לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-07-2006, 00:46
  relove relove אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.02
בגדול יש תופעה שלא תואמן של שמאלנים מתפקחים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הנדרסון מלך הגשם שמתחילה ב "לא יאומן:שמאלנים נגד התוקפנות הישראלית החדשה כלשונם...."

חנה בית הלחמי נחשבת כסמן שמאלני גם בין השמאלנים האדוקים ביותר. פעילה מובילה באירגוני שמאל קיקיוניים ומארגנת כל מיני פעולות עצומות וכיוצא באלה.
אם הרחיקו לכת עד אליה כדי להביא דעה שמאלנית כנגד הקונצנזוס ההולך ומתרחב כנראה שהמצב באמת קשה אצל שמאלננו החביבים.

התופעה הבאמת מדהימה היא של שמאלנים שחוזרים בתשובה.
התחיל בכך ירון לונדון שזכור לנו מאמרו המתלהם של טרם ההתנתקות שבו הצהיר שהוא מוכן לכסח את הצורה, לשבור וכו' את הכתומים שהעזו לחסום כבישים.
במאמר שהתפרסם לא מזמן לא התבייש לכתוב בלשון שלא מתשמעת לשתי פנים: טעינו!. ההתנתקות היתה טעות. גם אברי גלעד השמאלן הביע דעתו בתכנית "המילה האחרונה" בגלי צה"ל כי ההתנתקות לא עשתה טוב לשני הצדדים. והשבוע הופיעה בעיתון הארץ מודעה בתשלום עליה חתמו אנשי שמאל ידועים ומכובדים (ביניהם שוב, ירון לונדון ואברי גלעד) כי ההתנתקות היתה טעות.

ואילו היום "ממש שפשפתי את עיני" ,כמאמר השיר , כשקראתי את מאמרו של גיא בניוביץ. השם פחות מוכר, אבל לא פחות ואולי יותר, משפיע בתקשורת הישראלית מכח היותו עורך חדשות ב-ynet וגלי צה"ל. האיש הוא שמאלן עמוק. תמיד מצאתי את עצמי דרוך למקרא מאמריו שהציגו את התזה השמאלנית במלוא טירלולה הקיצוני ביותר ותמיד מצאתי את עצמי מקליד "תגובה הולמת".
הפעם זה היה אחרת- תשפטו בעצמכם...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3275086,00.html
תודה לך, נסראללה

נפלת קורבן לאשליית "קורי העכביש" של עצמך. עכשיו תלמד מה קורה כשדוחפים אותנו - אפילו את השמאלנים - חזק מדי
גיא בניוביץ'

שייח חסן שלום,
קודם כל, ברכות לבביות. הצלחת לאחד מדינה שהייתה קרועה מבפנים בעקבות תהליך התנתקות כואב. בעוד אנחנו מתקוטטים - ימנים ושמאלנים, דתיים וחילונים - באת והצלחת להשכין שלום בעם היהודי. עכשיו כולם מאוחדים בשאיפה קדושה אחת: להחזיר את החיילים שלנו - ולפצפץ לך את הצורה.
והאמת היא, שייח חסן, שאתה חייב לנו את הקידום שלך. אם תיזכר, הרי שכוחותינו המהוללים הם ששיגרו מהאוויר את הטיל שקטע את הקריירה של קודמך, עבאס מוסאווי, והביא לך את הקידום. אבל במחשבה לאחור, יא סאחבי, זה לא היה הצעד הכי חכם בתולדותינו. אבל לא נורא, אפשר ורצוי גם לתקן.
אני חייב להודות, שכשצפיתי במסיבת העיתונאים שלך אתמול בביירות, הבנתי פתאום למה כל הצעירים בעולם הערבי מעריצים אותך. עומד בחור בן ארבעים ומשהו, קצת מזיע, ובחיוך רחב מחזיק בביצים את הצבא החזק ביותר במזרח התיכון. לא רע בשביל כוהן דת שיעי מלבנון הנידחת. אני בטוח שגם העיתונאים הערבים ששתו בצמא את דבריך, חשו שהם נמצאים בנוכחותה של מנהיגות של ממש.
אלא שטיבם של מנהיגים גדולים, שייח חסן, שהם תמיד רוצים צעד אחד יותר מדי. יוליוס קיסר רצה להיות רק "טיפה" יותר דיקטטור, היטלר רצה רק עוד חזית אחת (עם רוסיה) - וחסן נסראללה רצה להוכיח שהוא האדון לגורלם של כל מדוכאי המזרח התיכון. שיעים, פלסטינים - מה שתרצו. והוא נפל קורבן באשליה של "קורי העכביש" שאותה רקם: הוא האמין שהחולשה הישראלית היא תופעה מתחזקת, שאפשר לבנות עליה.
ואתה יודע מה? אולי אנחנו באמת קצת חלשים. אנחנו נורא אוהבים את הילדים שלנו, ואת החיים. ונורא רוצים שקט, וחולמים על שלום. ומקווים בכל יום מחדש שנצליח לפתור את הסכסוך בינינו לבין הפלסטינים והעולם הערבי. ואפילו אם אנחנו טועים, כמו במקרה ההתנתקות מעזה - הרי שאפשר לקוות שהמטרה הייתה טובה.
אבל החולשה הזו נוטה להסתיים כאשר מישהו מעמיד אותנו במבחן רציני. זה קרה כמה פעמים בהיסטוריה הקצרה של המדינה הזו. בתקופת ההמתנה של 67', במבצע אנטבה שהביא לשיאו את גל חטיפות המטוסים - ובמלחמת הטרור של שנות ה-2000. וכשזה קורה, הישראלים רואים רק אדום בעיניים. וזה לא משנה מי הם ואיפה הם גרים. הם יודעים שהגענו אל הסף.
כי זו ככלות הכל הנקודה, מר נסראללה. לנו אין לאיפה ללכת. וכשמישהו דוחף אותנו יותר מדי, אנחנו דוחפים בחזרה. וחזק. וזה שיעור שכנראה צריך ללמד כל דור מחדש, גם אצלכם וגם אצלנו. ואז אולי תבינו שלקרוא לנו קופים וחזירים זה משהו אחד, אבל להעמיד בסכנה את קיומנו וחיינו זה משהו אחר. וגם אנחנו, מצידנו, נבין שלא כל דבר אפשר לפתור באמצעות כוח (אבל לא ממש רע שלצד שלך יש יותר כוח מאשר לצד השני...).
אני מקווה שהצלחתי להאיר את עיניך באשר לטיבה של החברה הישראלית. השיעורים הבאים יועברו, מן הסתם, מהאוויר.

נערך לאחרונה ע"י relove בתאריך 15-07-2006 בשעה 00:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-07-2006, 02:19
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.04
קצת קשה להתווכח עם דמגוגיה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מהו בעיניך "המשך ההתנחלויות"? המשך המגורים ביישובים הקיימים, או בניית יישובים חדשים?"

"לאור הדוגמא הכושלת של התקפלות 2005 ותוצאותיה הזוועתיות, הן בחיי אדם, והן מבחינה חברתית-לאומית"

האם השארות בעזה היתה מביאה פחות הרוגים חיילים ואזרחים בשנה החולפת? לא אתה ולא אני יודעים אך ברור שהיו ממשיכים לההרג בפילדלפי בנצרים והגוש ובגבולות סביב. כמה? אני לא יודע.

מבחינה חברתיתי לאומית העם הצביעה בבחירות בעד אלו שבצעו את ההתנתקות. תוצאה נהדרת לחברה שלנו שדחפה את הקיצוניים מימין לגודל הטבעי שלהם.

אני לא רואה שום תוצאות זוועתיות לחברה ולמדינה הישראלית. ה"זוועה" היחידה היא של המפונים שעכשיו נאלצים לחיות כמו כול ישראלי רגיל בלי מיליון משרות ממשלתיות מנופחות ותקציבי ענק. אכן קשים החיים בישראל.

ישן 15-07-2006, 02:24
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "קצת קשה להתווכח עם דמגוגיה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tal53
"לאור הדוגמא הכושלת של התקפלות 2005 ותוצאותיה הזוועתיות, הן בחיי אדם, והן מבחינה חברתית-לאומית"

האם השארות בעזה היתה מביאה פחות הרוגים חיילים ואזרחים בשנה החולפת? לא אתה ולא אני יודעים אך ברור שהיו ממשיכים לההרג בפילדלפי בנצרים והגוש ובגבולות סביב. כמה? אני לא יודע.

מבחינה חברתיתי לאומית העם הצביעה בבחירות בעד אלו שבצעו את ההתנתקות. תוצאה נהדרת לחברה שלנו שדחפה את הקיצוניים מימין לגודל הטבעי שלהם.

אני לא רואה שום תוצאות זוועתיות לחברה ולמדינה הישראלית. ה"זוועה" היחידה היא של המפונים שעכשיו נאלצים לחיות כמו כול ישראלי רגיל בלי מיליון משרות ממשלתיות מנופחות ותקציבי ענק. אכן קשים החיים בישראל.

מסכים עם טל,
ולך ידידי JUDA, מה זאת אומרת "תרים את הראש", זה קצת מתנשא...
אני מרים את הראש בדיוק כמוך אבל רק חושב אחרת, ובמקרה זה אני חושב שלא הוכח כלום שלא ידענו מראש, ושמצבנו טוב יותר בזכות היציאה מלבנון ועזה (הגם שיש חסרונות ביציאה שאותם אתם מזכירים מספיק פעמים, היתרונות עולים על החסרונות..).
ומעבר לזה- טל53 מבטא היטב את קו מחשבתי וגם אינו נחשד בייותו תלמיד תיכון או ילד ערבי כפי שאני נחשד, אז אני אתן לו לדבר במקומי בינתיים.
אמיל.

ישן 15-07-2006, 02:40
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "בטח שמצבם היה טוב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי juda
כי הם טיפחו חקלאות לתפארת, והם לא חיו על חשבון המדינה.
האם בעיניך להצליח זה חטא, או שמא סתם צרות עין?

ולאור הצלחתם בעבר- הבור העמוק שאליו הטילה אותם המדינה- מקומם עוד יותר.

לא רמזתי אפילו לרגע שזה חטא או בעיה אז למה להכניס לי מילים לפה?
בעניין מצבם היום,זה ויכוח ארוך ולא פשוט, אני אישית הייתי שמח אם מצבם היה טוב היום, אבל קשה שלא לראות רבים מהם שפשוט דרסו את שכינהם הפלסטינים ללא בושה וללא מוסר (כמובן שלא כולם עשו זאת, אבל הכללות מסוג "הסמאלנים" הרי מקובלות כאן בפורום..) ושרואים אותם עכשיו אי אפשר שלא לחשוב שמדובר באיזה סוג של CARMA.. משהו מסוג בומרנג שחוזר אליהם.
שוב אני מציין שאני הייתי שמח אם זה לא היה המצב והיו מטפלים בהם הרבה יותר טוב.
אמיל.

ישן 15-07-2006, 02:28
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אכן קשה להתווכח איתה ("המשך ההתנחלויות", למשל הוא מונח בעייתי, כאמור...).
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "קצת קשה להתווכח עם דמגוגיה"

עם זאת, אני אנסה לענות:
מכיוון שלא שהינו בעזה בשנה שעברה (או בכל שנה מאז 1994), קשה לי לענות לשאלה מיתממת לגבי
מס' ההרוגים שיכלה שהייה זו למנוע. עובדתית, אחרי שיצאנו ממרכזי הערים הפלסטינים, מספר ההרוגים
שלנו המריא (מאז אוסלו נהרגו בפיגועי טרור, יותר ישראלים מאשר במאה שנות הציונות שקדמו לאוסלו,
סטטיסטיקה עצובה...).
תושבי שדרות אינם חשובים פחות מהחיילים שמגינים עליהם, ומהותית, תפקיד הצבא לחצוץ בין האוייב
לאזרחים, ולא להיפך. שדרות סופגת בחצי השנה האחרונה יותר רקטות ממה שספגה בשש השנים הקודמות.
אתה יכול לטעון שזה מקרה, אני סבור שהמקריות "קצת" גדולה מדי.
התוצאה הנהדרת של הבחירות (שבהן אחוז ההמנעות והצבעות המחאה היה הגבוה בהסטוריה), יכלה
לשקף את מה שאתה חושב, לולא העובדה שלקח בדיוק 3 חודשים כדי שכל בניין הקלחפים הנפלא של הנסיגה קרס בקול רעם גדול, ואפילו בתוך מפלגת ה"התכנסות" (שבה כידוע לא מצייצים ללא אישור היחצ"ן)
כבר נשמעים קולות של הכאה על חטא והתנגדות לעוד הרתפקה תמוהה נוסח גירוש 2005.
חברתית-לאומית זה גם עשרת אלפים איש שעברו חורבן איום ונורא, שאנשים מהשמאל פשוט צוהלים עליו.
לא בגלל "החסכון בחיי אדם", אלא פשוט בגלל שנאה נטו. הדברים שכתבת על "המשרות המנופחות",
מלמדות שאין לך מושג לגביהם המגורשים, איך חיו, במה עבדו - ובאיזה תנאים הם כרגע. אני מאחל לך
בכל לבי שלא יעשו לך מה שאתה כ"כ שמח שעשו להם.
ישן 15-07-2006, 02:51
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

התנצלות, ועוד כמה דברים.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן קשה להתווכח איתה ("המשך ההתנחלויות", למשל הוא מונח בעייתי, כאמור...)."

אכן התכוונתי שמצבם של המפונים הוא ה"זוועה" היחידה. ההמשך נכון בחלקו אך הוא מיותר לחלוטין.
אכן קשה לבנות את החיים מחדש, קשה לעזוב בית וישוב ואני לא צריך הייתי לזלזל בכך.

בכול מקרה אם תבדקו את אחוז המועסקים כעובדי מדינה בגוש קטיף ובישראל הייתם רואים שבגוש קטיף היו 58% עובדי מדינה שזה פי חמש מהממוצע בשאר המדינה. אבל זה עדיין לא מצדיק זלזו בקושי שלהם.

לגבי החיוניות של הפינוי אני בהחלט עומד איתן על דעתי.
לגבי הרקטות על שדרות חבל שאתה לא סופר מה היה קודם כולל מרגמות על ההתנחלויות ברצועה.

לגבי תוצאות הבחירות. אולי יש לך טענות לגבי הדמוקרטיה הישראלית, גם לי יש שכן המתחלים חטפו אותה במשך הרבה שנים וחברי הכנסת לא יכלו לציץ ללא אישור חברי המרכז.
אבל מכייון שפיגלין לא מייצג את רוב ישראל הציבור הצביעה שמאלה. איך שלא תהפוך את זה הציבור אישר את תמיכתו בפינוי. כעת אותו ציבור תומך בלחימה בעזה ובלבנון מתוך גבולות מדינת ישראל הדמוקרטית. אותו הקונצנזוס יאפשר לנו גם לפרק את כל המאחזים המאוד לא חוקיים בשלב ראשון והפחות חוקיים בשלב הבא.
רק צריך לחסאל איזה נאאסרלה אחד קודם שהתבלבל בין שפיות לבין חולשה. שמאל או ימין כולנו מסכימים שמישהו סוטר לך, הוא חייב לחטוף מספיק חזק שבפעם הבאה הוא יעבור למדרכה ממול שתתקרב.

ישן 15-07-2006, 03:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

די מוזר לי שאתה סופר את הפצמ"רים על היישובים שתמכת בפינויים
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "התנצלות, ועוד כמה דברים."

זה סוג של החזקת המקל בשני קצותיו: מצד אחד אתה טוען שהיה צריך לפנותם, אבל אתה מתעלם מהעובדה שדווקא אלה שפונו - הסכינו (הנ' מכוונת) לחיות עם הפצמ"רים ואפילו עם ההבלגה עליהם. אי
אפשר להתלות בירי על היישובים כסיבה לעקירתם.
אחוז עובדי הציבור בגוש קטיף שציינת, הוא מרשים, אבל הוא כמובן תוצאת העובדה שבגוש היו עשרות
מוסדות חינוך, שבהם למדו תלמידים מכל רחבי הארץ, ועל כן טבעי שאחוז המורים בו יהיה מ-א-ו-ד גבוה
(גם בעומר, למשל, אחוז המרצים באונ' הוא מן הסתם, מהגבוהים בארץ - ככה ביישוב דל-אוכלוסין שאחד
מענפי הפרנסה הראשיים שלו הוא החינוך, לגורמים שאינם תושבי האזור...). לפיכך אין שום טובה מיוחדת
בכך שהיה אחוז עובדי ציבור גבוה בגוש...

אין לי טענות לדמוקרטיה הישראלית, וביום שהיא תתקיים, אני אהיה הראשון לצהול. הדמוקרטיה שלנו אינה
תלויית תוצאות בחירות כאלה או אחרות (כששרון ניצח על מצע ימני, שבו "דין נצרים כדין ת"א", לא ראיתי
שלטי מחאה שמאלניים על כך ששבר הבטחותיו לבוחר וריסק בכך את כל מהות קיומן של בחירות...), אלא
של מניעת התערבותם של גורמים-לא-נבחרים בתהליך הפוליטי בארץ. כאשר אני אדע שמה שמכריע מדיניות
בארץ זה אך ורק דין הבוחר, ולא, נניח, החשש מהעמדה לדין פלילי (פרשיות שרון ואולמרט), אני לא
אעקם אפי אל מול תוצאות הבחירות הנוכחיות, שבהן ניצחה מפלגה שהיא בדיחה יחצ"נית עצובה, שקודמה ע"י כל הגורמים הלא נבחרים בארץ (תקשורת ומערכת המשפט), והפכה לסוג של אתרוג-על,
שבדבריך על המתנחלים בהקשר זה, נראים כבדיחה מרה (בהתחשב במרחק העצום בין הפרוטוקולים
של זקני "הארץ" שנכתבו עליהם, לבין כוחם האמיתי...).

מצטער לבשר לך, אבל נושא הויכוח על תמיכה בגירוש לבין אי תמיכה בגירוש, אינו ויכוח בינך "עם
ישראל" לבין "פייגלין". אם אתה מאמין בתמיכת רוב הציבור הישראלי בגירוש נוסף, אדרבא העמד זאת
למשאל עם, כאן בסיטואציה הנוכחית, ונראה כמה קולות מעבר לעשרים אחוז הערביים שיתמכו בכל
גירוש, אתה תקבל...

מכיוון שאני מטיל ספק שהנחישות של השמאל בסיבוב הנוכחי תביא לחיסול נצראללה, אני מרשה לעצמי
לפקפק גם בסוגיית הצלחת עקירת "המאחזים הפחות לא חוקיים" (שם קוד למקום מגורים של כמה רבבות
משלמי מסים ומשרתים בצבא...), אחרי פירות הבאושים של הנסיגה הקודמת, ללא תמורה...
ישן 15-07-2006, 03:22
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

אתה מתכוון לאותו משאל עם שבזכותו נבנו ההתנחלויות?
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "די מוזר לי שאתה סופר את הפצמ"רים על היישובים שתמכת בפינויים"

אותן ממשלות שהקימו ישובים בחסות הפקעת אדמות לצרכיי בטחון
רמאויות ממשלתיות בחסות פליאה אלבק ז"ל
שימוש בכספי ציבור לבניית מאחזים לא חוקיים על אדמות פרטיות של פלסטינים במימון משרדים ממשלתיים.

אלו ועוד הרבה נבלות בחסות הדמוקרטיה.
ועדיין עשיתי מילואים בכול המקומות האלו כי סיפרו לי שהדמוקרטיה היא בבחירות לכנסת. לכן עכשיו אם ימצאו 61 חברי כנסת, ואני מקווה כך, שיסכימו לפנות את ההתנחלויות אתם תאלצו לארוז יפה וללכת.
כי הדמוקרטיה הזאת עקומה ככול שתהיה היא היחידה שיש לנו.

ועוד נקודה קטנה של התממות.
מה איכפת לך מהי התמורה של הנסיגה? אתה הריי תתנגד לה בכול מקרה גם אם יובטח שלום אמת בחסות פינלד שוודיה וחצי מליון חיילות נורוגיות. הריי לא השלום מעניין אותך רק אדמת האבות המקודשת וגו'

נערך לאחרונה ע"י Tal53 בתאריך 15-07-2006 בשעה 03:25.
ישן 15-07-2006, 03:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

דמגוגיה היא בעייה כשהיא מעוורת. אני כותב בשבת ואתה מספר לי אודות קדושת הארץ בעיני...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "אתה מתכוון לאותו משאל עם שבזכותו נבנו ההתנחלויות?"

הבטח לי שלום-אמת, ואתמוך בויתורים מפליגים ממה שאתה מדמיין - אלא שלא ייתכן כאן שלום-אמת, שכן
נסיגות מעוררות בערבים תחושה מוצדקת שאנחנו ארעיים כאן. זו הבעייה עם דת נסיגות שיצרתם לכם פה:
הנסגיות לא מקרבות את השקט, אלא מרחיקות אותו.
מבין שנינו אתה הוא המשיחי (לפחות כמו המתנחלים שאתה כ"כ שונא), ואני החילוני הריאליסט...

הדמוקרטיה הזו עקומה מלא מעט דיקטטורות. לו הימין אחז בכל מוקדי הכוח הלא-נבחרים, היית עומד כאן
וזועק במקומי. ההבדל הוא שאני גם לא רוצה שהימין יחזיק באותם מוקדי-כוח, אלא ש(שים לב לרעיון
המהפכני) שיהיו בידיים לא-פוליטיות (ואל תמכור לי את "בג"ץ אינו פוליטי"...).

דבר אחרון: אני גר בהתנחלות חיפה, שאני מניח שגם אותה "תפנה" בבוא העת, למען החומוס המיוחל
בדמשק...
ישן 15-07-2006, 03:57
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

אתה יודע כמה אתה חריג בנוף הימין? ימנים חילוניים הם לא בדיוק המתנחל הממוצע
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "דמגוגיה היא בעייה כשהיא מעוורת. אני כותב בשבת ואתה מספר לי אודות קדושת הארץ בעיני..."

ועכשיו לשאלתך לגבי מה אני מוכן לפנות.
אתן לך תשובה פשוטה.
אני לא בעד פינוי, אני בעד הפסקת הכיבוש של עם שכן. לא של אדמות 1967 או 48 או 2006 של עם שכן.
אם הייתה נותן לתושבי השטחים זכות הצבעה ושוייון לא הייתי מתעקש על נסיגה, אך שנינו לא רוצים בכך.
אני גם לא מוכן לגרש אותם כמו שכמה מחבריך רוצים ולכן הפתרון שלי הוא נסיגה ופרוק ההתנחלויות.
אני לא עושה זאת כדי להביא שלום אמת על העולם או אלטרואיזם. אני דואג לעם שלי שככובש הופך לעם אכזר ורע שמתאנה לחלש מתוכו כשם שהוא מתאנה לחלש מחוץ.

ואני לא נאיווי או משיחי אז אל תחפש את התשובות שם.

ישן 15-07-2006, 04:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, אני יודע עד כמה אתה אינך מכיר את הימין, אלא רק את דמותו הטלוויזיונית...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "אתה יודע כמה אתה חריג בנוף הימין? ימנים חילוניים הם לא בדיוק המתנחל הממוצע"

רוב הימין חילוני, מה לעשות. רוב הימין אינו גר באיו"ש (מה לעשות, אנחנו יותר משני אחוזים מהציבור...).
אתה מכיר את דמות אלה שבאים להפגנות הימין, אבל רוב הימין (כמו רוב השמאל), מעדיף לשבת בבית
ולקטר (מודה באשמה...), ואינו חובש כיפה, כפי שמוכיחה העובדה שרוב מצביעי גוש הימין לא מצביעים
למפלגות דתיות...

אתה נאיבי ומשיחי שכן אתה מתנגד ל"התעמרות בעם שכן", אבל עקירה של רבע מליון "מתנחלים" לא נראית
לך כהתעמרות (התאנות למתיישבים, היא אותה ההתאנות לחלש שאתה מחית נגדה, ובכ"ז היו אצלך קודם
גילויים של שמחה לאיד לסבלם). זו נאיביות לחשוב שמישהו יושב בשכם בשביל הכיף, ולא בשביל למנוע ייצור
מטען שמיועד להתפוצץ בת"א. זה עניין של חיים ומוות, ואם מחסום בחווארה ימנע ילדים הרוגים בת"א - אז
שיהי מחסום בחווארה (ואת זה אומרת אפילו קדימה, שמבטיחה ש"רק המתנחלים יזוזו, אבל צה"ל יישאר
בעומק השטח...")...
ישן 15-07-2006, 02:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הסוגייה כאן היא אחרת לגמרי - הוכח שתוצאת הנסיגות היא חידוש הלחימה מהקו החדש.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "אל תתבלבל, ההסכמה שההתנתקות גרמה להקצנה בקרב הערבים היא לא תמיכה בהמשך הכיבוש."

הערבים אינם קוראים את רצונך "להפסיק את הכיבוש" כהומאניזם, אלא כחולשה - והתוצאה זהה בכל
המקומות שבהם הייתה נסיגה טוטאלית ללא תמורה.
אין אדם אחד שנהנה "לשלוט" על הפלסטינים או מן הצורך להיות מעורב בחייהם, אלא שהמציאות
הבטחונית מוכיחה שהיכן שצה"ל יושב - לא יורים רקטות, וכמות הטרור משם נמוכה דרמאטית. קו
פרשת המים שהוכיח זאת, היה מבצע חומת מגן: לפניו היו ערי איו"ש כר פורה לייצור טרור אינסופי,
ואילו אחריו ירד גרף הטרור באופן מוחלט.
ברצועת עזה, לעומת זאת, לא ישב צה"ל בתוך הערים, ולכן עלתה יכולת ייצור הטרור ורמת האימון של
המחבלים, עד לרמה שבה חוליית טרור חפרה 600 מ', והצליחה לנהל קרב מסודר עם לוחמים בפילבוקס
ועם לוחמים בטנק, להרוג מספר לוחמים, לפצוע כמה ולשבות לוחם - וכל זה במחיר חייהם שניים מתוך
שבעה מחבלים. רמת אימון כזו מצריכה "שקט תעשייתי" מסביב, ובאיו"ש אין למחבלים שקט כזה, כי רגע
יכולים לכתר את ביתם. ברצועה יש שקט כזה (ברוב הרצועה יש שקט כזה מאז 1994), והתוצאות
מורגשות בשדרות מדי שעה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:24

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר