לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-07-2006, 20:02
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
שדרותים, מעתה אימרו "צבע אדום".

בפיקוד העורף לא נותרו אדישים לפניות של ילדים בשם שחר, שביקשו לשנות את שם מערכת ההתרעה מפני רקטות קסאם. הם החליטו לשנות את השם מ"שחר אדום" ל"צבע אדום". אבל לפלסטינים זה לא ממש מפריע, והערב שיגרו עוד שתי רקטות
חנן גרינברג ושמוליק חדד

משנה שם משנה מזל? מערכת הכריזה "שחר אדום" המבשרת על יציאת רקטות קסאם מרצועת עזה לעבר ישראל הוחלפה ומעתה יישמעו התושבים את מילות הקוד "צבע אדום". כך הוחלט הערב (יום א') לאחר מספר דיונים שנערכו בפיקוד העורף. וממש בשעה שהתקבלה ההחלטה נחתו שתי רקטות קסאם בשטח פתוח מדרום לאשקלון. אחת נחתה באזור החממות של נתיב העשרה. איש לא נפגע.

בפיקוד העורף התקבלו באחרונה מספר פניות של תושבים, בעיקר משדרות ומהסביבה, כי צמד המילים "שחר אדום" גורם לפאניקה בעיקר לילדים ששמם הפרטי הוא שחר.

שחר עזריאל ילדה בת 9 משדרות הייתה אחת מאלה שפנו לצבא וביקשו לשנות את שם ההתרעה. "מאוד הפריע לי שכך קראו למערכת. בכל פעם שהייתי מגיעה לבית הספר הילדים היו צועקים לי שחר אדום, ואם הייתי באה עם חולצה או מכנסים אדומים לא היו מפסיקים לקרוא לי שחר אדום. אני שמחה שהחליטו לשנות את שם המערכת כי זה כבר לא יפריע לי וילדים כבר לא יקראו לי יותר בשמות. אבל גם אם למערכת יהיה שם אחר, זה עדיין מפחיד כשהיא פועלת ונופלים קסאמים".

אביה של שחר, דדו, אמר: "זה מצוין שהחליטו, סוף סוף, לשנות את שמה של המערכת. ואחרי ששחר שלנו סיפרה שזה מפריע לה, התברר שיש ילדים רבים שזה הפריע להם ולכן החליטו לשנות את שמה של המערכת".

ילדים בשם שחר לא יכלו ללבוש חולצה אדומה

לפני מספר חודשים פנתה ילדה מאחד הקיבוצים במועצה האזורית שער הנגב, ששמה שחר. במכתבה סיפרה שחבריה לכיתה ולבית הספר לועגים לה בכל פעם שמופעלת מערכת ההתרעה.

הילדה ביקשה מהצבא לשקול להחליף את שמה של המערכת. עד מהרה התברר שמדובר בתופעה ומספר ילדים נוספים משדרות פנו אף הם לצבא וטענו שחבריהם לועגים להם בכל פעם שמופעלת מערכת שחר אדום. אמו של אחד הילדים סיפרה בעבר: "כאשר בני הלך עם חולצה או מכנסיים אדומים, הילדים צעקו לו שחר אדום בבית הספר. זה היה מאוד מטריד ופוגע. לא די בירי הרקטות, אלא גם בהעלבות הללו".

בפיקוד העורף לא נותרו אדישים לבקשות הילדים והחליטו למצוא שם חלופי. גורם בפיקוד העורף הסביר שהייתה החלטה עקרונית להשאיר את המילה אדום משום שהיא מוכרת וידועה לכל ורק להחליף את המילה הראשונה על מנת להתחשב בבקשתם של תושבים ולסייע להם ככל שניתן. הגורמים הרלוונטיים במד"א, במשטרה, בעיריית שדרות וגם יתר הגורמים העוסקים בתחום קיבלו את ההודעה ובתוך מספר ימים יישמעו התושבים "צבע אדום".

ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר: "קיבלתי פניה מהצבא להחליף את השם משחר אדום לצבע האדום. אין לי התנגדות לכך ועל פי הבנתי בעוד כשבועיים המערכת תחל לפעול בשם החדש. אמרתי לצבא שאין לי שום בעיה לשנות את שמה של המערכת, אבל היינו מעדיפים שירי רקטות הקסאם יופסק גם הוא לחלוטין".

ידיעות

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-07-2006, 20:16
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
באמצע היום/דתיה בן דור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "שדרותים, מעתה אימרו "צבע אדום"."

באמצע היום/דתיה בן דור

באמצע היום הצבע האדום

פגש ברחוב בצבע הצהוב

דברו מעט בנחת

טילו מעט ביחד

פתאום נפלו לבור עמוק.

התגלגלו לו לו לו לו

התבלבלו לו לו לו לו

השתוללו לו לו לו לו לו כל היום.

הסתובבו בו בו בו בו

התערבבו בו בו בו בו

וכך נולד הצבע הכתום.

באמצע היום הצבע הכחול

פגש ברחוב בצבע הצהוב

דברו מעט בנחת

טילו מעט ביחד

פתאום נפלו לבור עמוק.

התבלבלו לו לו לו לו

השתוללו לו לו לו לו

התגלגלו לו לו לו לו לו מצחוק

הסתובבו בו בו בו בו

התערבבו בו בו בו בו

וכך נולד הצבע הירוק,

כן, כך נולד הצבע הירוק.

http://web.macam98.ac.il/~ltami/norit/A24.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר