01-08-2006, 23:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
עמותת קשב התלוננה כי בגל"צ נאמרו דברים התומכים בהרג אזרחים
עמותת "קשב", המרכז להגנת הדמוקרטיה בישראל, פנתה היום למפקד גל"צ אבי בניהו בתלונה והתלוננה כי בתכנית "המילה האחרונה" נאמרו דברים הנושאים אופי של הסתה ותמיכה בהרג אזרחים.
במכתבו של יזהר באר, מנכ"ל קשב, נטען כי "התכנית בהגשת עירית לינור ואורי אורבך רוויה בביטויי התלהמות כלפי מחנה השלום בישראל, נגד ערביי ישראל (היום, למשל, קראה לינור לסלק ח"כים ערביים מהכנסת) ונגד כל מי שמתנגד למדיניותה של ממשלת ישראל, בארץ ובעולם. מעבר לכך, היא כוללת מסרים והתבטאויות בעלי אופי גזעני, שלעתים גולשות לכלל הסתה לאלימות של ממש ולקריאה להרג אזרחים חפים מפשע".
לדברי באר, בתכנית ששודרה בשבוע שעבר אמרה לינור את הדברים הבאים ביחס להפגנה של מתנגדי המלחמה שהתקיימה ברמאללה: "אני אומרת בוא נפגיז את רמאללה (את המפגינים ברמאללה)... לפני שהוא (נסראללה) יביא איזה פגז טועה אנחנו כבר נכריז עליהם כשהידים. הם האויב...".
לטענת באר, "הדברים הללו אינם יוצאי דופן אלא הולמים את הרוח הכללית של התכנית, שאין בה שמץ מהדעה האחרת שנהוג לשלב בתכניות מסוג זה. להבנתנו, גם אם גל"צ היא תחנת שידור צבאית ועת מלחמה היא, ואף שתחומי חופש הדיבור רחבים הם, ישנם כללים שאין לעבור עליהם. קריאה להפציץ אזרחים מפגינים למשל, היא הסתה לרצח חפים מפשע, המנוגדת למשפט הפלילי בארץ ולעקרונות המשפט הבינלאומי".
מגל"צ נמסר בתגובה כי "מנכ"ל עמותת קשת שלח את מכתבו לכלי התקשורת ולאתרי האינטרנט עוד בטרם שלח אותו, אם בכלל, למפקד גל""צ אבי בניהו. לפיכך, מפקד גל"צ זקוק לאפשרות לקבל את המכתב בטרם יתייחס. מכל מקום, הניסיון להאשים את גלי צה"ל, עירית לינור ואורי אורבך בהסתה לרצח מהווה סאטירה גדולה יותר מהתכנית עצמה".
NRG
|