כדי שניתן יהיה לזהותם, כך קובע חוק הלבוש הלאומי החדש שאישר הפרלמנט האיראני. העיתון הקנדי "נשיונל פוסט" מדווח היום כי בארגוני זכויות האדם בעולם הביעו מחאה על החוק החדש. "איראן מתקרבת בצעדי ענק לאידיאולוגיה הנאצית", אמר הרב מרווין הייר, דיקאן מרכז שמעון ויזנטל בלוס אנג'לס.
גולים איראניים המתגוררים בקנדה, סיפרו ל"נשיונל פוסט", כי החוק החדש קובע קוד לבוש עבור כל האיראנים, ומחייב אותם ללבוש בגדים כמעט זהים ובעלי סממנים איסלאמיים. החוק, שעדיין צריך לקבל את אישורו של המנהיג הרוחני של איראן, עלי חמינאי, קובע סממנים מיוחדים אותם יענדו איראנים שאינם מוסלמים. חברי הקהילה היהודית באיראן, המונה כ-25 אלף בני אדם, יצטרכו מעתה לתפור סרט צהוב על בגדיהם. לעומתם, הנוצרים באיראן יאלצו לתפור על בגדיהם סרט אדום ובני הדת הפרסית העתיקה סרט כחול.
יו"ר הקונגרס היהודי בקנדה, ברני פארבר, אמר כי הוא המום מהחוק האיראני. "חשבנו שהדברים האלו נעלמו כפי שנעלמה מהעולם ציפור הדודו, אבל עושה רושם שאיראן מחדשת כל דבר שהוא ישן ורע", אמר פארבר.
מרכז שמעון ויזנטל מחה על החוק החדש בפני מזכ"ל האו"ם, קופי ענאן, וקרא לקהילייה הבינלאומית להפעיל לחץ על איראן לביטולו של החוק. "העולם התעלם מהיטלר, ובמשך שנים ארוכות התייחסו אליו כאל דמגוג, וכולם טעו בסופו של דבר", אמר הייר.
בשגרירות איראן באוטווה לא רצו להגיב בנושא. "זה לא נוגע כאן לאיש. אנחנו לא כאן כדי להתייחס לנושאים האלו", אמר מזכיר העיתונות של השגרירות.
http://news.walla.co.il/?w=//909151
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|