לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-07-2006, 19:04
  Spawn Spawn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
עזרה דילמה בין מסלול במודיעין לקרבי...

אהלן

טוב, אז נאמר לי שאני מתגייס ככל הנראה ליחידת מודיעין שעוסקת בפרסית (תרגום \ האזנה של פרסית). לפני הגיוס ישנו קורס של כמה חודשים... בעקרון, נשמע לי נורא דומה למסלול של הערבית ממה ששמעתי וקראתי.
על המסלול עצמו וההכשרות השונות שעוברים בו אני לא יודע כלום, ואם מישהו מכיר מישהו שהיה או עדיין משרת במסלול הזה, או שהוא בעצמו נמצא במסלול הזה או שמע עליו שישתף אותי בידע שלו (או שלה )

כמובן שאפשר לחתום ויתור ואז ללכת לשרת בקרבי.
ומה טוב בקרבי? קודם כל, אתה לא יושב כל היום (או שכן, תלוי ביום ) ואתה פועל.. אשכרה עושה דברים. ובטח יש את הפקטור של "אם זה מעניין" ו"אם זה מרגש"... כי בינינו, אף אחד לא היה הולך לקרבי אם זה לא היה טיפה מסוכן ומרגש ומגניב.
אבל יותר מכל, אני חושב שזה יחזק את האופי והמנטליות שלי וייתן לי פרספקטיבה שונה על דברים, גם אם זה לא תמיד יהיה מה שחשבתי.

ביום סיירות הייתי, ולמרות שלא עברתי, אני חושב שיהיה בסדר

אז לסיכום,
אני יכול לבחור בשתי דרכים, כאשר אף אחת לא ידועה לי וכל אחת מובילה לעתיד אחד ששונה לגמרי מהשני.
אני יכול לומר בכנות שאף פעם לא תיארתי את עצמי כג'ובניק, ואפשר לומר שעד לאחרונה כבר הרגשתי את הבוץ על הפנים והשפשפת בכל הגוף.. אבל הנה, עכשיו אין לי מושג מה לעשות.
ולמרות שבסופו של דבר ההחלטה היא שלי, רציתי אולי לקבל קצת תגובות מחברי הפורום שיעזרו לי

אז תודה על הקריאה ואם יש לכם מה לכתוב, כתבו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-07-2006, 23:49
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
קצת הגזמת....
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי omerxx שמתחילה ב "בוא אני אסביר לך מנקודת המבט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי omerxx
בוא אני אסביר לך מנקודת המבט שלי...

אם תלך למודיעין אתה יכול להינות וללמוד ולפתח עתיד חדש שיתן לך המון הזדמנויות, אבל,
אתה עלול להסתכל במשך 3 שנים על חיילים קרביים ופשוט לקנאות ויש המון במה לקנא...
אם תלך לקרבי את תהנה כל כך, תלמד ותעשה כל כך הרבה, יהיה לך קשה, אתה תגיע למצבי קיצון
שלא האמנת שתגיע, אבל אף פעם לא תחשוב שהיה עדיף מודיעין...

בתור לא קרבי (שלא יכול ללכת לקרבי בגלל סיבה רפואית אמיתית), עם כל הכבוד שיש לי לקרביים, ויש לי כבוד, קצת הגזמת...

עשית מכל קרבי מינימום מטכ"ליסט ומכל ג'ובניק עשית אפס...
אפשר לחשוב שתותחנים למשל זה עדיף על להיות במודיעין

לקנא בחיילים קרביים? למה כל מי שקרבי הוא חשוב וטוב? ומי שלא קרבי הוא סתם לא מועיל ואפס?
נתחיל בזה שמודיעין זה התנאים הכי הכי טובים, זה הכי מעניין שיש, הבסיסים הכי טובים (תגיע לבסיס שלי ואני מבטיח לך שאתה לא תאמין לתנאים המדהימים אצלי), ובכלל כיף שם, אחלה חבר'ה לרוב (אין כמעט ערס אחד במודיעין, למרות שמצאתי פה ושם), אנשים שתמיד יעזרו לך, לא יפנו את הגב לעולם...
זה החיל מהחשובים ביותר שיש, אני לא רוצה לתאר לעצמי מה היה קורה בלי מאזינים, בטח של פרסית שזו שפה מאוד קשה ללמוד אותה...

לגבי תנאים של האזנות-יציאות של חצאים לרוב (פעם בשבועיים לחזור הביתה כמעט תמיד), בסיסים יש בכל הארץ בערך, אבל קח בחשבון שגם אם אתה גר במרכז אז יכולים לשים אותך בצפון או בדרום למשל, כמו גם הפוך...

ובאמת כל הקטע של לקנא בקרביים זה שטויות, למה מה קרה? אני לא קרבי אז אני לא חשוב?
מה יש לי לקנא בקרבי? שאין לי נשק ולו יש? אז מה, הג'ובניק יוצא כל יום הביתה והקרבי פעם ב-21 יום, זה אותו דבר בדיוק! (אני לא באמת חושב ככה שזה כיף לחזור כל יום הביתה, זה אפילו משעמם מנסיון של יומיות, אבל סתם הראיתי דוגמא)

ישן 08-07-2006, 01:58
צלמית המשתמש של MoonParty
  MoonParty MoonParty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל MoonParty שלח הודעה דרך MSN אל MoonParty
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Spawn שמתחילה ב "דילמה בין מסלול במודיעין לקרבי..."

הייתי בדילמה בדיוק כמו שלך...
פרופיל 97 קרבי או חיל מודיעין (הייתי במיונים לפרסית)..

בסוף החלטתי ללכת על מודיעין, ואני לא מצטער על זה. העבודה שלי מספקת מאוד, מאתגרת ונותנת מוטיבציה להמשיך לשרת את המדינה.

אז נכון יש את הקנאה הזו בקרביים בגלל הנשק או ההווי החברתי כשמסתכלים בסכנה בעיינים,
אבל בשורה התחתונה, כשאתה עושה יומיות, משמרות ואולי אפילו יוצא הביתה פעם לשבועיים, הקרבי טוחן 21, שמירות, הקפצות באמצע הלילה. ואני לא מזלזל, אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה.

כל אחד צריך ללכת לאן שהלב שלו אומר לו, לאן שהוא מרגיש יותר נוח, ולא מה שהחבר'ה אמרה לו לעשות. אם יש הזדמנות ללכת לחיל מודיעין (שבלעדיו לא היה צבא!), צריך לבחון אותה, ולא כל אחד מקבל זימון לפרסית, אתה נמצא באחוז קטן מאוד של אנשים איכותיים.

צריך להפסיק את כל זיוני השכל האלה שאם אתה לא קרבי, אתה עוד סתם איזה כלב שזרקו לו עצם.
כי בלי חיל מודיעין, החיל של גולני או של גבעתי לא היה יודע לאן ועל מי לירות.
אסור לזלזל באף חיל, ובטח לא במודיעין

ישן 08-07-2006, 02:36
צלמית המשתמש של MoonParty
  MoonParty MoonParty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל MoonParty שלח הודעה דרך MSN אל MoonParty
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Jay שמתחילה ב "אף אחד לא זלזל בשום דבר...."

צודק.....

השאלה פה גם, אם בעוד כמה שנים לא תתבאס מזה שהלכת לקרבי ולא למודיעין.

אחים שלי שירתו בקרבי, ונלחמו פנים מול פנים באינתפאדה הראשונה. והם אמרו לי לפני הגיוס שבמבט לאחור, כל ההשכמות, והמסעות היו סתם כדי לטחון ולהטחן.פשוט סתם.

צריך גם לחשוב על העתיד. ניראה לך הגיוני לבן אדם בן 25, 26 ואפילו 30+ יעשו מילואים, יפסיקו את הלימודים שלהם באמצע, או שישאירו את האישה והילדים בבית...

שוב, הקרביים עושים עבודת קודש.
אבל אם יש אפשרות להגיע לחיל מודיעין, ולגעת בחומר המודיעיני הכי חם (אם זה פרסית או כל דבר אחר), צריך לשקול את זה, מתי עוד פעם בחיים תהיה לך אפשרות לעסוק בזה?
כניראה שאף פעם

גם בי יש תמיד את המחשבות אילו אני הייתי עכשיו בעזה נלחם, וגם אני חשבתי שאני צריך להיות לוחם, כי לוחם זה הכי טוב. אבל מאז שאני בצבא, אתה מתחיל לחשוב אחרת, אתה רואה איך חברים שלך נטחנים בקרבי, חלקם נהנים יותר, וחלקם נהנים פחות. אבל וואלה, טחנתי בקורס כמעט חצי שנה, כולל השכמות, כולל שמירות ומסדרים כל יום. וזה חלק מההווי.

שורה תחתונה...
חייבים להיות במקום שתהיה שלם עם עצמך. אם לא תהנה בשירות שלך, זו תהיה התקופה הכי חרא שיכולה להיות. ולא משנה איפה אתה.

ישן 08-07-2006, 05:15
  Sir Sebastian Sir Sebastian אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Spawn שמתחילה ב "דילמה בין מסלול במודיעין לקרבי..."

תשמע

לא הולכים לצבא כדי לעשות כיף, רוצה לעשות כיף בשלוש שנים הבאות, אל תתגייס.

תחשוב איפו אתה תוכל לתרום יותר, אם לטחון שמירות כל היום, לעשות מערבים ולהיכנס לעזה(נראה לי מפחיד ממש), או להגיע לחומר מודיעין מאוד חשוב שתכלס לא הרבה אנשים יכולים לעשות בניגוד לשמירות.

אני אישית הולך להיות קרבי כדי דבר ראשון להתחנך כמה שאני כבר מחונך, ודבר שני לחנך ולהשפיע על המסגרת ועל האנשים עד כמה שיאפשר לי. אבל כיף לא בגלל זה אני הולך, אם אתה באמת רוצה לעשות כיף תבוא בגישה טובה ויהיה לך בסופו של דבר כיף בכל מקום.

תחשוב טוב טוב איפו אתה תיהיה משמעותי ולא איך לנצל את הצבא אלה איך לתרום לחברה שאתה חיי בא כבר 18 שנה.

ותזכור תמיד
גם השומר בבקו"ם עד המודעין הכי מטורף ו 90 אחוז מחיילי צה"ל שהם לא קרביים עושים עבודת קודש חשובה ביותר, ומגיעה להם הרבה הערכה.
וגם מהגולנצ'יק גבעתי הנדסה קרבית שטוחנים וגם שריון ותותחנים עד השייטים וסיירות כאלו ואחרות עושים עבודה מאוד חשובה, וההבדל הכי גדול שהם מסכנים את החיים שלהם.
ישן 08-07-2006, 10:46
  assafy1000 assafy1000 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.06.06
שכחת משהו מאוד חשוב...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Sir Sebastian שמתחילה ב "תשמע לא הולכים לצבא כדי..."

לא כולם יכולים להיות קרביים, מה לעשות לחלק יש בעיות...
אני למשל בעל פרופיל 45 בגלל בעיה שלא אני המצאתי, ותאמין לי שאם יכלתי אז הייתי בכיף הולך לקרבי...
אבל מה לעשות? אני לא יכול, ולכן אני במודיעין, ותאמין לי שמאוד מאוד כיף לי, אני נהנה מכל רגע...
אם באתי ליהנות ב-3 שנים האלה? כן, אני באתי ליהנות, ועובדה שאני נהנה, מה תגיד על זה?
וגם לי היו רגעים משביזים, תאמין לי שזה לא כיף בקורס שלך כל בוקר לעשות איזה מסדר מפגר למפקדים שלך, ולא כיף לנקות את הכתה כל הזמן...

להגיד "לא באת לעשות כיף ב-3 שנים" זה ציטוט ממ"כים של טירונות, אז בואו נהיה ריאליים ונגיד את האמת-כולנו רוצים ליהנת ב-3 שנים האלה. כמוש אמרו-הרבה פעמים סתם טוחנים אותך. הרי בשביל מה אני הייתי צריך לסדר את השמיכה בחדר שלי בקורס? אין סיבה, זה סתם לטחון צעירות...
וקרביים זה גם טחינות לרוב...

נכון שבראש ובראשונה אני התגייסתי כדי לתרום למדינה, אבל לצערי אין לי פרופיל קרבי ויש לי סעיף ליקוי שמונע ממני לשרת בקרבי, ולכן אני לא יכול להיות קרבי, ולכן אני נהנה מכל רגע בשירות שלי, אולי אפילו יותר מכל הקרביים, אי אפשר לדעת!
כיף זה לא משהו שאפשר למדוד אותו, אז אי אפשר להגיד שלקרבי כיף יותר מלג'ובניק כמו גם ההיפך...

אבל בבקשה אל תדבר שטויות ואל תגיד שלא קרביים הם לא חשובים, ותאמין לי שהמון ג'ובניקים היו ולכים לקרבי אם הם רק יכלו, אבל זה לא אומר שהם מבואסים על התקפיד שלהם ומקנאים בקרבי...

מה יש לי לקנא בחברים הקרביים שלי? שהם עם נשק? וואי, אפשר לחשוב!!! נשק!!! איזה גברים הם!!!
מה עוד יש לקנא? שחלקם חוזרים שו"ש פעם ב-21 יום??
ומה עוד יש לקנא? שהם חוזרים פצועים הביתה? שהם קוראים למפקד שלהם "הקשב המפקד" ואני משחק איתו סנוקר במועדון שלנו, כשלהם בכלל אין מועדון כי הם טוחנים צעירות???

עשה טובה...
כל זה נאמר רק כדי להמחיש לך שקרבי הוא לא אלוהים וג'ובניק הוא לא אפס, ואני רוצה לראות את הקרבי האליל שלך מתפקד יום אחד בלי הטבח, החימוש, הלוגיסטיקה, הנהג, והמודיעין...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר