לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2006, 15:33
  Medic Medic אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.09.04
עזרה ח"ח - הנדסאי מכנטרוניקה, מבקש עזרה

שלום, אני אמור להחליט בימים בקרובים מה עלי לעשות, ואני די מתון בלחץ בגלל שיש לי כל יום בגרות/מתכונת(גם ברגעים אלו אני לומד לביולוגיה) ואני חייב להחליט מה יהיה עתידי בצבא.
אז ככה, אני בכיתה יב' לומד 5 כימיה+5ביולוגיה+5מחשבים+5חקלאות(בנוסף לכל המקצועות חובה כמובן) ו 4 אנגלית ומתימטיקה.
הפרופיל שלי הינו 97 ואני חושב שהקב"א שלי די גבוה - סביב ה54...

העניין הוא כזה, לעתודה לא הלכתי. התאריך גיוס שלי הוא ב1/3/07 (יש למישהו מושג האם זה גיוס קרבי כללי, או משהו ספציפי?)
העניין הוא כזה, הצבא הציע לי ללמוד בצריפין במכללת חיל חימוש להיות הנדסאי מכונטרוניקה. זה די קרץ לי, כי זה גם מעניין אותי, וזה גם קרוב לביתי.
השאלה היא, האם זה שווה, או שידחפו אותי לאיזה חור לקרצף טנקים באמצע פעולה מבצעית או שיכול לצאת מיזה משהו נורמלי, טכנאי קשר או משהו בסיגנון?

אני חייב להחליט מה לעשות עד ל8/6/06 כי זה תאריך ההרשמה הסופי למכללה.
תודה מראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-05-2006, 14:22
  iaf001 iaf001 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי BOMBADIR שמתחילה ב "אני חושב שלהמשיך יג יד זה אחד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי BOMBADIR
אני חושב שלהמשיך יג יד זה אחד הדברים הטובים שאפשר להוציא מהצבא...

תחשב על זה ככה...אתה לומד עוד שנתיים בסך הכל כשכל החומר הישן עוד "טרי" בראש שלך...

אתה יוצא מהצבא בתור הנדסאי כמובן שאפשר ללמוד הנדסאי גם אחרי הצבא אבל ההבדל הוא..שאם אתה לומד לפני הצבא יש לך כבר 3-4 שנים ניסיון בתחום במערך הכי גדול בישראל...כלומר הרבה הרבהיותר קל למצוא עבודה מהנדסאי בלי ניסיון...כמובן שאתה מקבל גם נקודות זכות אקדמאיות כלומר שבמקום אחר כך ללמוד עוד 4 שנים למהנדס תלמד רק שנתיים -שנתיים וחצי תלוי במקצוע וכו'..

ואני אישית משיך שנה הבא בפרוייקט שחק של חיל האויר..

ה"תואר" "הנדסאי" הוא תואר פיקטיבי ומיותר. חבל לבזבז עליו שנתיים מהחיים, לא לפני הצבא ולא לאחריו. נקודות הזכות עשויות לקצר בערך חצי שנה מהלימודים האקדמיים ולא כפי שכתבתה, וכמובן שזה לא משתלם.
ישן 31-05-2006, 22:29
  BOMBADIR BOMBADIR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי iaf001 שמתחילה ב "[QUOTE=BOMBADIR]אני חושב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי iaf001
ה"תואר" "הנדסאי" הוא תואר פיקטיבי ומיותר. חבל לבזבז עליו שנתיים מהחיים, לא לפני הצבא ולא לאחריו. נקודות הזכות עשויות לקצר בערך חצי שנה מהלימודים האקדמיים ולא כפי שכתבתה, וכמובן שזה לא משתלם.

אני לא יודע על איזה תואר הנדסאי מדובר פה במקרה הזה....אבל בפרוייקט שחק כל הלימודים שאתה עושה צוברים לך משהו כמו 30-40 נקודות אקדמאיות שזה די הרבה

וחוץ מזה תאמין לי שאם תעשה הנדסאי ואז מהנדס לא רק שיהיה לך יותר קל להגיע למהנדס אתה גם יודע ולומד חומר אחר ודברים שבהחלט יעזרו לך לקבל את תואר המהנדס בהרבה יותר קלות...

ואני אומר את זה מניסיון של אנשים שראו את החברים שלהם באוניברסיטה מתקשים והם כבר יודעים איך לגשת וכו'... וחוץ מזה זה שאתה תהיה הנדסאי קודם נותן לך את האפשרות לדעת דברים שבמהנדס לא לומדים ובהנדסאי לומדים

נערך לאחרונה ע"י BOMBADIR בתאריך 31-05-2006 בשעה 22:31.
ישן 31-05-2006, 23:10
  kavdude kavdude אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
ממה שאני יודע מקצת נסיון בחיל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Medic שמתחילה ב "ח"ח - הנדסאי מכנטרוניקה, מבקש עזרה"

קשה לי להאמין שמישהו למד במכללה ואז נהיה לוחם... לא משנה באיזה כלי או באיזו מסגרת.

לפותח האשכול: אם תלמד מכנטרוניקה במכללה, שלפי הבנתי מדובר במכונות, אלקטרוניקה ואיך הם מתחברים, סביר להניח שתעסוק אח"כ במקצוע חימושי שקשור בנושא, כגון: חמש צריח, מכונאי בקרת אש, מערכות ממונעות וכו'. בת'כלס, לא מדובר בשירות הכי כיפי בעולם. מאוד תלוי איזה קורס תעשה לאחר סיום הלימודים במכללה. אם מדובר בקורסים היותר "איכותיים" (בעיקר אלה שקשורים באופטיקה ובקרת אש), זה יכול להיות סבבה. אם תגיע לקורס שעוסק יותר במכונות, יכול מאוד להיות שתבלה שלוש שנים מלא בגריז ומסריח מסולר.
ישן 15-07-2006, 02:51
  mikezaush mikezaush אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.11.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Medic שמתחילה ב "יש עוד מישהו שיכול לעזור לי?..."

אני כרגע עושה קורס חמש צריח מרכבה 2 ו-3 אחרי שסיימתי לימודי י"ג (עושים את הקורס בין י"ג ל"ד) במגמת מכטרוניקה בחיל חימוש ואישית אני אומר לך שזה הרבה עבודה עם גריז ושמנים........אישית אני ממליץ לך לעזוב את הרעיון של ההנדסאי ועוד בחיל חימוש ותבקש לעשות איזה קורס טכני או בחיל האוויר או בחיל הקשר (תבקש זימונים) . אני לא ממליץ לך ולאף אחד ללכת ולעשות קורסים על רכבים כבדים בחיל חימוש......זאת עבודה שחורה.
עוד דבר , לאחר הגיוס כמוסמך חמש מרכבה אתה תוכל לבחור להיות או בגדודים שלשם הולכים רוב ההנדסאים כי שם לכאורה יש פחות עבודה ואתה זוכה להיות עם הלוחמים ולהשתתף באימונים. מקום אחר שאתה יכול להיות בו זה לעבוד בסדנה על טנקים כלומר קריעת תחת ואולי יהיו לך יציאות יומיות .
דבר שלישי ישנה האפשרות להיות בהחסנת טנקים (הח"י) - אלה הם בסיסים סודיים ששם נמצאים טנקים בהחסנה יבשה כלומר טנקים חדשים משומרים בבדים מיוחדים ותפקידך שם יהיה לבדוק אם הטנקים לא נרטבים ודברים כאלה -עבודה קלה יחסית אבל משעממת וישנה אפשרות גם ללכת להדרכה בחיל על הקורס שעברת.
בקשר לתאריך גיוס שלך אז תן לי לומר לך שזה גיוס קרבי לגבעתי או גולני לפי מה שהבנתי
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:33

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר