19-07-2006, 16:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
|
|
בעיה בחיבור כונני CDROM, וכמה בעיות קטנות
לא מזמן ניתקתי מהמחשב הישן יותר שלי כונן CDROM ישן שלא עבד (כונן פשוט).
חיברתי אחרי כמה זמן כונן אחר(אולי זה לא קשור, אבל הוא גם קורא DVD וצורב פשוט).
בנוסף לכונן שחיברתי היה כבר מחובר למחשב כונן נוסף(צורב פשוט).
המחשב לא מכיר עכשיו בשני הכוננים. ניסיתי לחבר את החיבורים יותר טוב, ולהשתמש ב"אשף הוספת חומרה חדשה"(windows xp). הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו היא תוספת של צלמית של CDROM שנושאת את האות שהייתה של הצורב.
אבל המחשב לא מזהה אף דיסק שנכנס או לצורב או לכונן האחר(הוא פשוט נתקע כשיש דיסק בפנים ולוחצים על הצלמית).
ואם לוחצים על eject אז שני הכוננים נפתחים.
ניסיתי לעבוד על הגדרות בBIOS ולא הצלחתי לגרום לו לזהות את הכונן החדש, למרות שנדמה לי שבBoot הוא כן מזהה את הכונן של הצורב (הישן יותר) כאפשרות.
הצעות? רעיונות? אני עושה משהו לא נכון?
שאלות נוספות:
כשאני פותח את המחשב, ורוצה לנקות מעט אבק, אני זוכר שליגוע בידיים עלול ליצור חשמל סטטי וזה לא מומלץ, האם זה נכון? אני יודע שעדיף להשתמש בספריי אוויר דחוס, אבל האם יש עוד אפשרויות או שיטות? טישו? שואב אבק?
זאת יכולה להיות גם בעיית תוכנה, אבל אני עדיין לא בטוח.
במחשב אחר, חדש יותר יש בעיה שהמחשב מדי פעם קופא, הדרך היחידה לשחרר אותו זה ריסט. הבעיה מתרחשת בעיקר כאשר המחשב עושה פעולה אינטנסיבית (משחק כבד, התקנה ממושכת) אבל תמיד (!) מתרחשת בשעת צריבת דיסק DVD או העתקה למחשב של דיסק כזה. האם הבעיה היא של חימום יתר? או שיכול להיות שמשהו בחיבור בין הכונן DVD והלוח אם בעייתי?
באותו מחשב היציאות USB(2 קדמיות 4 אחוריות) הפסיקו לעבוד, פתאום, מה יכולה להיות הבעייה?
ולפני כמה חודשים התפוצץ (התרסק לחתיכות שהתפזרו בכל החדר, כן, התפוצץ) לאבא שלי דיסק בתוך אחד הכוננים (באמצע הפעולה), כבר לפני כן שמעתי על מקרה כזה, אני חושב שזה קורה מן הסתם בדיסקים ישנים ושחוקים שמוכנסים לכוננים מהירים יחסית, אבל האם ניתן למנוע דבר כזה?
הכונן הזה זה הכונן החדש שחיברתי למחשב בשאלה הראשונה, אבל אני לא חושב שהבעיה היא בגלל זה
מפני שבנוגע לכונן, הוא אמנם לא פעל אחרי הפיצוץ, אבל אני וכמה חברים עבדנו עליו במעבדת טכ"מ בבית ספר, הוצאנו את השבר שתקע אותו (היינו צריכים לפרק כמעט את הכל) ואז בדקנו אותו על אחד המחשבים שמה והוא עבד וקרא דיסקים כמו שצריך
|