לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-08-2006, 22:04
  kicho kicho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.05
הנדסה קרבית - הכבשה השחורה של צה"ל (הועבר מצו"ב )

נכתב ע"י Black Mammmba בפורום צבא וביטחון.
חשבתי שזה דיי רלוונטי גם לפורום הזה,למלשב"ים..אולי זה קצת ישנה את הסטיגמות.

הנדסה קרבית - הכבשה השחורה של צה"ל.
מונולוג אישי של מפקד בהנדסה קרבית. (צמ"ה צוקים 601).

לפני חודש. כאשר הצבא נכנס בחזרה לעזה, בתקווה להחזיר את השיריונר גלעד שליט. אף אחד לא חשב על כניסה ללבנון.....
גם אני לא הייתי חושב. הייתי כל הזמן עסוק במבצעים עם הפלוגה בעזה. בפתיחת צירים, מגניים הריסת מבנים, חילוץ טנקים אכזריות ועוד עבודות ש D9 יכול לעשות.

אח לצערנו הרבה, נפל עלינו מערכה קשה מכיוון הצפון. כאשר חיל האוויר החל להגיב על חטיפת 2 אנשי המילואים. כאשר אנשים עדין לא דיברו על כניסה קרקעית ללבנון.
היה קומץ של חיילים שכבר החל לעבוד.החלו קצינים לקבל הוראות.
אנשים מדבר על חיילי הנדסה קרבית שהיו מהיום הראשון של הלחימה בצפון. עוד כאשר לא החלו להגיע כוחות של גולני או צנחנים.
אני מדבר על כך כהגדוד שלי "אסף" 601 בפיקוד של סא"ל אמיר אולו. החל לעבוד על תוכנית כניסה לתוך לבנון. פתיחת ציר עבור כוחות מיוחדים. פיצוץ המוצבים של החיזבאללה בגבול הצפון. עבודה של ריצוף וכלי ה צמ"ה . חברים שלי נפגעו במספר פעולויות מירי וממטענים.

כל זה כבר מאחורינו.. אנחנו הגדוד כבר עשה את זה בצורה הכי טובה שיש. רק על מה אני מדבר?

על הערכה מינימלית, מסויימת שהחיל כולו. הגדוד.הפלוגות. הצמ"ה שלא מקבלים משום מקום אחר.
בעיקר מהתקשורת. תמיד רואים את ה D9 נכנס, הורס, בונה ומצליח רק"מים אחרים. רק אף אחד לא מעריך אותנו.
החיל כולו הוא כבשה שחורה. שכאשר צריך אותו כמו במלחמה, הוא עושה את המוטל עליו בצורה העליונה. ולא מקבל שום ערכה. תמיד מציינים כי כוחות צנחנים וגולני נכנסו לתוך לבנון. רק לצנחנים אין שום רק"מ. אז חילי הנדסה מסיעים את הצנחנים בכלים שלהם לתוך לבנון.

מלבד התקשרות, אנחנו לוחמי הנדסה רואים איך מקבלים בקיבוצים "בכפות של משי" לוחמים של צנחנים ונותנים להם לישון במבנים, כאשר שולחים את הנדסה לבנות "עיר אוהלים".

במה שונה לוחם צנחנים מלוחם הנדסה? למה אי אפשר לתת לנו את הכבוד הראוי. הטיפה. כדי לראות בחדשות ש"חיילי הנדסה נפגשו עם ההורים שלהם באיזה מלון" במקום לראות חיילי גולני?
למה אני פותח עיתון אני רואה תצלום של חבר שלי בעיתון כתוב לוחם נח"ל. בלה בלה.?
כאשר אין נח"ל בגזרה בכלל ??
למה אני רואה בפירסומות ש"בנק פעולים" עוזר לחיילים מהשורה הראשונה שנלחמים בצפון... ורואים אותם מחלקים מתנות "כרגיל" לצנחנים?

במה חטאנו שנבחרנו לשרת בהנדסה קרבית ? מה אנחנו לא?
רואים ילד קטן שאומר שהוא רוצה להיות בגולני .

חאלס עם הכתם השחור על הנדסה.!!. אנחנו בקושי מעורך. אפילו במלחמה הזאת התותחנים קיבלו מאיתנו חשיפה. ככה כאשר חיילי אוג 06 יהיו שמחים להתגייס לתותחנים.

מדוע חברות מאמצות לוחמים מגבעתי, צנחנים ועוד ...

נשבר לי וגם לכל החיל שאני מייצג בפורום.
נשבר לי להרגיש כמו בתצלום כיתתי שרואים רק את הראש שלי ולא את כולי.
נשבר לנו להדחק לפינה. להופיע בשורה וחצי בעיתון. יותר פוגע זה לקרוא שכוחות הנדסה עשו ככה וככה. כאשר אתה יודע שחבריך לגדוד ישניים 4 שעות וקורעים את התחת בלזווד את הפומ"ות כדי שאיזה צלם מ"במחנה" יצלם מארב של גולני.
נשבר לנו להיות תמיד בצל של חטיבה אחרת.

תשאלו כל לוחם בהנדסה שלוחם עכשיו בצפון כי הוא גאה בעצמו. כי הוא יודע שהוא עושה יותר משאר האנשים. הוא זה שמחלץ את הלוחמים של גולני שנתקעים בקסאבה של מרון אראס. הוא זה חובש את השיריונר שעלה על מטען.

הייתי רוצה שאנשים יערכו במקצת את העבודה של לוחמי הנדסה הקרבית.
כי רק מוהנדס אמיתי יבין כאב של מוהנדס אחר ! .

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.theoneblacksheep.net/sheep.jpg]

לסיכום.
אנחנו כאן, כי מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה.

*דברים הללו יצאו מהבטן, אחרי שאכלתי חרא שבועיים וחצי בלבנון ולא קיבלתי שום הערכה מהתקשרות ומסביב.

אוסיף קצת מדעתי האישית.
זה מרגיז ומעצבן לשמוע את הזלזול שיש לאנשים על חיל ההנדסה. אני סוף סוף מקווה שאנשים הבינו מה חשיבות החיל בצה"ל,למרות שהתקשורת עדיין לא מפרגנת כ"כ..
היום,יותר מתמיד אני גאה להיות מוהנדס מגדוד 601..וגאה בחברים שלי שעשו ועדיין עושים עבודה מופלאה ובטוחה בלבנון- יישר כח !

נערך לאחרונה ע"י kicho בתאריך 04-08-2006 בשעה 22:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:46

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר