לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-07-2006, 09:02
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
עזה היא רק ההתחלה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3270284,00.html
"כל האדמה שנכבשה בשנת 1948 היא אדמת פלסטין. לכל מוסלמי בעולם יש את הזכות והחובה להילחם כדי לשחרר את האדמה הזאת כי היא אדמה מוסלמית" - כך אמר הלילה (ב') לא אחר מאשר ראש הזרוע הצבאית של חמאס ובכיר המבוקשים הפלסטינים של ישראל, מוחמד דף.

דף אחראי למותם של עשרות ישראלים בפיגועי ההתאבדות שתיכנן. בשנת 1992 ירד למחתרת וניצל לפחות פעמיים מניסיונות התנקשות בחייו. באחד המקרים, בו שוגר לעברו טיל , איבד דף לפי הדיווח אחת מעיניו. אגדות וסיפורים שונים נקשרו סביב מצבו הבריאותי, חלקם טענו כי הוא נפגע במוחו. דף הופיע פעם אחת בסרטון של חמאס תחת הצללה ושם ניפק מספר משפטים שהוכיחו כי האיש אכן פעיל.

רשת "אל-ג'זירה" שידרה הלילה סרטון מיוחד על גדודי עז א-דין אל-קסאם, שהעלים את הספק באופן ודאי. דף, בהנחה שאכן היה זה הוא, התראיין לכתב הרשת באופן חופשי כשהוא עוטה על פניו כאפיה אדומה. ממבט חטוף ניתן היה להתרשם שהוא אכן נפגע בפניו ובאחת מעיניו בניסיון החיסול. אולם הרושם הוא כי דף מתהלך ונע באופן תקין ואף מאוד פעיל בנעשה בארגונו הצבאי.

הסרט, שנשא את הכינוי "להתארח אצל הרובה", איפשר הצצה נדירה וייחודית לאימונים ולפעילויות של הזרוע הצבאית של חמאס. כתב "אל-ג'זירה" ראיין את מרבית בכיריה בעזה, ובהם את דף ואת ראש הזרוע הצבאית ברצועה, אחמד ג'עברי, המבוקש גם הוא על ידי ישראל. כמו כן, הוצגו בסרטון אחד מדוברי הזרוע הצבאית, אבו עוביידה, וכן שורה של פעילים שלקחו חלק בפיגועים נגד ישראל. זאת, בנוסף לצילומי אימונים, ייצור כלי נשק ומטענים שונים וניסויים בשטח.




שובו של מוחמד דף


דף העניק הזדמנות נדירה לשמוע שוב ממשנתו. "אנו עם שנוצח, קופח וגורש מאדמותינו ואנו פועלים להשיג את מה שמגיע לנו - מה שהיה לנו לפני 1948. אז לא הייתה מדינה ששמה ישראל. מדינת הכיבוש הזאת קמה בשל החלטת האו"ם. ניתן לראות עוד שכל החוקים של האו"ם מוחלים על הצד החלש ולא על היישות הישראלית", אמר.


דף התייחס לפיגועים הקשים שביצעה חמאס נגד ישראל כפי שהוצגו בסרטון "אל-ג'זירה" ואמר כי "לפעולה בעצמונה לקח לנו 5-4 חודשים להתכונן ולהכין את כלי הנשק. 80-70 אחוזים מהפיגועים שלנו מצליחים", הסביר. בהקשר אחר אמר: "לא עשינו פיגועים נגד אזרחים ישראלים, אלא כפעולות תגובה".


"כשהמצב הביטחוני טוב – אני חוזר הביתה"


לצדו של דף התראיין גם אחמד ג'עברי, על אף חששו מתקיפה ישראלית אפשרית. "אני נע ונד לפי התנאים. אם המצב הביטחוני טוב - אני בא הביתה" אמר ג'עברי בעודו מנשק את בתו הקטנה.


ג'עברי נשאל על ידי הכתב מהיכן מגיעים תקציבי הענק המאפשרים להחזיק גוף צבאי גדול כל כך, שלפי הסרט מונה 15 אלף "חיילים" רק ברצועת עזה, והאם איראן מעורבת במימון. "אין לנו קשר לגורמים אחרים ולגורמים חיצוניים. המימון שלנו הוא באמצעות תרומות וסיוע מהפעילים", הצהיר ג'עברי. טענה זו נשמעת תמוהה לאור הטענות על המצב הכלכלי המחריף ברצועה.


"היהודי שבא לאדמת פלסטין הוא רוצח וכובש ובו אנו נלחמים, אולם ליהודי שחי בבית הכנסת שלו בבריטניה או באמריקה אין לנו כל קשר. אך אם הוא יבוא לכאן, נילחם בו", המשיך ג'עברי.


ג'עברי סיפק את חזונו בנוגע לעתיד תנועת חמאס ואמר: "אנו תנועה לוחמת שתשמור על נשקה לשחרור כל פלסטין. לכן, נמשיך בפעולותינו עד שנשלים את השחרור". כשהוא נשאל, מה יהא עתה על הגדה המערבית בעקבות נסיגת ישראל מהרצועה, הוסיף: "נסייע לאחינו בגדה ככל האפשר כדי שהם ישתחררו כפי שאנחנו בעזה השתחררנו".





צבא חמאס בפעולה



כאמור, הסרט מספק נקודת מבט ייחודית על יכולותיה של הזרוע הצבאית, שלא לומר – הצבא של חמאס. במסגרת זאת, ניתן היה להתרשם ממעבדות הייצור של כלי הנשק של התנועה - החל מרימוני רסס, רקטות נגד טנקים בשם "יאסין", רקטות הקסאם המדוברות, חומרי נפץ ומטענים רבי עוצמה.





"רקטת הקסאם הראשונה נורתה ביוני 2001 לטווח של 1.5 קילומטרים. בעזרת אללה הצלחנו מאד לשכלל אותה ולהאריך את הטווח שלה", הסביר אחד הפעילים בסרטון. ניסוי אחר שהוצג בסרטון הדגים לצופים כיצד מטען פשוט יחסית יכול לחדור 830 מ"מ פלדה. "לפי התוצאות - מטען זה יכול לחדור את טנק המרכבה", טענו. חלק מאותן מעבדות, כפי שהוסבר, הן ניידות למקרה שהמצב הביטחוני יצריך זאת.


לצד כל זאת חשפה "אל-ג'זירה" צילומים של המנהרות עליהן שוקד הארגון. אחד מחברי הארגון הסביר כי כמה עשרות פעילים לוקחים חלק בחפירת מנהרות וכי כל אחד מהם מבלה שליש מיומו בשהייה ובחפירה במנהרות - חלקן מדופנות בבטון. "גם אם האויב ינקוט את כל האמצעים - נגיע אליו", הבטיחו הפעילים.


לצד אימוני הפרט הרגילים ניתן היה להתרשם מהמטווחים שלא היו מביישים שום צבא סדיר, אחוות לוחמים ואפילו פעילות מבצעית. על פי הסרט, חוליות פעילים של הארגון יוצאות לתצפיות לילה בעמדות קדמיות.

"עזה היא רק ההתחלה", הסביר הדובר, אבו עוביידה. לוחמים אלה הם פרי ההשקעה של "האקדמיה הצבאית" של חמאס, ובה ניתנים לחניכים שיעורי נשק ותחמושת וחינוך לערכי התנועה. "יש גם כוונה להקים בית דין צבאי", הוסיף ג'עברי. בסיכומו של דבר, יהיו בישראל אולי כאלה שיגחכו למראה התמונות, אבל מרצינותם של הפעילים קשה היה שלא להתרשם.



ואני שואל פה שאלה פשוטה: האם בנוסף להפעלת כוח - "כוחי ועוצם ידי", האם יש לנו גם תשובה הוגנת מנצחת לטענותיהם של המחבלים האלו שכל כך בטוחים שהם צודקים?
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 03-07-2006 בשעה 09:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 03-07-2006, 12:18
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.04
הודעות: 16,254
עם ישראל ישנו רק אחד- אותו העם שגובש בארץ ישראל
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "כן"

אלוהים הבטיח לנו את הארץ וגם לצאצאי אברהם האחרים- אלוהים לא הבחין בין בני אברהם.

הנוצרים בשם השילוש הקדוש קדשו גם הם את ירושלים ואת ארץ הקודש כולה

בשם אללה המוסלמים הכריזו ירושלים כעיר הקודש שלהם וחיו שנים רבות בתוך שטחי ארץ ישראל.


תן לאלים להאבק האחד בשני ונראה מי ינצח בסופו של דבר.
אל לבני האדם להלחם במקום האלים - הדבר לא יביא טובה לאף אחד.

אם חפצי חיים אנו, חייבים להאחז בשטח מדינת ישראל ולהשאיר כחלום בלבד את תחום ההבטח האלוהית.
ולמוסלמים, שיקימו את מדינתם לצידנו וישאירו לחלום את רצונם לשלוט על הארץ כולה.
כל אחד יבדיל בין המציאות לחלום ושקט ישרור ברחבי האזור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 03-07-2006, 09:16
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
הרחבת אופקים תביא שלום בעזרת השם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "עזה היא רק ההתחלה"

המלחמות והמאבקים נובעים מצרות המוחין. אברהם אבינו, היהודי הראשון, כשהיה מאבק בין אנשיו לאנשי לוט, כבר אמר: "הלוא כל הארץ לפניך: אם הימין ואשמאילה, ואם השמאל ואיימינה."

לערבים יש להם מדינה ושמה ערב הסעודית.

אבל זה עוד לא מספיק, והם כבשו המון ארצות ברחבי העולם, ויש להם עשרות מדינות ערביות.


בנוסף לזה, יש להם עוד מדינות מוסלמיות כמו איראן שמזדהים באופן מלא עם המוסלמים הערביים, וגם הם אפשר לחשוב אותם כערביות.


ובתוך כל זה יש עם אחד, נרדף, שגירשו אותו ממדינה למדינה, ואחר כך ניסו להשמיד אותם מכל העולם לגמרי. ולעם הזה יש רק ארץ אחת, והוא חזר בלית ברירה לארץ שלוו.


אבל למרות כל זה, כל העולם הערבי, על כל הארצות הרבות שיש לו, מתמקד כל כולו איך "לחטוף" חלקים גדולים או קטנים מהעם היהודי שבקושי יש לו ארץ אחת וגם היא לא כולה. ובשביל זה הם גם "הפרישו" את הפלשטינאים שיהיה להם ייחודיות בפני עצמה, בכדי להראות ליהודים: אין לכם מקום בארץ ישראל. זה כבר תפוס על ידי פלשטינאים.


התקשורת שלנו, הישראלית מוסיפה שמן למדורה בזה שהיא קיבלה את השם הזה העם הפלסטיני.


וככה במקום להביא שלום ממקדים את הכול לאותו שטח קטן - ארץ ישראל, מבלי יכולת לוותר. אם ההתמקדות הייתה על כל ארצות ערב ביחד, ממש לא חסר להם דבר, יש להם עודף שבעודף. הם צריכים עוד להחזיר כמה ומכה מהמדינות שיש ברשותם.


אם ישתמשו בסיסמה שלי
ציטוט:
ערב (הסעודית) - לערבים, ארץ ישראל - לעם ישראל !
אפשר בהחלט להוביל לשינוי בדעת הקהל היהודית והערבית ושל כל העולם עד שזה יביא לשלום אמיתי ובר קיימה.


עוד בנושא זה:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=197942


_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 03-07-2006 בשעה 09:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 03-07-2006, 09:48
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
גם אם זה לא יביא שלום באופן מיידי
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "הרחבת אופקים תביא שלום בעזרת השם."

זה יתן לנו יותר תעצומות כוח במאבק שלנו, ומאידך זה יחליש את הטיעונים של הערבים, ובהחלט יוריד גם את הנחישות שלהם.


המון זמן התבוננתי בפרשת יפתח הלגעדי שקראו את ההפטרה בשבת שעברה בבית הכנסת. (שופטים יא א-לג) לשם מה הוא הביא טיעונים נגד בני עמון על הצדקת דרכו של עם ישראל. "הלוא את אשר יוריש כמוש אלוהיך אותו תירש, ואת כל אשר הוריש ה' אלוקינו מפנינו אותו נירש". הרי בסופו של דבר הם לא קיבלו את הטיעונים הלוגיים האלו והוצרכו למלחמה. בנוסף לזה הרי בני ישראל לא מינו את יפתח בשביל לענות טיעונים לוגיים לבני עמון. את זה היו יכולים לעשות ואולי יותר טוב זקני גלעד שהיו יותר מלומדים לכאורה.


אלא הסיבה היא שזה היה גם כמקדמה למאבק המזויין שניהל יפתח הגלעדי. בכדי לנצח במאבק צריכים להרגיש צודק.

לסיכום: הסיסמה הזאת "ערב (הסעודית) - לערבים, ארץ ישראל - לעם ישראל !" זה טוב לא רק אם בסופו של דבר הערבים יקבלו את זה, אלא גם למקרה שהם לא יקבלו את זה.

_____________________________________
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 03-07-2006 בשעה 09:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 03-07-2006, 10:00
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אין דבר כזה "עם פלסטיני"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "עזה היא רק ההתחלה"

ולמי שחפץ בעוד הוכחה כדי "להתחזק" או להשתמש בה: כחוקר של מלחמת העולם בארץ ישראל, קראתי עשרות ספרים שנכתבו אודותיה עד לשנות ה-40, ולרובם כותרת במכילה את שם המקום "Palestine" אולם אפילו לא במקום אחד (!) מוזכרים שם "פלסטינים". ישנם הרבה אזכורים ל"ערבים שלא ניתן לסמוך עליהם", "בדואים עויינים", "טורקיש סימפטייזרס", "אלה שמוציאים את חללינו מקבריהם ושודדים את מגפיהם" ושלל תיאורים אחרים. בשום מקום אין אזכור לכף שהחברה האלה, שלהם בזו האוסטאלים והניו זילאנדיים עד לעמקי נשמם, הם בני איזשהו עם.

ואנקדוטה חביבה המראה ששום דבר לא משתנה, והערבים אותם ערבים: מחברי ההיסטוריה הרישמית הניו זילאנדית, מספרים שאותם ערביי רפיח ואל עריש ששדדו מובילי אספקה שלהם, מיהרו אחרי הקרב לטעון בפני המפקדים האנגלים שהחיילים הניו זילאנדיים פגעו במטעי התמרים שלהם (מה שכנראה ולא היה, לא במזיד ולא בטעות) ולדרוש פיצוי!, פיצוי שממשלות אוסטראליה וניו זילנד אכן שילמו!

מוכר, לא?
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר