לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2006, 11:54
  K-N@N K-N@N אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
שאלה SpeedTouch מקונפג כ- Pro + ראוטר אלחוטי

שלום,
אחלק את השאלה שלי לכמה חלקים:
1. יש לי מודם Alcatel SpeedTouch Home משודרג ל- Pro. אני רוצה לחבר אליו ראוטר אלחוטי (עם סוויץ' 4 פורטים). אני מניח שמתוקף היותו ראוטר אלחוטי, עדיף להגדיר אותו כנתב ולא את האלקטל, אני צודק?

2. חיבור - הבנתי שמשבחים פה על כך שהאלקטלים הישנים מקונפגים כ- PPTP; לא הצלחתי להגדיר חיבור כזה... איך עושים את זה כמו שצריך?
ניסיתי גם ב- PPPOE עם DIAL-IN, ככה שהראוטר אומר לאלקטל להתחבר - אך ללא הועיל... שוב - איך עושים את זה?

3. האפשרות היחידה שכן הצלחתי זה להגדיר את האלקטל כ- PPPOE עם ALWAYS ON - האם זו הדרך הנכונה לעשות את זה?
בדרך זו לא הצלחתי לגלוש בשאר המחשבים, אלא רק במחשב הסמוך (אציין שהחיבור נכון לעכשיו קווי).
יכול להיות שהבעיה הייתה בהגדרת ה- DHCP, מי משני המכשירים צריך להיות מוגדר כמחלק DHCP במקרה זה (קצת מתקשר לשאלה 1...)?

סליחה על השאלה הארוכה... ותודה מראש,
רן.

נ.ב.:אני מניח שפרסמו רבות על הנושא הזה, אבל מצאתי תשובות קרובות למה שאני מחפש ולא את מה שאני מחפש בדיוק...

נערך לאחרונה ע"י K-N@N בתאריך 16-06-2006 בשעה 11:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2006, 22:35
  K-N@N K-N@N אינו מחובר  

האמת, לא חידשת לי כלום
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אלטע זעכן שמתחילה ב "לא ציינת את דגם הראוטר, אז תשובה כללית:"

אשמח להתייחסות ספציפית עבור כל שאלה שלי... הבנתי שחיבור PPTP עדיף...

בעיקרון העתקתי הגדרות מנתב חוטי קודם שהיה מוגדר (ב- PPTP), אבל זה לא עבד... רק כשהגדרתי את המודם כ- PPPOE עם ALWAYS ON (ולא DIAL-IN), זה עבר במחשב הקרוב ולא במחשבים הרחוקים.
בגדול, יש מודם אלקטל, נתב אלחוטי ובקומה למעלה האב שמחבר 2 מחשבים ומתחבר בכבל לראוטר האלחוטי... אמרו לי שכנראה הבעיה בכבל, שלא לחוץ לפי הסטנדרטים, אלה סתם בסדר כלשהו של החוטים, וכנראה שלראוטר החוטי יש איזשהו הגבר, והפיתרון במקרה הזה הוא ללחוץ את הכבל כמו שצריך
(חום;חום-לבן;כתום;כחול-לבן;כחול;כתום-לבן;ירוק;ירוק-לבן).
זה לא בבית שלי, ככה שעוד לא יצא לי לבדוק.

לא מוצא חן בעיני אבל שלא הצלחתי להגדיר את העניין עם חיבור PPTP, ואני בכ"ז אשמח מאוד להסבר מפורט יותר.

נ.ב: אמרו לי שעדיף להשתמש במודם כראוטר ובנתב כ- AP, או במקרה הזה של חיבור חוטי - כסוויץ'...
לעומת זאת "אלזע זעכן" אומר בדיוק ההיפך... אז מי צודק????

נערך לאחרונה ע"י K-N@N בתאריך 16-06-2006 בשעה 22:39.
ישן 18-06-2006, 01:49
  K-N@N K-N@N אינו מחובר  

שימי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "תגדיר את האלקטל כ Bridge"

תודה על ההוראות!
היום הייתי אצל הבנאדם וניסיתי לשווא לפתור בעיה אחרת (כבל די ארוך שמחבר בין הראוטר הקודם שלו - חוטי בלבד - לבין האב...
כשעוברים לראוטר האלחוטי (שהוא גם סוויץ'), המחשבים שמחוברים להאב לא מתקשרים... ניסיתי ללחוץ אותו מחדש
לפי תקן B, בדיעבד התברר לי שהבעיה כנראה בהאב, שלא יודע להתמודד עם אות חלש יחסית, בקונפיגורציה עם הראוטר האלחוטי...)

בכל אופן, אני עוד אבקר אצלו ואנסה את זה...
אבל... האם לא כדאי בכ"ז להגדיר אותו בחיבור PPTP (החיבור הנוכחי עם הראוטר החוטי הוא כזה)?
הבעיה שלא כ"כ הצלחתי לעשות את זה (כנראה שלא הגדרתי טוב - אני עדיין לא בטוח שאני יודע בכלל לעשות את זה נכון).
ועוד שאלה - אמרו לי שעדיף להשתמש במודם כראוטר ובנתב כ- AP/סוויץ' היות והראוטרים עצמם לא הכי טובים מבחינה תפקודית... האם יש אמת מאחורי זה?
והכי חשוב, בכל מקרה, מי צריך להיות שרת ה- DHCP - הראוטר או המודם???

נ.ב.: אני שוקל להחליף איתו את המודם... לו יש כאמור את האלקטל הישן ולי את ה- +B-Focus 312, כדאי לי?
ישן 18-06-2006, 01:59
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי K-N@N שמתחילה ב "שימי"

איכות כבל גרועה היא לא בהכרח בעייה של ההאב - ההאב מתוכנן לעבוד עם כבילה תקינה, ולא עם אחת לא תקינה. זה שיש לך ציוד שמצליח לעבוד עם כבל גרוע / הפרעות, לא אומר שיש בהכרח בעייה בציוד אחר שמוכן לקבל רק את מה שמוגדר בסטנדרט.

אני חושב שעדיף PPPoE על פני PPTP. אני לא רואה כיצד זה אמור להשפיע על הקליינטים שעובדים מול הראוטר (מהצד שלהם זה אמור להראות אותו הדבר...)

DHCP יכול להיות רק הקופסא שמחוברת הכי קרוב בשרשרת למחשבים, וזאת משום ש DHCP הוא פרוטוקול שפועל ב Broadcast - כלומר - הלקוחות משדרים בקשה לכל ההתקנים שנמצאים ברשת המקומית שלהם, ואם יש שרת, הוא "ישמע" אותה ויגיב עם כתובות IP וכו'. מסקנה - אם תשים את שרת ה DHCP מחוץ לרשת המקומית - הוא לא "ישמע" את הבקשות, ומכאן שגם לא יוכל להגיב להן...

האלקטל הוא לדעתי המודם הכי טוב בעולם (דגש על מודם, לא נתב...)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:13

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר