18-01-2005, 19:10
|
|
|
חבר מתאריך: 18.01.05
|
|
שאלה בקשר לצילום לילה
שלום קודם כל !!
רקע לשאלה:
אני חדש כאן בפורום, יש לי מצלמה Z1 ולאחרונה נתקלתי בבעיה. לחברה שלי היה טקס סיום של הקורס שלה בבה"ד והטקס נקבע לשעות הערב. כמובן שבאתי ערוך ומוכן בשני סטים של סוללות נטענות וכרטיס ריק. כרגיל בצבא (למי שיודע ) הטקס התחיל רק בערך שעה אחרי הזמן שנקבע וכל הבנות התעסקו בצילומים אחת עם השניה.. זה הקטע שאני נכנסתי, אני די חובבן ועד לפני כמה ימים לא ממש ידעתי מה אפשר לעשות עם האופציות הידניות. אבל ברגע שפתחתי את הפלאש וצילמתי את הצילום הראשון הבנתי שאני בבעיה. הצילום יצא חשוך מאד, ולא ממש בפוקוס. מאד התבאסתי כי הבנתי שככה יהיו כולם (היה חושך מלא בחוץ) ואני עם המצלמה ששוה לת**.. לא התייאשתי מהר, הברתי לידני, כיוונתי ISO ל400 (שזה המקס'), שמתי על עדיפות לצמצם והאטתי אותו כמה שאפשר בלי שיווצר טישטוש (בערך 13\1 שניה). במילים עדינות התמונות יצאו לא משהו <אם זה יעניין מישהו אני יכול להעלות לדוגמה> אני באופן אישי ציפיתי להרבה יותר ממצלמה שעלתה לי 1400 שקל בזמנו בלי שום איבזור. חברה שלי לא כלכך התבאסה מהתמונות ואפילו פיתחנו כמה תמונות והיא אהבה את מה שיצא.
בכל מקרה,
השאלה שלי היא:
מה אני יכול לעשות במקרים כאלה, כי אני יודע שלא הכל תלוי בי וגם יכולות המצלמה חשובות כאן, אבל אני רוצה להיות בטוח שאני מוציא 100% מהמצלמה. האם כדאי לקנות פלאש חיצוני (? ואיפה כי חיפשתי ברשת ולא מצאתי - לא מתאים לי חיבור פלאש סטנדרטי?) או שיש משהו שלא ידעתי . קראתי את המדריך לצילום לילה אך שם מדובר בנופים בעיקר ודברים כאלה אבל אני מעוניין בלצלם אנשים.
ועוד משהו, אחרי זה שהבנתי שיש בעיה, צילמתי כמה חברים בלילה (כשאין אור בכלל) ואפילו עם פלאש התמונות יצאו לא בפוקוס.
תעזרו לי בבקשה, חיפשתי תשובות ברשת ולא ממש מצאתי......
תודה !!!!!!
|